kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 23:13
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: pala kurkussa
PiipaaJoskus jaksaa, joskus taas ei...
Viestejä: 11

Tila: Offline

pala kurkussa(12.2.2004, 18:25)
Nielaistessa pala kurkussa, lievä kuvotuksen tunne koko ajan jä lievää ahdistusta rinnassa. Kuulostaako tutulta? Käsin tunnustellessa ei tunnu mitään... Onko kokemuksia?

Terveyskeskuslääkärit väittää vaan että mun arvoilla ei voi olla mitään kilpparivikaa ja oireet on kuitenkin sikamaiset. Eivät näe syytä että pitäisi ultrata vaikka äidillä on toinen puoli kilpparista suurempi ja isän TSH arvot siinä nelosen kieppeillä. Pelkään jo että unohdan lapset jonnekkin kauppareissulle...Mun TSH 2.2 ja T4V 14.
Olo kuitenkin kuin zombilla..
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 58

Tila: Offline

RE:pala kurkussa(13.2.2004, 09:53)
Minulla on arvot hyvät ja olokin on ihan ok - suurimman osan ajasta. Minä kuulin samat sanat valittaessani samoja vaivoja kuin sinä terv.keskuslääkärille. Olen huomannut, että vaiva menee ainakin minulla parissa päivässä pois ja että sen jälkeen olo on ihan hyvä melko pitkänkin aikaa. Lämpö tuntuu tekevän hyvää kipuun. Usein pidän kuumavesipulloa kurkun päällä, mikä jollain tavalla helpotaa.
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 133

Tila: Offline

RE:pala kurkussa(14.2.2004, 17:49)
Moi,
mulla oli tuo palakurkussa tunne viime syksynä (joku osuvasti täällä palstalla antoi mielestäni tarkemman kuvauksen siitä, että "on kuin olisi raaka lihaklöntti kaulalla" tunne, tuo on minusta ollut paraus vertauskuvani omaan tunteeseeen) ja mulla se johtui liian pienestä thyroxin määrästä, heti kun sitä nostettiin, niin noin viikon kuluttua siitä tunne lieveni ja sitten lakkasi, eikä ole tullut takaisin, kun olen pitänyt lääkeannoksen korkeammalla, kuin mitä silloinen lääkäri sanoi.

Nykyinen lääkäri selitti sitä tunnetta sillä, että kilpirauhanen kasvaa sisään päin,ja se kasvu ei näy ulos, ja se tavallaan kietoo mm. ruokatorvea sisäänsä... siitä se tunne sitten tulee. Tai jotenkin noin se meni, ja hän omalla kohdallani veikkasi että niin on voinut käydä, kun ei ollut nähnyt tilannettani silloin ja kun kilpparia ei ollut ultrattu.

Joten, tuttu tunne
IP: Tallennettu
Päkä
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:pala kurkussa(15.2.2004, 19:52)
Hei!
Minulla on samanlaisia oireita. Pala kurkussa tai oikeastaan karvan tunne.Ja joskus myöskin tulee kuvottava olo.Minulle lääkäri on sanonut että närästys aiheuttaa sen.Minulla on lievä reflux-tauti. Ja lääkkeenä nexium 20 mg.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team