kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.1.2004, 18:26
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: paljonko syötte thyroksinia
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

paljonko syötte thyroksinia(7.1.2004, 13:49)
Olisin halunut tietää millaisia annoksia syötte lääkettä. Minulla TSH oli 69.1 ja syön yhden päivässä. Uusinta koetta en ole vielä ottanut. Mitä luulette riittääkö annos ja kuinkas itsellänne.
IP: Tallennettu
TIINAOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(7.1.2004, 14:14)
MÄ ALOITIN SAMOISTA LUKEMISTA JA NYT VUODEN SYÖNEENÄ EI OLE VIELÄKÄÄN LÖYTYNYT TASAPAINOA, MUTTA OTAN PÄIVITTÄIN 1,5.
ALOITIN YHDELLÄ JA VÄLILLÄ OTIN JO 2/PV MUTTA MENI OLO ÖVERIKSI(MARRASKUUSSA). KONTROLLI OLISI TAMMIKUUN LOPULLA ET KATSOTAAN MILTÄ NÄYTTÄÄ

T TIINA
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 194

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(7.1.2004, 14:19)
mulla oli todettaessa s-tsh 134,tyms,tiitteri 102664(n,6664)
s-tpo 1546,,,

syön 1½ tbl thyroksiinia päivässä. välillä annosta laskettiin kun lääkäri pelkäsi ylitoiminnan lähellä olevia arvoja.

mutta menin astmatutkimuksiin kilpirauhas kirurgin suosituksesta ja tämä sattui olemaan perehtynyt myös kilpirauhaseen, vein vanhat dokumentit hänelle kun tsh oli 2,3 ja väsytti liikaa mielestäni, hän sanoi että lääkitys on parasta olla tuo 1½ tbl tällä vajaatoiminnalla.

eli kuulostele omaa oloasi sopiva löytyy kyllä pienen hakemisen jälkeen yleensä
krisse
IP: Tallennettu
KaijastiinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(7.1.2004, 22:29)
Hei Sanna
Minä aloitin myös yhdellä pillerillä/päivä ja olen syönyt nyt thyroksiniä lähes 1½ kuukautta. TSH-arvoni oli suunnilleen sama kuin sinulla. Oireet ovat jatkuneet lähes entisenlaisina, jotain on jäänyt pois ja jotain on tullut tilalle. Mietinkin tässä olisiko lääkeannostus liian pieni
kun oireet eivät hellitä. Onko sinulla ollut apua lääkkeestä?

Tänään kävin kilpirauhasen ultrassa. Lääkäri oli kovasti sitä mieltä, että rintasyövästä johtuvat sädehoidot ovat lopettaneet kilpirauhasen toiminnan. Säteilytetty puoli oli surkastunut ja rakenne oli muuttunut. Toinen puoli oli sanonut yhteistyösopimuksen irti ehkä myötätunnosta. Paras uutinen oli kuitenkin, ettei mitään syöpään viittaavaa löytynyt.t. Kaijastiina
IP: Tallennettu
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(8.1.2004, 08:59)
Samoin kun sinulla, jotakin tullut tilalle ja jotain jäänyt pois. Olo ei enää ole yhtä väsynyt mutta silmät alkaneet punottamaan ja olo on välillä tosi outo. Paino nousi kymmenen kiloa mutta onneksi pahat vatsakivut jäämässä pois. Onko teillä lääkityksen myötä paino tipahtanut ennalleen. Se nyt kuitenkin pienin paha, kun vain sain normaalin olotilan. Olen sinun kanssa samaa mieltä, että tekisi mieli vähän nostaa lääke annosta. Kuitenkin olen syönyt vasta kuukauden ajan joten omat olettamukset tästä uudesta olotilasta ei vielä ole kuitenkaan niin varmoja että uskallan omin päin nostaa sitä.
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(8.1.2004, 12:14)
Sanna! Minulla oli kuvaamiasi oireita, kun totuttelin tyroksiiniin. Nyt kun olen tasapainossa eli lääkitys on kunnossa, oireet ovat hävinneet. Silmiä ei punoita, paino on palannut lähelle normaalia (tosin jätettyäni valkoiset jauhot ja sokerin pois). Ole kärsivällinen. Ottaa aikansa. Muista syödä b-vitskua, seleeniä, magnesiumia, 3-omegaöljyä ja kalanmaksaöljyä. Auttavat toipumaan.

TSH:ni oli 169. Nyt syön 1 ison ja yhden pienen tyroksiinin päivässä. Kolmena päivänä otan pienen puolikkaan "talvilisänä" - huomasin voimien hiipuvan pimeän myötä ja turvauduin joka toinen päivä ottamaan pienestä vielä puolikkaan. Arvot ovat nyt TSH 0,51 ja t4v 16,8. Olo on taivaallinen.
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 54

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(8.1.2004, 12:31)
Inkeri oliko sulla sillon arvot liikatoiminnalla kun sul oli silmäoireita?
kirsi
IP: Tallennettu
kir si
Junior MemberViestejä: 54

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(8.1.2004, 12:33)
...ja kui kauan sulla meni päästä tohon nirvanaan?
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(9.1.2004, 11:16)
Kir si! Silmäoireet liittyivät minulla ainakin vajaana oloon. Sittemmin kuulin, että Välimäki oli sanonut luennollaan, että silmäoireet joko johtuvat meille hypoille tavallisesta Sjögrenin syndroomasta tai sitten ne oireilevat muutostilassa olevaa TSH-arvoa.

Taivaallisen olotilan olen saavuttanut 1½ vuotta lääkityksen aloittamisen jälkeen. Olin ½ vuotta heti lääkityksen jälkeen sairaslomalla; ymmärtäväinen lääkärini tajusi minun olevan niin syvässä hypotilassa, että sairasloma oli tarpeellinen.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 404

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(9.1.2004, 20:22)
Kir si

Kuten Inkeri jo sanoi silmäoireet liittyivät minulla(kin) vajikseen, ei ole pelkästään ylitoiminnan oire.

Inkeri

Tuntuu hyvältä lukea tilastasi - olet uskaltanut ottaa hoidon omiin käsiisi, kukapa muu tietää olostasi mitään, vain sinä voit sen tietää, missä mennään - olet toiminut ihan oikein nostaessasi lääkitystä. Pienellä tarkkailulla osaat ja pystyt säätämään lääkityksen oikealle tasolle ennen pahempien oireiden alkamista olet siinä tilassa jossa kaikkien muidenkin pitäisi olla

Hyvät siskot ja veljet - kuunnelkaa itseänne, niin pääsette tilanteen herraksi!

Mulle tuli taivaallisen hyvä olo!!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Tintti
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:paljonko syötte thyroksinia(11.1.2004, 18:03)
Moi vaan kaikille!

Syön Thyroxiinia 2 x 0,1 mg/pv. Aiemmin lääkitystä on hienosäädetty 1,5 - 1,75 - 2 välillä riippuen arvoista. Talvella on yleensä tarvinnut enemmän tabuja kuin kesällä. Nyt päätin itse, luettettuani tätä sivua ja Yhdysvaltain sivuilta alilääkityksestä, nostaa hieman lääkitystä sekä ottaa tabletin tarkemmin tyhjään vatsaan aamulla, pitää n. puolituntia väliä ennen muiden lääkkeiden ottamista ja odottaa vielä puoli tuntia ennen kuin syön aamupalan (joskus tulee kyllä aamulla niin kiire että ei voi odotella. Vitamiinit otan vasta illalla. Minulla on laktoosi-intoranssi joten ajattelin, että paras varmistaa imeytyminen.

Kävin viime viikolla labrassa, tulokset tulee ensi viikolla. Olo on OK, ei ylitoiminnan oireita. Paino on pudonnut vain 2 kg/2 kk, mutta onhan tässä ollut joulut ja kaikki muut pyhät. On syöty ja juotukin tavallista enemmän...

Mielestäni lääkäri on vaan neuvonantaja. Haluan loppujen lopuksi itse päättää lääkityksestäni. Tunnen itseni ja oloni paremmin kuin kukaan muu. Onneksi nykyinen lääkärini hyväksyy tämän, ainakin tiettyyn pisteeseen. Itse pitää kuitenkin perehtyä asiaan, muuten on lääkärin vietävissä. Harvalla kilpparipotilaalla vaan on voimia ja uskoa itseensä varsinkaan sairauden alkuvaiheessa.

Jaksamista kaikille!

T. Tintti
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team