kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 12.10.2003, 21:44
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: sallitut ruoka-aineet
elvispOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

sallitut ruoka-aineet (26.9.2003, 10:25)
En löytänyt enää listaa sallituista ruoka-aineista vajaatoiminnassa.Onko kahvi sallittua? Miten se vaikuttaa thyroxinin imeytymiseen? Ja vielä siitä,pitääkö lääke ottaa tyhjään vatsaan,jotta se imeytyy kunnolla? Kauanko täytyy odottaa,että voi syödä?
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (26.9.2003, 11:01)
ehdottomasti lääke tyhjään vatsaan että hyvä imeytyminen varmistuu, itse pidän suurinpiirtein
½ tunnin väliä, jaa kahvia en jätä pois missään vaiheessa tai ympäristöni ei enää siedä minua
krisse
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 123

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (26.9.2003, 13:27)
Näin on! Kahvia en jätä pois, vaikka mikä olisi. TOSIN olen kuullut, ettei se ehkä ole hyväksi...
Onko kellään parempaa tietoa asiasta?

Joka tapauksessa, lääke pitää tosiaankin ottaa tyhjään vatsaan. Minulla on lasi sängyn vieressä ja otan thyroxonit heti herättyäni. Sitten yritän kestää ilman aamukahvia ainakin sen puolituntia.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 293

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (26.9.2003, 21:02)
Info kielletyistä ruoka-aineista löytyy tämän "osaston" viimeiseltä sivulta. En aio saarnata, mutta kahvi on myrkkyä ja sen pois jättäminen parantaa elämänlaatua.

Ja tästä koti.mbnet.fi/thyroid/kilppari/post.php?fid=1&cat=1&pid=7 pitäisi päästä suoraan.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 123

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (30.9.2003, 15:55)
Kylmäkalle- minun piti tehdä se kahvikysymys tässä foorumilla, mutta lähetinkin sen vahingossa viestinä. Joten, miten tarkalleen se kahvi on myrkkyä? Ja onko sinulla omakohtaista kokemusta sen poisjättämisen positiivisista puolista? Sillä jos se on ihan oikeasti pahaksi esim. tämän taudin hoidossa, niin ehkä minä pystyisin jättämään sen pikkuhiljaa pois. Tai ainakin vähentämään annosta...
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 293

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (30.9.2003, 20:02)
Hei Anne

No, kahvi kuluttaa elimistön hivenaineet siis huuhtelee elimistöstä esim. mangnesiumia, kalsiumia - kahvi on yksi osteoporoosin syy (kofeiini), vaikka tätä ei vielä tunnusteta - meillä tuo ongelma on jo räjähtänyt käsiin
Kofeiini vaikuttaa haitallisesti luustossa sijaitseviin D-vitamiinireseptoreihin.

Osteoporoosi vaivaa yhä nuorempia, myös miehiä, syynä on kahvi ja cola-juomat. Maitotaloustuotteet eivät tähän ongelmaan auta, parasta olisi lopettaa kahvin juonti ja antaa elimistölle aikaa palautua normaalitilaan. Paniikkihäiriö pahenee kahvia juomalla, kofeiini vaikuttaa hermostoon.

Suuret kofeiiniannokset aiheuttavat sivuvaikutuksena pahoinvointia, oksentelua, rauhattomuutta, vapinaa ja sydämentykytystä tai voivat aiheuttaa paniikkikohtauksen. Kofeiini yliannoksin voi johtaa vakaviin rytmihäiriöihin ja kouristuksiin.

Vatsa pysyy terveenä, kahvi turmelee limakalvot ja lopputuloksena on jatkuva närästys, vatsahaava, krooninen vatsakatarri yms.

Mahalaukusta erittyvä suolahappo on se aine, joka syövyttää mahalaukun tai pohjukaissuolen limakalvoa ja aiheuttaa katarrin tai haavan. Suolahappoa lisäävät tekijät ovat mm. tupakointi ja kahvi.

Kahvi aiheuttaa ummetusta poistamalla elimistöstä paljon nestettä ja kun nestetasapaino järkkyy sitä ei riitä suolistossa olevalle "jätökselle".

Rytmihäiriöitä - eteisekstrasystolia on suhteellisen yleinen ja yleensä vaaraton rytmihäiriö, mutta joillekin kohtalokas. Kahvi lisää sinustakykardiaa, joka on elimistön fysiologinen vaste minuuttitilavuuden lisäämiseksi. Eteisvärinä esiintyy äkillisinä kohtauksina tai pitkäkestoisena kroonisena rytmihäiriönä, jossa kahvi on yksi provosoiva tekijä.

Vireystaso nousee,(kahvi nuuduttaa) vaikka monien mielestä ei aamulla pääse käyntiin ilman kahvia. Kun on päässyt eroon vierotusoireista, alkaa parempi elämä

Kahvi on hyvä lääke, esim. päänsärkyyn mutta se ei sovellu päivittäiseen käyttöön.

Lisää kahvista esim.
tinyurl.com/p7ap
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 123

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (1.10.2003, 12:32)
Kylmäkalle- kiitti noista tiedoista. Vaikka ne tekivätkin minut surulliseksi, sillä tajusin että kahvista ON päästävä eroon. Itseasiassa olen kyllä itsekin huomannut joitain noita luetteloimiasi oireita. Kun on juonut oikein paljon kahvia tulee sama "höntti" olo kuin sokerin syönnin jälkeen. Lisäksi sydän saattaa lyödä muutaman ylimääräisen lyönnin. Olen jo päässyt melko hyvin eroon sokerista, mutta suurin "taisto" taitaa olla vielä edessä.

Onko sinulla, tai jollakin toisella joka lukee tätä juttua, antaa hyviä käytännön vinkkejä miten kahvista pääsee eroon? Mitä esimerkiksi kannattaisi juoda kun on kahviaika? Asiaa vaikeuttaa kohdallani se, että ainut tee jota pystyn juomaan on vihreä tee ,mikä taas ei käy meillä hypoille.Kaikenmaailman marjateet taas ällöttävät minua. Juomassa kun pitää olla vähän ytyä.


IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 72

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (1.10.2003, 13:07)
Moi anne! Vähennä pikkuhiljaa määrää, ala ekaks juomaan vaikka puolikkaita kuppeja (eli juot samaan aikaa kuin nytkin mutta vähemmän) ja siitä hiljalleen jätät jonkun kerran välistä, mä korvasin sen kokiksella. En tiedä kuinka monta kupillista sulla päivässä menee, mutta jos monta, aloita se puolikkaitten nauttiminenkii hiljalleen eli välillä kokonainen kuppi jos meinaa päänsärkyä sun muuta lykätä.
Ite en koskaan niiiin hirveesti oo kahvia päivässä kitannu, joten pääsin siitä hyvin eroon. Samoin kuin tupakassa en koskaan tullu siitä himo-riippuvaiseksi vaikka teininä poltinkin päivittäin useemman vuoden, mutta pystyin olemaan polttamattakin ja pystyn yhä.
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 123

Tila: Offline

RE:sallitut ruoka-aineet (1.10.2003, 14:39)
Soikkuli- kiitti vinkistä. Yritän tehdä kuten neuvoit eli vähennän määrää vähitellen. En minäkään nyt niin hirveästi kahvia juo, mutta pari kertaa päivässä kummiskin. Täytyy vaikka aloittaa sillä, että vähennän kahden kupin kerta-annokseni ensin puoleentoista, ( Eli juon minä päivässä noin neljä kuppia!) sitten yhteen kuppiin jne.Kerralla en totisesti uskalla kahvin juontia lopettaa, sillä päänsärky olisi varmaan aivan kauhea.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team