kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:36
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Sekavat oireet
Myy
NewbieViestejä: 21

Tila: Offline

Sekavat oireet(25.5.2003, 23:00)
Luin vanhoista viesteistä ainakin Inkerin mainitsevan hypo- ja hyperoireiden vuorottelusta. Miten sinua on hoidettu? Minulla on selkeitä vajaatoiminnan oireita - ollut jo kauan - mutta tyroksiini heittää ylitoiminnan puolelle jo 25 mcg:n annoksella. Syykin vajaatoimintaan on selkeä. Oma tulkintani on, että olen ollut niin kauan lievästi vajaatoimintainen (sädehoidosta nyt 12 vuotta), että elimistöni on sopeutunut pienempään annokseen eikä kestä normaalia. Tosin T4V on ollut yhdeksän pinnassa, eli ei rakas rauhaseni ainakaan täysin ole lamaantunut.

Onko tässä ajatuksessa järjen hiventä?

Mikä sinulla, Inkeri, oli syynä kilpparin toiminnan heittelyyn? Nyt pitäisi vain odottaa seuraavia labroja, mitään muuta kuin kilpirauhasarvot ei aiota katsoa ja olen jo väsynyt vaatimaan muuta kun en itsekään tiedä mitä.

Olet, Kylmäkalle, uskomaton tietopankki. Eikö ole mieletöntä, että lääkärit joiden tulisi nauttia osaavasta potilaastaan, kammoksuvat sitä? Yhteistyötä tämän pitäisi kai olla...
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 113

Tila: Online

RE:Sekavat oireet(26.5.2003, 13:17)
Hei Myy

Ajatuksesi voi hyvinkin pitää paikkansa,(elimistö pyrkii sopeutumaan tilanteeseen)tai sitten tuo synteettinen versio ei vaan sovi sinulle.

Yritä elvyttää kilpirauhastasi seleenillä 4 x 50µm/päivä. Seleenistä on saatu niin hyviä tuloksia, että kannattaa kokeilla.

Tietämättömät tai epävarmat lääkärit pitävät potilasta jonkinlaisena uhkana, vaikkei näin saisi olla. Totta! hoitohan nimenomaan pitäisi järjestää yhteistyössä potilaan kanssa - tuntuu olevan tosi vaikeaa saada mitään hoitoa

Voi jos olisin aikoinaan tiennyt kilpirauhasesta sen minkä tiedän nyt, eipähän olisi 7 vuotta mennyt kärvistellessä - uskoin ja luotin lääkäreiden ammattitaitoon liikaa, olin hölmö!! Kerrottuani fysiatrille tarinani, hän totesi: "ei tuollaista saa tapahtua, lääkäreiden velvollisuus on tutkia ja selvittää mikä on vialla, jos potilaan pitää ensin opiskella lääketiedettä saadakseen apua, ollaan aivan väärillä urilla". Kuitenkin joka päivä 10 ja 100 ihmiset ovat samassa tilanteessa, jäävät ilman hoitoa
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Myy
NewbieViestejä: 21

Tila: Offline

RE:Sekavat oireet(26.5.2003, 14:35)
Kuule kylmäkalle, onko sun koko tarinasi jossakin luettavana? Lukisin mieluusti kaikki mutkat ja kuviot. Olin itse aikanaan syöpää sairastaessani ns. hankala potilas ja jotkut lääkärit eivät voineet sietää sitä että kyselin, kritisoin ja kieltäydyin. Nykyään yritän olla vähän neuvottelevampi, mutta aina sekään ei toimi.

Lähiapteekissa ei ole seleeniä, mutta kaupungilta löytynee. Haen ja aloitan heti. Varaan myös ajan homeopaatille.

Huomaan helposti muuttuvani passiiviseksi hoitamisen suhteen. Olin niin helpottunut vajaatoimintaan viittaavista labroistani, ja ajattelin että tyroksiini ratkaisee kaiken. Sitä unohtaa olevansa vastuussa omasta hyvinvoinnistaan monien valintojen kautta (kahvi, suklaa... Nam)

Onneksi on foorumi.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 113

Tila: Online

RE:Sekavat oireet(26.5.2003, 22:47)
Hei Myy!

Mä olen lähes varma, että sulla on toi
groups.yahoo.com/group/thyroid_hormone_intolerance/
Vaatii rekisteröinnin.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Myy
NewbieViestejä: 21

Tila: Offline

RE:Sekavat oireet(27.5.2003, 10:53)
Kylmäkalle, kävin katsastamassa tuon saitin ja tottavie tutulta kuulosti.

Se Tampereen kauhulääkäri Salmi määräsi kortisolitestin, ja mainitsi sen alhaisuuden tai lisämunuaisten huonon toiminnan (seurausta solumyrkyistä hänen mukaansa) tekevän ihmisestä yliherkän tyroksiinille. TYKSin lääkäri kumosi tämän, mutta tuo saitti puhuu kyllä tämän teorian puolesta. Nyt viritän voimani ja yritän ohittaa Tyksin vaihteen & kolme sairaanhoitajaa jotta pääsen lääkärin pakeille ja esitän pyynnön ainakin kortisolin ja DHEAn mittaamisesta.

Aivan kuten moni kertoi tuossa YAHOO-ryhmässä, hypo-oireet ovat taas palanneet, mutta sydän hakkaa edelleen. Aloitan proteiini/aminohappo & seleenikuurin ja raportoin. Olen myös tilannut Aloe Vera -juomaa ja alan vähentää kahvin kulutusta (vaikeinta).

Kiitos taas!
IP: Tallennettu
Myy
NewbieViestejä: 21

Tila: Offline

RE:Sekavat oireet(2.6.2003, 12:43)
Jos joku muu kärsii hypo- ja hyperoireiden vaihtelusta tai kokee hypotyreoosi-diagnoosista huolimatta, että tyroksiinikorvaushoito ei sovi, niin minulla on läjä tietoa aiheesta.

Kiitos kylmäkallelle siitä linkistä, on ollut käänteentekevä.


Hyvää kesänalkua kaikille!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team