kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:24
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: TSH-arvot
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

TSH-arvot(15.10.2003, 16:16)
Heips kaikille!
Ihan uteliaisuuttani olisi kysäissyt seuraavaa asiaa;voiko TSH-arvoissa tavallaan vain "taivas olla kattona".
Kysäisin ihan eri asia yhteydesä yhdellä foorumilla eräältäsyöpäpotilaalta hänen TSH-arvoaan,koska hän oli kirjoittanut,että oli mennyt valitamaan väsymystään lääkärille.Ok,oli otettu verikokeita (tietysti katsottu ettei syöpä uusiuunut tai läh.metareita),onneksi sitten mm.TSH-arvot ja muita kilppariarvoja.
Luin äsken hänen vastauksensa minulle;hänellä oli ollut TSH-arvo 77,sekä S-T4V 4.1.
Kahden kuukauden lääkityksen jälkeen arvot olivat TSH 0.36 ja S-T4V nyt 21.1

En varmastikaan osaa selittää asiaa ymmärrettävällä tavalla,mutta ajan tässä "takaa" sitä,että noinko nopeasti se sitten voi kahden kuukauden lääkityksellä hoitua....
Eli tuo 77 on arvo joka voi olla,kyseessä ei siis mahd. kirjoitusvirhe,mieleeni tuli ensin,että tuosta seiskojen välistä on jäänyt pois piste......

Itse alotin Thyroxinin 1.10.
Arvonihan olivat siinä rajoilla,eli TSH 4.7,mutta,oireiden mukaan lähdettiin sitten tähän lääkitysjuttuun.

Onko ok,että olo on tässä välillä tullut aiempaa kehnommaksikin?En toki odota/odotanut sitä,että kaikki alkaa sujua kuin tanssi.

Kiitos taas kertaalleen josko joku tälläistä noviisia viitsii jeesata.
Ai niin,kiitos aiemmista vinkeistä,mm. liittyen hiustenhoitoon jne.

Jaksamisia kaikille!!

Lämpöisin terkuin;
Marjaana
IP: Tallennettu
FreepassOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(15.10.2003, 17:02)
Terve Marjaana,
en tiedä mikä TSH:n katto on mutta epäilisin että rajana on hauta, epäilemäsi piste siihen 77:n väliin ei varmaankaan ole tarpeellinen. Minulla oli TSH 222 kun vajaatoiminta diagnosoitiin.
IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(15.10.2003, 17:15)
FREEPASS;
kiitti vastauksesta.Kuten olen todennut monasti,olen todella,todella tietämätön näissä asioissa.
Ihmettelin vain sitä tuossa kertomassani asiassa,kun itse TSH-arvolla 4.7 olen näin ventti,hiuksista 1/3 jäljellä,palelen,paino nousee ym.ym.,niin saati sitten arvolla 77.
Mutta,kysymällähän sitä tietoa saa.
Juu,hauta se varmasti on se raja.En voinut kuvitellakaan,että sellaisiakin arvoja,kuten sinulla on ollut,voi olla ja silti seistä vielä "tolpillaan".

Kiitti vielä kerran infosta ja hyvää sysksyn jatkoa Sinulle!
Terkuin; itsensä tooosiii tyhmäksi ja tietämättömäksi tunteva noviisi
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(15.10.2003, 17:20)
Minulla todettiin vuosi sitten syyskuun alussa autoimmuuni tyreoidiitti. TSH oli 169 ja T4V mittaamattomissa. Aloitin tyroksiinin pienen tabletin puolikkaalla, sitten muutaman viikon jälkeen yhdellä, sitten muutaman viikon jälkeen kahdella. Jälleen kuukausi kahden annosta ja sitten kolmeen. Kuuden viikon jälkeen täyteen yhteen isoon.

Voin sanoa, että tuo aika oli helvettiä. Olin sairaslomalla koko ajan ja masentunut. Paniikkihäiriötä ja mittaamatonta väsymystä. Kaduin, että olin aloittanut lääkityksen, koska suloinen hypotyreoosin turtumus oli ollut paljon mukavampaa kuin tuskallinen herääminen takaisin tähän maailmaan.

Edettiin hitaasti lääkityksen lisäämisen kanssa, ettei sydän prakaa. Nyt olen syönyt yhden ison ja yhden pienen päivittäin - ja hyvin on tuntunut riittävän. Nyt syysväsymyksen yllättäessä olen ottanut joka toinen päivä pienen tabletin puolikkaan lisäksi.

Olen käynyt lähellä kuolemaa vuosi sitten. Vasta nyt tajuan, että olisin voinut milloin tahansa polkaista tyhjää. Huvittavinta oli se, että lääkärin epikriisissä lukee:"Potilas ei ole selkeästi hypotyreoottinen. Puhe on hieman hidasta." Viime metreille tsemppasin kuten kiltin tytön kuuluukin. Homeopaattilääkärini sanookin, että autoimmuuni tyreoidiitti on kilttien naisten sairaus: pikku hiljaa unohdamme itsemme, kilpirauhasemme alkaa tuhoutua kuten itsemääräämisoikeutemmekin. Uskon vakaasti, että kehomme viestii psyyken tilaa. Tästä lähtien yritän olla kiltti itselleni ja ihan oikeasti kuunnella, mitä minulle kuuluu.

Pitäkää huolta itsestänne!
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 84

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(15.10.2003, 18:42)
Mä alotin thyroxiinin elokuun loppupuolella ja olo on ollu siitä lähtien kaamea kun rupesin ottaamaan yhtä kokonaista päivässä (se alku ei vaikuttanut oikein mitenkään tai ei siis tuntunu missään, mutta nyt...) Vatsa on ehkä parempi mutta pää ei (v*tuttaa, masentaa ja ei jaksa mikään kiinnostaa) mä luulin että nää jää pois mutta ei kun vaan pahenee, mä en tätä kauaa kattele vaan nakkaan tabut v*ttuun, sori taas ärräpäät (tai no veepäät) mutta kun pää on sekasin, ei hyvä olo ollenkaan
meen parin viikon päästä ekoihin verikokeisiin lääkityksen aikana ja katotaan mitä arvot sanoo...tai no jos olon mukaan lääkitään, ei ois pitäny alottaakkaan. Ei hyvä olo ollut sillonkaan mutta mä nyt kyllä odotin että paranis eikä pahenis. Mä saan varmaan omalta lekuriltani huutia kun menin tekee "syrjähypyn" sille yksityiselle ja taidan sen ansaitakkin
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(15.10.2003, 20:59)
Hei!

Kilpirauhassyöpäpotilaiden problematiikka on hieman erilaista. Meillähän ei ole ollenkaan omaan tuotantoa kun koko kilppari on leikattu pois. Radiojodihoitojen aikana tsh pitää saada niin ylös kuin mahdollista lääketauon avulla. Mulla viiden viikon lääketauon aikana arvo nousi 92 ja olo oli niinkuin olis maannut krapulaisena ammeessa, joka on täynnä kylmää kaurapuuroa, toissapäiväistä tiskivettä ja visvaa. Kun hoito on ohi, niin tsh:ta aletaan laskemaan ja jopa hypertyreoottisille arvoille saakka. Mulla jonkun kuukauden tyroksinin syönnin jalkeen arvo laski lukuun 0.01 ja lääkäri riemuissaan, mutta minä en. Tuota arvoa olisi jaksettava pitää yllä, mikä ei aina ole kivaa, mutta lekurit uskovat, että mahdollisimman matala tsh estää syövän uusiutumisen. Joten suo siellä, vetelä täällä
Parjäilkää!
IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(16.10.2003, 08:57)
Hei Liisa!

Tällä henkilöllä,joka minulle vastasi,häneltä oli leikattu rintasyöpä.Tämä vajaatoiminta oli sitten kehittynyt sen jälkeen,erillisenä sairautena.

Olo tuntuu tänään ensimmäistä kertaa siedettävälle,hmm,kunhan ei nyt olisi mikään "tilapäinen
mielenhäiriö".

Torstai olkoot toivoa täynnä!

Jaksamisia kaikille!
T.Marjaana
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:TSH-arvot(16.10.2003, 17:34)
Soikkuli! Yritä jaksaa! Olet eräällä tavalla syntymässä uudestaan. Älä lopeta lääkitystä, vaan sinnittele. Taivaat avautuvat vielä sinullekin! Terveisiä pilven reunalta - pääsin kuin pääsinkin sinne! Tiedän miltä sinusta tuntuu.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team