kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:38
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Thyroxin-annos?
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

Thyroxin-annos?(22.5.2003, 19:24)
Moi

Sain tänään laboratoriovastaukseni. Vajaatoiminnan toteamisajankohtana pari kuukautta sitten TSH oli 8.8, nyt kun olen syönyt 1/2 tbl Thyroxin 0,1 mg päivässä TSH on laskenyt 3.24:ään. Jostakin syystä kukaan terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa ei juuri nyt ole järin kiinnostunut kilpirauhasestani (työterveyslääkäri antaa aikoja ainoastaan akuutisti sairastuneille ja terveyskeskuslääkärillä on vapaita aikoja elokuussa), ja siksi kysynkin täältä neuvoa: voiko Thyroxin-annosta suurentaa omin päin ja miten se on teidän kohdallanne tapahtunut? Oireita on, lähinnä palan tuntua kurkussa, väsymystä ja turvotuksia. Syitä vajatoimintaan ei ole selvitetty ja muilta osiltani olen varsin terve ja reipas. Erikoislääkärillä olen ajatellut käydä kunhan ehdin. Uskaltaako nostaa annosta puolikkaasta kokonaiseen tabuun päivässä?

Hyvistä neuvoista olisin kiitollinen,
Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Thyroxin-annos?(22.5.2003, 20:05)
Moi Viivi Väsynyt

*Omalla vastuulla*

Kyllä sitä nostaa voi, mutta pitää olla tosi tarkkana eli mittailla lepopulssia ja lämpöjä, ettei mene ylitoiminnan puolelle - sen vaara on aina olemassa. Pulssin rajana voitanee pitää n.80 kert/min ja lämmön rajana n.37. Itse en nostaisi annostusta heti 1 tablettiin, vaan aloittaisin ottamalla ensin sen ½ tabua, seuraavana päivänä 1 tabu, 3 päivä taas ½ tabua, 4 päivänä 1 tabu jne. tällä rytmillä 2-4 viikkoa - keskiarvoksi tulee ¾ tablettia, jos oireita ei ilmene, niin sitten vasta 1 kokonainen. HUOM HUOM! Sydämentykytyksiä, rytmihäiriöitä ei saa tulla, jos tulee, annos on liian korkea ja lääkitystä pitää HETI alentaa.

*Jos hiemankin epäröit, ominpäin ei pidä hommaan ryhtyä*
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Thyroxin-annos?(22.5.2003, 21:28)
Kiitos Kylmäkalle

Taidan kokeilla annoksen nostamista neuvomallasi tavalla ja omalla vastuulla, totta kai. Hyvä kun muistutit pulssista ja lämmöstä, lepopulssi pyörii nyt 50-60 välillä ja lämpö ei edelleenkään nouse yli 36, joten näissäkin lukemissa näyttäisi olevan nostovaraa. Kiitos kun jaksat vastata mun pölhöihin kysymyksiini vaikka sinulla varmaankin on ihan tarpeeksi funtsittavaa oman kilpirauhasesi kanssa. Toivottavasti olet jo saanut sen uuden lääkkeen.

Terkkuja
Viivi Väsynyt


IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Thyroxin-annos?(23.5.2003, 10:32)
Hei Viivi Väsynyt

Lukujen mukaan nostovaraa näyttäisi olevan.
Tuosta Thyroksiinin määrästä vielä sen verran, että kaavalla 1.6mcg x henk.paino voit katsoa onko lääkitys lähelläkään oikeaa. Kaava ei ole aukoton, mutta antaa suuntaa. Olen sitä mieltä, että pölhöjä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Lääkelaitoksen lupalappu puuttuu vielä, voi mennä viikkoja

Pidän sulle peukkuja!

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:Thyroxin-annos?(23.5.2003, 13:51)
No niin,ja taas sitä oppii uutta. Vaikka minulla olisi kuinka sairas olo, niin ei lämpö tunnu nousevan 36,5 yli sitten millään. Siis sekin liittyy tähän hypoon!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Anne
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team