kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 18:54
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: ultrakuulumiset
miukkuHäntä pystyyn vaikka hakaneulalla!!
Viestejä: 10

Tila: Offline

ultrakuulumiset(19.1.2004, 22:58)
Hei!

Laitanpa nyt tänne ultrakuulumisiani, kun tänne vajaatoiminnan puolelle alunalkaen kirjoitinkin.

Ultran teki joku OYSin (?) sisätautilääkäri vai olikohan se röntgenlääkäri... Anyway, Lääkärin mielestä imusolmukkeet näyttivät "hyviltä" ja kilppari ihan normaalilta ja normaalikokoiselta (vaikka itsestäni se näyttää uloskinpäin isolta - nainen, jolla kunnon aataminomena). Yksi sentin halkaisijaltaan oleva struumakyhmy löytyi, sisällä näkyi nestettä ja jotain söheröä, jonka lääkäri sanoi olevan normaalia toimimatonta kilpparikudosta. Tämä on kuulemma ihan normaali löydös, tällaisia on sadalla tuhannella muullakin. Ohutneulanäytteen otti varalta siitä "söheröstä". Ja tämä ultralöydös ei kuulemma selitä oireiluani, katsoi myös kilpirauhaslabrani (TSH 2.57 ja T4V 12.80) ja totesi niiden olevan ihan hyvät. Kun kysyin, että miksi jossain päin TSH-rajana pidetään tuota 2 tai 2,5:ttä, selitti hän jotain, että nämä viitearvot ovat aina labrakohtaisia ja meidän labrassa yläraja on kuulemma neljä. Että se siitä. Pirskatti!

Ja mitään tulehduksellista ei lekurin mielestä ole, koska hänen mukaansa se näkyis myös noissa kilpparilabroissa ja ultran mukaankaan kudos ei tulehtuneelta näyttänyt. Totesin siinäkin sitten jotain luulosairaudesta, mutta en nyt enää muista mitä arvon tohtori siihen sanoi... Joka tapauksessa sitten lampsin suorilta perumaan lääkäriaikani seuraavalta päivältä - mitäpä tuonne enää turhia menisin valittelemaan olemattomia oireita.

Yritän täyttää mieleni nyt toisenlaisella projektilla (nykyisillä lapsilla ja uusilla lapsettomuushoidoilla) ja unohtaa tai lakata tarkkailemasta moninaisia oireitani (voi jäädä yritykseksi).

Kiitos kovasti aiemmista auttavista kommenteistanne! Lueskelen kyllä täällä vielä ja hädän hetkellä turvaudun taas asiantuntemukseenne!

t. Miukku
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(20.1.2004, 20:39)
Moi Miukku,

Mitenköhän turhautuneelta susta tuntuu, kun jo sun kertomuksias lukiessaan tekis mieli HUUTAA LUJAA, ETTÄ VOIHAN H.....TTI!

Mä en tajua, kuinka joku sisätautilääkäriksi itseään nimittävä voi noilla oireilla ja labbisarvoilla sukurasituksesta puhumattakaan väittää, etteikö sulla olis vajaatoimintaa ...

Luota omiin tuntemuksiisi. Extra lujaa tsemppiä kyllä vaaditaan! Jos mahdollista, hankkiudu toiselle lääkärille ja vaadi oireenmukainen lääkitys! Printtaa mukaasi dos. Välimäen artikkeli "Mitä jokaisen lääkärin tulisi tietää kilpirauhasen vajaatoiminnasta" Yhtyneitten laboratorioiden nettisivuilta.

Voimia, voimia, voimia ....Helmy
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 212

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(20.1.2004, 21:36)
ehdottomasti yhdyn helmyn mielipiteeseen kirjoitettuna suurilla kirjaimilla ja lihavoituna vielä.

PYYDÄ AIKA KILPIRAUHASEEN ERIKOISTUNEELLE TAI PEREHTYNEELE lääkärille toi on sairaan turhauttavaa mutta kun on sukurasitus päällä sitä varsinkaan ei saa unohtaa
krisse
IP: Tallennettu
matti-Ja jos vaietun suuni joku vaientaa, sillä huutaa kansa, sata miljoonaa
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(20.1.2004, 23:05)
Kerro Miukku missä asut, ehkä joku voisi suositella sinulle hyvää lääkäriä! Tsemppiä!
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(20.1.2004, 23:55)
Uteliaisuuttani olisin halunnut lukea tuon Välimäen artikkelin yhtyneitten laboratorioitten sivuilta mutta en sitä löytänyt?
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(21.1.2004, 08:58)
Huomenta Wiiiwi & muutkin!
Tässä linkki artikkeliin (toivottavasti tuli oikein):
www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasikirja/?file=content_exec&id=105&submenu=35

Eli jos linkki ei toimi, niin: Yhtyneitten laboratorioiden nettisivuilta valitaan Laboratoriokäsikirja / Katsaukset / Laboratoriokäsikirja 2002-2003.

Toivottavasti löytyy näillä ohjeilla!


Helmy
IP: Tallennettu
WiiiwiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(21.1.2004, 11:14)
Kiitos, linkki kyllä toimi
IP: Tallennettu
herttisjaksaa ja ei jaksa
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:ultrakuulumiset(22.1.2004, 18:39)
Jestas! Missä tää välimäki ottaa vastaan?
Tällä miehellä on homma hanskassa. Ei ihme että mulla on struuma taas alkanu kasvaa ja on sydänoiretta ja muistamattomuutta ja lause jää kesken, eikä muista mitä oli sanomassa....

Tsh 3,2 ollut jo pari kolme vuotta ja nämä ynnä muut vajis oireet. Kukaan lääkäri ei ole muuta sanonu kun että kunnossa kaikki!

Nyt HAEN huomenna ne koetulokset ja annan endolle ja soitan perään tai se lupas soittaa mulle ja varmaan se muutattaa annosta kun siitä oli viimeksi puhetta. Vaikutti tietävältä tyypiltä, mutta jos nyt mättää niin kait se on tuo Välimäki jostain tavoitettava.
Siis kuukausi sitten kävin yks.vast.otolla ja kun kunnan puolelta pyysin niitä kokeita, niin nehän viruu jossain postipinossa matkalla mulle...


Pitäsköhän viedä työterveyshuoltoon toi Välimäen kirjoitus!!?
-ois paljo opittavaa
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team