kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 10.7.2003, 20:33
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: \"uusi\" joukossanne
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 35

Tila: Offline

\"uusi\" joukossanne(4.7.2003, 14:07)
Hei,
nyt minäkin voin sitten "vaihtaa" tälle puolelle keskustelua. Olen aikasemmin lähinnä kirjoitellut tuonne hyper-puolelle, mutta sain juuri kuulla, että minustakin on tullut hypo. Olin 2,5 kuukautta sitten radiojodi hoidossa kyhmystruuman takia ja nyt on sitten arvot mennyt vajaatoiminnan puolelle. Johan sitä hetken saikin viettää elämää ns normaalien kirjoissa
Olin kyllä jo vähän aikaa epäillyt, että näin olisi käynyt eikä asia tullut siis yllätyksenä. Ei minulla mitään kamalia oireita ole ollut, mutta palelen jatkuvasti ja lihoan koko ajan siitä huolimatta, että noudatan painonvartijoiden dieettiä. Tuo jälkimmäinen on tietysti todella raivostuttavaa, kun olen juuri viime syksynä onnistunut saamaan läskini kuriin. Ja nyt on kesä ja pitäisi esiintyä hieman vähemmän peittävissä vaatteissa. Toisaalta tuo jatkuva palelu kyllä sitä rajoittaa . Tavallaan oli helpotus kuulla, että en ehkä ole tuomittu ikuiseksi läskiksi. Ja siitä hyvästä aion syödä tänään ainakin kaksi grillimakkaraa ja juoda parit siideri päälle.

Toivottavasti kukaan ei pahastu kun sanon toivovani, että olen hieman onnekkaampi kuin useimmat täällä kirjoittelevat. Toivon meinaan, että oma Thyroxin lääkitykseni taso saadaan kohdalleen nopeasti. Lääkäri jonka kanssa juttelin ainakin jaksoi kuulostaa oikein positiiviselta ja minä aion sitkeästi uskoa häneen ja siihen, että viimeistään puolen vuoden kuluttua kaikki on taas hyvin. Vaikka en voi sanoa (etenkään tässä porukassa) että mitenkään huonosti asiat olisi nytkään. TSH minulla oli 60, ei siis alkuunkaan korkeimmasta päästä mitä olen täällä kuullut.
Täällä kun on paljon keskusteltu epäpätevistä lääkäreistä niin minun täytyy taas kerran sanoa, että minä olen ollut tähän asti oikein tyytyväinen niihin jotka minua ovat hoitaneet Jorvin sairaalassa. Vaikka homma on lähinnä toiminut labrakokeiden ja puhelinaikojen perusteella olen kuitenkin mielestäni saanut riittävästi tietoa ja tukea sieltä. Nytkin vielä itse lääkäri ehdotti että hoidamme tämän homman kuntoon siellä vaikka olen muuttanut eri paikkakunnalle ja hän olisi voinut hyvällä omalla tunnolla voinut passittaa minut eri aluesairaalaan tai terveyskeskukseen. Ja hän myös varoitteli oireista joita lääkityksen aloittaminen saattaa aiheuttaa, esim hiustenlähdöstä. Ei se tietenkään paljoa lohduta, että on kuullut siitä etukäteen jos niin käy että vähäisetkin haiveneni putoavat, mutta enpä ainakaan pelästy sitten.

Että tälläistä tällä kertaa. Nyt sitten katselen kuinka käy lääkkeiden kanssa ja kauanko saadaan niitä säätää. Mutta ainakin vielä positiivisella mielellä.
Vielä on kesää jäljellä....
Outi
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 76

Tila: Offline

RE:\\(4.7.2003, 15:38)
tervetuloa outi, odottelinkin jo.
Älä turhaa pelkää ei se aina suinkaan ole ongelma jos ei se saa muhia kauan aikaa ensin eikä kukaan osaa
epäillä mitään, eli luulen suurella todennäköisyydellä että kyllä se nopsaa löytyy oikea annostus kun vaan
jaksaa ensin ravata useammin kokeissa, ja hiuksetkin on sentään uusiutuva luonnonvara.

Nyt alkaa olla itelläkin ok olo kun muistaa vaan ottaa lääkkeensä, ja astma diaknoosin jälkeen nukkuu yönsä
paremmin ja on siis virkeempikin
krisse
peppi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:\\(4.7.2003, 18:25)

Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:\\(5.7.2003, 22:42)
Ja minä se herkästi nappaan kaikki aiheet missä kirjoitetaan painonnoususta, (liekö itselle ajankohtainen/arka aihe, tavallaan.) Itsekseni olen tässä mietiskellyt että, MIKÄ VAJAATOIMINNASSA LIHOTTAA VAIKKA OLISI DIETILLÄ????? Tuntuu "hassulta" että syö vähän lue. diettaa ja paino nousee. ei jymmärrä ei. Varastoiko elimistö sitten KAIKEN itseensä mitä syöt???? Mulla kyllä painonnousu loppui kun sain lääkityksen, mutta sen pudottaminen on normaalia PAAAAAAALJON vaikeampaa. Miksi?
Osaako joku vastata?

T:Kata ja -600g
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 31

Tila: Offline

RE:\\(5.7.2003, 22:58)
Kata,

oletko käynyt USA:n kilppariliiton sivuilla? Siellä on nimittäin oma osasto painonpudotuksesta ja taitaa olla diettiohjeitakin. Laitan linkin jos sen vielä löydän, mun pää on sattuneesta syystä sillointällöin pikkasen hatara.
Ihanaa kun on lämmintä!

Viivi Väsynyt
Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team