kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:43
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Uusi keskustelija kysyy liikunnasta
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

Uusi keskustelija kysyy liikunnasta(21.4.2003, 10:29)
Moi

Kävin muutama viikko sitten terveydenhoitajan työhöntulotarkastuksessa ja siihen kuuluvissa labrakokeissa: ilmeni että TSH on 8,8. Kaikenlaiset kummalliset olotilat saivat näin selityksensä. No, sain puhelinajan lääkäriltä ja häneltä reseptin, Thyroxin 0,1 mg 1/2 tbl x 1. Työterveyslääkäri tokaisi puhelimessa että "mielellään kopaisisin sun kaulaa mutta nyt ei ole aikaa, varaa aika kesäkuulle, katotaan sitten".
En tiedä kilpirauhasen vajaatoiminnasta juurikaan mitään, näitä sivuja lukemalla olen oppinut paljon. Kiitos niistä!
Kysyisin vielä liikunnasta. Olen intohimoinen lenkkeilijä mutta nyt juokseminen ei näytä onnistuvan sillä en millään saa sykettä nousemaan kunnolla ja hengittäminenkin on jotenkin työlästä, lepopulssi on noin 40-50. Voiko juokseminen matalla sykkeellä olla vaarallista?

Viivi Väsynyt

IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Uusi keskustelija kysyy liikunnasta(21.4.2003, 11:43)
Hei Viivi Väsynyt

On erittäin hyvä, että olet saanut lääkityksen

Elimistösi vaatii vähintään 2-6 kuukautta aikaa toipuakseen normaalitilaan, joten ehkä olisi syytä keksiä väliajaksi tilalle jotakin kevyempää. Itse olen ollut lääkityksellä vajaan vuoden enkä vieläkään ole päässyt normaalitilaan

Itse siirtyisin tilassasi kävelyyn, koska tällä hetkellä elimistösi ei toimi kunnolla ja sitä on mielestäni turha rasittaa lisää. Hormooninpuutos aiheuttaa elimistössäsi solutasolla hapenpuutetta ja lenkkeilemällä aiheutat lisää hapenpuutetta, joka saattaa kostautua vielä huonompana olona tai pahimmassa tapauksessa saatat menettää tajuntasi kovan treenin aikana

Anna itsellesi ja elimistöllesi aikaa toipua, älä kiirehdi.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Uusi keskustelija kysyy liikunnasta(24.4.2003, 17:51)
Kylmäkalle kiitos vastauksestasi

Miten sopivan Thyroxin-annoksen löytäminen tapahtuu? Pharmaca Fennican mukaan annosta tulisi nostaa parin viikon välein, voiko sen tehdä omin päin vai tehdäänkö se lääkärin avustuksella? Vieläkin väsyttää aivan vietävästi enkä oikeastaan saanut mitään ohjeita tuon lyhyeen puhelinkeskustelun aikana jolloin sain tietää että minulla on hypotyreoosi. Työterveyslääkäri sanoi ainoastaan että kesällä olisi syytä varata aika uusia laboratoriokokeita varten. Osaako joku neuvoa?

Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Uusi keskustelija kysyy liikunnasta(24.4.2003, 20:57)
Hei Viivi Väsynyt

Sinun olisi syytä varata aika sisätautilääkärille. Noston voi tehdä omin päin, mutta en kyllä suosittele, jos et ole perehtynyt oireistoon erityisen huolella - tämä siksi, että rytmihäiriöiden riski on olemassa ja niihin on suhtauduttava erittäin vakavasti.

Verikokeisiin ei kannata mennä kun min. 6 viikon kuluttua annoksen muutoksesta. Vaatii väh. 6 viikkoa että näkyy verikokeissa.
Verikoe on suuntaa antava, eikä kerro täysin totuutta eli miten imeytyminen on tapahtunut solutasolla. Paras mittari on olotilasi, johon kuuluu lämpötila, pulssi, väsymys yms. asiat.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
krissemikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Uusi keskustelija kysyy liikunnasta(24.4.2003, 21:19)
itselläni annosta nostettiin alussa 1/4 tabletin verran 4-6 viikon välein koska rytmihäiriö vaara on suuri ei saa nostaa annosta liian
jyrkästi
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team