kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 18:53
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: uusi täällä palstalla
MelodyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

uusi täällä palstalla(10.12.2003, 23:34)
Heips, olen jo jonkin aikaa lukenut viestejänne täällä palstalla ja on ollut todella helpottavaa kuulla, että en ole asioideni kanssa yksin. No minun tarinani taitaa olla se perinteinen, että painoa tuli ja väsymys vaivasi... Olin todella masentunut ja itkuinen välillä. Menin terveyskeskukseen ja ainut asia mitä ehdottivat hoidoksi oli psykiatri. Nukuin siinä vaiheessa lähes 20 tuntia vuorokaudessa. No ajattelin vaan,että no tässähän sitä ollana tultu vaan hulluksi ja olotila huononi. Siinä vaiheessa TSH arvo oli jo reilusti yli 10 ja täälläpäin ei silloinkaan vielä yleisellä puolella lääkitystä anneta. SItten kun aloin mennä siihen kuntoon, etten jaksanut enää nousta kunnolla edes syömään niin ajattelin, että pitääpä mennä yksityiselle puolelle. No silloin sain lääkityksen Thyroksinia 1 tabletti päivässä ja silloin alkoi kyllä elämä luistamaan. No arvot sitten hieman laski ja todettiin, että tulehdushan se vaan oli. Ei siis jatkuvaa vajaatoimintaa. No jätin lääkityksen pois ja satuin säkällä tulemaan raskaaksi. Hupsista ja arvoni jälleen pilvissä seuraavassa verikokeessa, muistaakseni Tsh jotain päälle 20. No taas asiaa hoidettiin tulehduksena. Kun olin synnyttänyt niin kilpirauhanen meni hetkeksi ylitoiminnalle ja lääkityskiellettiin ehdottomasti. Seuraavan verikokeen tulokset voittekin sitten arvata.. Hurja nousu ja jälleen sama väsymys ja muut tautiin viittaavat oireet. Vieläkään en ole kunnon tutkimuksiin päässyt ja ehkä sen joskus vielä saisi tietää kaiken mikä oikeasti vaivaa, mutta lääkäreiden mielestä lääkitys minimissä, mutta jos sen teen en liiku metriäkään.

Olen huomannut, että hankala sairaus tämä kun niin vähän lääkärit tästä tietävät. Hiusten lähtö laitettiin minullakin stressin piikkiin. Lihominen samoin, kaikki johtui vaan masennuksesta joihin tarjottiin mielialalääkkeitä, joihin en sitten suostunut.

Kiitos kaikille hyvistä viesteistä tänne ja toivottavasti voin osallistua keskusteluun jatkossakin

Terkuin Heli
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:uusi täällä palstalla(11.12.2003, 11:25)
kerrotko missä asut että jos joku voisi suositella hyvää lääkäriä paikkakunnaltasi tai lähistöltä ettei tarvii yksin painiskella noiden juttujen kanssa
krisse
IP: Tallennettu
MelodyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:uusi täällä palstalla(11.12.2003, 20:47)
Eli täällä Joensuussahan minä asustelen. Eli jos joku tosiaan voisi suositella hyvää lääkäriä niin olisin kiitollinen.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team