kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 22:41
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi ::
mimmiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

(27.1.2004, 18:25)
Hei!

Olen jo noin 15v ajan epäillyt vajaatoimintaa, ja käynyt kerran pari verikokeissakin (arvot viiterajoissa on mulle sanottu). No, tänään olin terveyskeskuksessa, josta sain lähetteen labraan. Lääkäri oli ulkomaalaissyntyinen ja muutenkin hieman epäpätevän oloinen..veikkasi kaamosmasennusta, vaikka kerroin samoja oireita olleen kesät talvet ja myöskin ulkomailla auringossa...

En tiedä mitä merkkasi lähetteeseen ( teki suoraan koneella lähetteen), joten mitkä arvot olisivat ne tärkeimmät ja parhaimmat vajaatoiminnan näyttäjät? Haluan tarkistaa, että on ne siihen laittanut, ettei jää mitään tärkeää huomioimatta. Ja pyysin myös kolesteroliarvot mitattavaksi myös, kun olen lukenut niidenkin yhteyttä kilppariarvoihin.

Ja toivoisin, että suosittelisitte jotakin pätevää endokrinologia Helsingin alueelta, jolle menen vielä käymään tulosten saavuttua..."Puoskareihin" en uskalla luottaa esim. koelääkityksessä.

terveisin Mimmi
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:(27.1.2004, 23:38)
Timo Helin on kilpirauhaseen perehtynyt hyvä sisätautilääkäri mehiläisessä itse käyn tikkurilassa kielotiellä
krisse
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:(28.1.2004, 20:36)
Moi Mimmi!

Timo Helinin lisäksi pääkaupunkiseudulla vaikuttavat ainakin alan "guru" dos. Välimäki (olikohan Helsingin Lääkärikeskuksessa?) ja tri Pekka Leinonen: Diacor - keskusta ja Pasila.

Tsemiä!
Helmy
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:(28.1.2004, 20:46)
Moi Mimmi vielä,

Tässä nämä tärkeimmät labbiskokeet:

S-TSH 0,4-4,0 mU/l (uusien tutkimustuloksien mukaan ehkä jopa 0,4-2,5 mU/l)
S-T4V 9-21 pmol/l
S-TPOAb normaaliarvo alle 50 U/ml

Kaksi ensimmäistä ovat varsinaisia kilppariarvoja ja tuo kolmas kertoo esim. autoimmuunitulehduksesta, joka aiheuttaa vajaatoiminnan. Kuten satoja kertoja tällä palstalla on todettu, jos on oireita ja vaikka labra-arvot olisivatkin rajojen sisällä, mutta lähellä rajaa, lääkitys kannattaa EHDOTTOMASTI alottaa.

Ja kuten olit tehnytkin kolesterolit ja triglyt kannattaa mittauttaa myös. Mulle endokrinologit ovat myös labbisarvoista sanoneet sen, että tyypillisesti vajaatoimintaisella on matala HB ja vähän kohollaan oleva senkka.
Helmy
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 224

Tila: Offline

RE:(28.1.2004, 22:36)
mulla on siitä kummat veriarvot että vaikka tsh 134,stpo 1546 yms niin mun senkka oli ja on aina ollut 2-3 ja hb on yleensä 152, eli siinä kyllä on mistä luovuttaa
krisse
IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 71

Tila: Offline

RE:(6.2.2004, 10:56)
Olen joskus jostakin nettisivuilta lukenut - taas kerran - että autoimmuunitulehdus voi nostaa hieman senkkaa ja laskea hieman hemoglobiiniarvoa. Nivelreumassa senkka kyllä kaiketi nousee vähän enemmänkin.

Mulla kilpparioireilujen alkamisen aikoihin hemoglobiini putosi noin 125:een (aiemmin noin 140) ja senkka pyöri noin 10-30:ssa. Lääkäreiden mielestä molemmat olivat normaaliarvoja. CRP oli ihan normaali (alle 10). Tämmöiset arvot jatkuivat niin kauan kuin niitä mitattiin. Voisikin mittauttaa nuo joskus uudelleen. Nyt on noiden mittauksissa ollut nelisen vuotta taukoa ja pahin tulehdusvaihe varmaankin takana.

Kilpparitulehdusmerkeistäni sen verran, että S-Tyms-Ab oli mitattaessa 25000 (tiitteriarvo) ja S-TPO-Ab 2517 kU/l. Näiden kahden arvon mittausväliä oli parisen vuotta.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team