kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 4.11.2003, 23:47
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot
marianneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(20.10.2003, 20:38)
Hei, osaako kukaan sanoa, mitä yhteyttä on kilpparin vajaatoiminnalla ja korkeilla (yli kaksin kertaiset) kortisoliarvoilla?

Olen lääkärini pyynnöstä otattanut seerumipohjaisen kortisolin, joka ok ja lisäksi virtsasta otettavan kortisoliarvon, joka oli (viitearvon maks 140-150) 388!

Olen huolissani ja etsin netistä tietoa. Siellä suuntaillaan tällaisessa tapauksessa Cushinin taudin suuntaan, joka tarkoittaa hyvänlaatuista kasvainta aivolisäkkeessä jne jne kaikkea masentavaa.

Lääkäri kyllä soittaa ja infoaa keskiviikkoiltana, mutta kuitenkin olo on omituinen, kun ei tiedä, mistä kysymys.

Olisin iloinen, jos se kenellä oli tietoa, kirjoittaisi lohdutuksen sanoja.

Jotenkin tähän ikään on jo siepannut 'tautipussiinsa' niin paljon kaikkea, että en olisi enää ylimääräistä mieluusta ottamassa vastaan.

Kirjoitelkaa, Please!

Aurinkoisesti,
Kilpparivajaa ja kortisoliyli

IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 39

Tila: Offline

RE:vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(21.10.2003, 09:11)
MOi!
Saat hyvin tietoa tästä taudista, kunmenet kilpirauhasliiton sivuille, ja haet sieltä endokrinologiayhdistyksen linkin kohdasta linkit. Niillä sivuilla oli muistaakseni kohdassa potilasohjeet linkki tuon taudin saloihin...

Aurora
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 319

Tila: Offline

RE:vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(21.10.2003, 20:59)
Hei Marianne

Älä vielä masennu epäilemään pahinta, koska sinua ei ole tutkittu tarkemmin, tässä vaiheessa tulos vasta viittaa Cushingin oireyhtymään. Lisämunuaisen ja aivolisäkkeen kuvantamisen jälkeen ehkä varmistuu sairastatko ko.tautia, sanon ehkä siksi, että saatetaan tarvita vielä tämänkin jälkeen lisätutkimuksia, ennen lopullista diagnoosia. Jos kävisi niin että sinulla on tuo tauti ja joutuisit leikkaukseen (ainut hoitomuoto) niin uskon, että kaikki menee hyvin ja paranet kun kasvain on poistettu.

Yhteys kilppariin on varmasti tämänkin taudin kohdalla jollain lailla olemassa, tietysti siihen tarvitaan muutakin mukaan ennen taudin puhkeamista, mutta se ei tunnu ainakaan tällä hetkellä ketään kiinnostavan
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
marianneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(22.10.2003, 19:59)
Kiitos vastauksista. Kilpirauhasyhdistyksen kautta en saanut mitään tietoa, mutta löysin linkin, jossa käydään Cushingin tautia läpi.

Taudissa on kolme vaihtoehtoa; kasvain aivolisäkkeessä, kasvain lisämunuaisissa tai syöpä jossain kehossa ja se aiheuttaa kortisolin liikatuotantoa.

Kovin valoisalta eivät nämä vaihtoehdot näytä. Edelleen odottelen lääkärini soittoa, mutta aika tuntuu pitkältä ja ajatuksissa on käynyt pahimmankin jo läpi.

Toivoisin, että jokin muu vaihtoehto löytyisi korkeille kortisoliarvoille.

Ihmetys päällä!

IP: Tallennettu
MarjaanaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(27.10.2003, 10:05)
Marianne;
Miten voit?Millaisia uutisia sait?Toivottavasti hyviä!
Lämp.terkuin;
Marjaana
IP: Tallennettu
marianneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:vajaatoiminta ja korkeat kortisoliarvot(31.10.2003, 16:13)
Hei Marinne,
kiitos 'lämpimästä' huomiostasi. Kortisoliarvot virtsan osalta ovat aivan 'taivaissa', mutta verikoe oli ok. Lääkäri halusi otattaa sellaisen kokeen, missa otin Deksametosin-lääkettä ja seur aamuna uuteen verikokeeseen. Lääkkeen takia, veren kortisoli piti olla alle 100, jos kyse terveestä ihmisestä. Iloksi sain vastauksen faksilla toimistooni ja verikokeen arvo oli 22. En ole saanut lääkäriltäni vielä kommentteja, mutta aktiivisena 'omadiagnoosin' antajana, oletan, ettei kyseessä ole Cusingin oireyhtymä.

Vielä ilmeisesti täytyy kontrolloida virtsan kortisoliarvoja.

Minulla on sellainen tapaus, että kolme vuotta on etsitty sopivaa lääkitystä kilpparin vajaatoimintaan (liikatoim hoidettu radiojodihoidolla). Tämän vajaatoiminnan aikana lääkäri antoi rajoituksen liikkumiselle, kun sydänkin pamppoili omia aikojaan (lähinnä ylim tykytyksiä).

Nyt Thyroxin-lääkitys kohdallaan ja lupa liikkua. Ensi kerran kolmeen vuoteen kesälomani lopulla tuli hikipisarat otsalle.

Olen nyt kolmisen kuukautta liikkunut 3-5 kertaa/viikko ja kiinnittänyt ruokavalion terveellisyyteen huomiota. Kilpparivajaatoiminnan aikana painoni nousi n 13 kiloa, mutta tämän hyvän olon -elämäntavan aikana painoni on tippunut 6 kiloa, joista 4 on pelkkää rasvaan.

Minulla on ystävänä biokemisti, joka käänsi tämän kortisoliarvojen koholla olon siten, että, kun normaalisti ihminen liikkuu, elimistö tuottaa serotoniinia ja hyvän olon tunnetta. Jos serotoniini tuotetaan liikaa, muuttuu se elimistössä kortisoliksi, joka taas on elimistön kannalta kuin stressitila. Lisäksi tämä ystäväni oli sitä mieltä, että jos elimistössäni olisi kasvain tai syöpä, ei kuntoni nousisi ja liikkuminen ei voisi tuntua hyvältä, koska elimistöni keskittyisi mahd kasvaimeen.

Tämä teoria kuulostaa järkeenkäyvältä ja sopivan tähän ns uudenlaisen elämän löytymiseen.

Tällaisia kuulumisia ja tämän hetkinen tunne on, ettei ehkä se elämä tähän lopukaan.

Olen eilen käynyt kampaajalta hakemassa aivan uuden hiuslookin ja päättänyt, että jokainen tunti täytyy muistaa herättää hymy kasvoille.

Viikon aikana elämä muuttui hyvin musta-valkoseksi ja joka puolella näki vain terveitä onnellisia ihmisiä, koska itse kuvittelin olevani vakavasti sairas.

Kiitos joka tapauksessa lämpimistä ajatuksista ja viestistäsi. Tuntuu mukavalta, että joku välittää ja antaa siitä myös vinkin.

Auringonpaistetta kaikille!
Marianne

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team