kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 12:56
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: Vajaatoiminta ja laihdutus
Kirsikka
NewbieViestejä: 4

Tila: Offline

Vajaatoiminta ja laihdutus(4.2.2003, 17:59)
Hei!

Laihdutus - niin ajankohtainen aihe keväisin naistenlehtien palstalla Ja minä ikuinen laihduttaja (!) päätin kysellä teiltäkin kokemuksianne aiheesta näin kesän kovasti lähestyessä...
Siispä: Oletteko onnistuneet laihduttamaan vajaatoiminnan kanssa? Onko se esteenä/hidasteena, jos todella yrittää laihtua ja toimii sen mukaan? En aja takaa mitään ihmekuureja - ne tuskin ovat hyväksi kenellekään - vaan ajatuksena hoikistua esim. painonvartijoiden ruoka- ja elämäntaparemontin tyyliin.

Auringonpaistetta ja myötäistä tuulta!

-Kirsikka-

IP: Tallennettu
mandi
Newbie


Tsempataan!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(4.2.2003, 23:54)
Niinpä niin...
Minusta itsestä tuntuu siltä, että tämä hypo jarruttaa kilojen putoamista ja tieteenkin mukaanhan se lisää kilojen kertymistä (hoitamattomana).

Nuorempana olin solakka, joidenkin mielestä liiankin laiha, vaan toisin on nyt; reilut 5 kg sais pudota, niin olisin itse tyytyväinen ja painoindeksi näyttäis hyvältä eli norm. arvojen keskelle napsahtaisi nätisti.
Aineenvaihdunta kun nyt on tämän vaivan kanssa vähän flegmattinen, niin lujassa on rasvan sulaminen.

Hieroja kerran ihmetteli tukkeutuneita lihaksia ja pähkäili, josko tuo vaiva lisäisi alttiutta ensin mainittuun.
Joku muukin tällä foorumilla mainitsi lihasten jumittumisen, kait siis liittyy tähän hypoon.
IP: Tallennettu
liisa
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(5.2.2003, 19:03)
Omasta mielestäni laihdutus on ihan helppoa, kun tauti on tasapainossa ja mikään ei stressaa. No ei nyt liioitella kumminkaan! Omasta kokemuksesta voisin sanoa, että takaiskujen ei kannata häiritä laihduttamista=terveet elämäntavat.Aina se että vaatteet kiristää ei merkitse lisäkiloja oikeasti. On se vaan kumma, kun aineenvaihdunta häiriintyy odottamatta ja monta kertaa olen sortunut jonkin hyvän syöntiin, kun "kumminkin lihoo,vaikka kuinka yrittää"
No tämä kuuluu olevan ihan tavallinen tokaisu muillekin.
Keväisiä päiviä kaikille liisalta
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(5.2.2003, 19:03)
Hei laihduttajat!

Pitää syödä reilusti laihtuakseen ja ei ehkä kannata aloittaa tiukkaa laihduskuuria, koska elimistön perusaineenvaihdunta hidastuu entisestään ja kun lopettaa tiukan laihdutuksen, elimistö panttaa edelleen - vaikka söisi ns. normaalisti, niin paino nousee

Vallalla oleva käsitys on, että jos jätät esim. niin ja niin monta sokeripalaa pois laihdut vuodessa niin ja niin monta rasvakiloa. Käytännössä kalorien tuijotuksella ei ole mitään merkitystä, jos tiedostamattaan laskee samalla perusaineenvaihdunnan tasonsa alas. Jos jonkin ruoka-aineen pois jättämisellä olisi sellainen vaikutus kun väitetään, olisin hävinnyt lähes näkymättömiin ajat sitten, koska en esim. ole juonut maitoa yli 20 vuoteen. Jokainen voi laskea miten monta kaloria tai kilojoulea suosituksen 4-6 lasillista maitoa (kevytmaito, ykkösmaito 42kcal/100g ) päivässä tekee.


Hiljaa hyvä tulee ja sopiva nopeus laihduttaa on n. ½ kiloa viikossa. Usein kuulee juttuja, jossa joku sanoo laihtuneensa esim. 3-5 kiloa/viikko, todellisuudessa se oli pelkää nestettä eikä sitä rasvaa, josta kuitenkin pitäisi päästä eroon. Eihän kukaan pysty rasvaa tuollaista määrää elimistöstään viikossa poistamaan, ellei ole turvautunut rasvaimuun

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että parhaimmillaan pystyin laihduttamaan n. 100g rasvaa päivässä, useimmiten se jäi n. 50 gamman pintaan - joka on sitä todellista laihtumista.
Paras tapa mitä tiedän ja jota olen kokeillut on, ettei hiilareita ei syödä samaan aikaan rasvojen kanssa. Jos vielä rajoittaa rasvojen saannin n. 50g/päivä (lukuun pitää sisältyä myös piilorasvat), niin laihtuu taatusti, vaikka olisi alitoimintainen.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
liisa
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 45

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(5.2.2003, 19:08)
Hei Kylmäkalle!
Ymmärsin, että olet laihduttanut menestyksellisesti.Kysyisin tälläistä henk. koht. asiaa, että oletko pysynyt painossa, jota tavoittelit?
Kevättäkö ilmassa?
liisa
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(5.2.2003, 20:09)
Hei Liisa!

Olisi tod.näk. pysynyt, mutta tuo vajaatoiminta iski tosi pahasti keväällä päälle, elintoiminnot hiipui lähelle nollaa, ei tarvinnut kun nähdä ruokamainoksia, niin paino lähti nousuun

Nyt tilanne on jo valoisampi, paino on tippunut 1½ kuukaudessa n. 6 kiloa, kunhan saan toisen mokoman pois niin olen tyytyväinen
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

\"Pittää syyä\"!(7.2.2003, 14:30)
Hei kaikki!

Minä olen nykyään ihan tyytyväinen painooni. Olen samaa mieltä Kylmäkallen kanssa; ei missään tapauksessa saa unohtaa syödä. Minä ainakin onnistuin pudottamaan painoani, kun en jättänyt YHTÄÄN ateriaa väliin. Lisäksi suorastaan ahmin vihanneksia ja tummaa leipää. Ilmeisesti säännöllinen syöminen todellakin pumppaa aineenvaihduntaa. Sen lisäksi, että rupesin syömään säännöllisesti, pienensin ruoka- annoksiani selvästi. Mutta, kuten jo kirjoitin, minun painoni oikeasti putosi syömällä. Syön viisi kertaa päivässä, enkä mitään siinä välillä. Lisäksi tosin liikun todella paljon, joten sekin voi vaikuttaa jotakin. Tosin en usko että kukaan pystyy laihtumaan pelkästään liikkumalla.

Mandi- minun lihakseni ainakin ovat koko ajan enemmän tai vähemmän jumissa. Olen luullut sen johtuvan siitä etten venyttele tarpeeksi. Siis voisiko sekin johtua tästä hyposta!?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Online

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(7.2.2003, 17:42)
Hei Anne!

Täysin samaa mieltä tuosta kirjoituksestasi, syömättömyys tai liian tiukka kaloreiden tuijotus ei ole ratkaisu hoikempaan olomuotoon. Liikunta varmaan tehostaa aineenvaihduntaa, antaa sellaista lisäpotkua, mutta tuskin sekään yksinään riittää painonhallinnassa.

Minä luulin vuosia lihasten jumiutumisen olevan työperäistä, hankalat työasennot tms., mutta nyt olen tullut toisiin aatoksiin ja syytän siitä kilpparia, joka vaikuttaa kaikkeen elimistössä. Lihasten aineenvaihdunta ei vaan toimi, jos kilppari ei ole kunnossa
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Niina
Newbie


Positiivisuus luo voimia!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Vajaatoiminta ja laihdutus(7.2.2003, 20:54)
Olen mielestäni lukenutkin siitä, että kun aineenvaihdunta ei toimi (vajaatoiminta), eivät kuona-aineet pääse pois lihaksista. Ja se taas jumittaa lihaksia. Jatkan juttua kuntoilu-palstan alla, koska laihduttaminen ei oikein ole vielä onnistunut...


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team