kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.2.2004, 00:05
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi :: veren sokeri
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

veren sokeri(25.2.2004, 16:42)
Onko kellään tietoa nostaako vajaatoiminta verensokeri tai nostaako kromin puute veren sokeria. Itselläni tämä oli 6.1. Onko tämä mielestänne normaali?? Jatkuva karkin tarve ja jano. Liittyvätkö nämä mihinkä???
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 458

Tila: Offline

RE:veren sokeri(25.2.2004, 19:42)
Hei Sanna

Vaikka mulla arvelua/tietoa olisi, en tuohon kysymykseen uskalla vastata, ettei tule leikittyä lääkärileikkiä - joten enpähän sano enempää joku muu kertokoon - jota ei vielä ole syytetty lääkärinä leikkimisestä!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:veren sokeri(25.2.2004, 23:09)
Hei KK!

Näytät loukkaantuneen ilmeisesti tällä palstalla esiin tulleista erilaisista mielipiteistä. Toistan osan tuossa eräässä toisessa viestiketjussa olleista kommenteistani, jos et sitä ole vielä huomannut lukea:


Kuvittelisin, että juurikin erilaisten näkemysten vaihto oli Kylmäkallen tarkoituksena kun tämän foorumin perusti. Vai mitä KK? Näin ainakin lukee foorumin etusivun esittelyssä.

Vielä kerran: Yritin vain sanoa, että joissain tapauksissa syitä elimistön oirehtimiselle kannattaa etsiä myös muualta kuin kilpirauhasesta. Jos minulla olisi noin pahoja oireita kuin osalla teistä on, eivätkä kilpirauhasarvot kuitenkaan ole hirmuisen hälyyttäviä (joillakin esim. TSH-arvot liikkuvat sadoissa), vaatisin lääkäriä selvittämään MYÖS muut mahdolliset sairaudet kuin kilpirauhaseen liittyvät. Kilpirauhasen lievä vajaatoiminta voi olla myös yksi oire jostain muusta taustalla vaikuttavasta sairaudesta. Lisäksi lähes kaikki krooniset sairaudet (kilpirauhasen vajaatoiminnan lisäksi) aiheuttavat elimistölle stressitilan, joka ilmenee väsymyksenä, paleluna, hiusten lähtönä jne.

Jos tällainen teksti tulkitaan täällä provosoinniksi (tai otetaan loukkauksena), niin se kertoo paljon tämän palstan luonteestaIP: Tallennettu
sannaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:veren sokeri(26.2.2004, 08:19)
Kiitos Cahha!
Luvin viestin jo eilen ja mietin miten reakoisin. Vähän kyllä pahoitin mieleni. Mielipidettä täällä ei näköjään saa ilmaista. Olen vieläkin sitä mieltä että NEUVOJA ja OHJEITA täältä haetaan ei välttämättä diagnoosia, joka kuuluu ainoastaan lääkärin arvonimen saaneelle, eikä välttämättä kannata tehdä diagnoosia parin rivin perusteella, näkemättä ja kuulematta tapausta varsinkin kun viitearvot ovat normaalit, vaikka kuinka oireita olisi.

Haluaisin Kylmakalle edelleen neuvojasi ja ohjeitasi, koska asiantuntemusta sinulla tuntuu löytyvät. Että jos unohdetaan nämä keskustelut ja vaikka vastaisit kysymykseeni jos sinulta tietoa löytyy, eikö tämä palsta sitä varten ole..
IP: Tallennettu
Inkeri
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 61

Tila: Offline

RE:veren sokeri(26.2.2004, 08:56)
Sanna!
Minulle lääkäri sanoi, että hän seuraa kilpirauhaspotilaiden sokeriarvoja, koska diabetes on hypotyreoosin seuralainen. Käy tsekkauttamassa sokeriarvosi tuon tuosta. Yritä välttää sokeria, myös valkoisia jauhoja, turhaa tärkkelystä, perunaa, valk. riisiä jne. Kromikuuri, jonka ohjeet löydät näiltä sivuilta - selaat vain ahkerasti - on varmasti ihan paikallaan. Ruisleipä, kokojyvävilja ja kasvikset pitävät verensokerin tasaisena.


IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 56

Tila: Offline

RE:veren sokeri(26.2.2004, 15:30)
Kromin puute ainakin aiheuttaa verensokerin heilehteluja joista seuraa tuo makeanhimo. Itse olen ainakin ajoittain syönyt kromia ja kokenut sen hyväksi. Auttaa myös painonhallinnassa, kun ei tule naposteltua läheskään niin paljon kaikkea .
IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 458

Tila: Offline

RE:veren sokeri(27.2.2004, 00:25)
Hei Sanna

Sait hyviä vastauksia, ihan samoja olisin itse myös tarjonnut!
Systeemisairaus (kilppari) saattaa joillakin vaikuttaa myös haimantoimintaan ja sen seurauksena puhkeaa sokeritauti.

Ruokavaliota olisi hyvä tarkistaa, juomaksi paljon vettä, sokeripitoiset tuotteet pois jne.

www.novodiabetespalvelu.fi/view.asp?ID=285
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team