kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.8.2003, 23:30
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Kilpparisairaan ajatuksia
jasu
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Kilpparisairaan ajatuksia(25.7.2003, 12:52)
MOI!

Mä en oikein tienny mihin oisin ajatukseni raapustanut...puran siis mieltäni tänne. Mä oon sairastanu liikatoimintaa kesästä 99, eli jo neljä vuotta. Sairaushistoriaani mahtuu ylä- ja alamäkiä. Vajaa-ja liikatoimintaa. Leikkausta suunniteltiin, mutta se peruttiin. Yhdistelmähoidolla rauhanen pieneni ja sain luvan lisääntyäkin. Viime kesänä taas havaitsin olevani liikatoimintainen ja nyt onkin menty yhtä vuoristorataa. Syyskuussa ja huhtikuusssa sain radiojodit ja tällä hetkellä thyroxin lääkityksellä vajaatoimintaa hoidetaan. Kesäkuussa lääkäri totesi arvoni normaaleiksi, ehkä hieman liikatoimintaan menossa oleviksi ja kehotti hieman vähentämään thyroxinia. Seuraava kontrolli kesäsulkujen ja lomien takia syyskuussa. Tai no elokuussa labraan ja syyskuussa soittoaika lekurille.
Mutten tiedä jaksanko sinne asti. Olo on ihan kamala. Väsymys tuntuu luissa ja ytimissä...aamut on aivan kamalia. Tänäänkin 75 min sitkeästi yritin nousta sängystä. Kauhulla odotan ensi viikkoa kun kesäloma loppuu ja töihin paluu edessä. Päivät menee jokseenkin ok, mut iltaisin oon aivan omissa maailmoissani. Kaikesta tästä kärsii lisäkseni perheeni ja se lisää omaa pahaa mieltäni. Tän kesän aikana oon tajunnu, ettei tää sairaus varmaan katoa koskaan...se on riesanani aina. Oireiden moninaisuus ja itsensä kanssa hämmentyminen joskus jopa pelottaa, kun tajuaa, ettei olekaan kaikki narut käsissä vaan tuo ällöttävä kudosmöhkäle hormoneineen pystyy ohjailemaan minua!!!
Onneksi elämässni on paljon hyviäkin asioita, auringonvaloa ja läheiset ihmiset. Silti yön pimeinä tunteina pääsee joskus itku kun on niin paha olla...
-Jasu-
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 239

Tila: Offline

RE:Kilpparisairaan ajatuksia(25.7.2003, 20:47)
Moi Jasu

Hmm...jos olisin sinä hakisin sairaslomaa, *keinolla* millä hyvänsä, koska ihan selvästi aistin, ettet ole kunnossa Lääkityksen vaihto Armouriin tai synteettiseen yhdistelmään(T4+T3)olisi kokeilemisen arvoinen juttu, kallistahan se on, kun KELA ei osallistu ainakaan Armourin kustannuksiin, mutta jos olotila paranee on se sen rahan väärtti. Itse olen n. 2 viikkoa ollut Armour kuurilla ja olo on jo nyt parempi verrattuna yli vuoden tyroksiinin syöntiin - energiatasoni on noussut ihan selvästi

Itse olen ollut sairaslomalla yli vuoden yhteen putkeen Kela ei noteeraa 3:n eri lääkärin lausuntoa mitenkään, kuntoutustukea ei myönnetä, väittävät vaan , että olen täysin työkykyinen, vaikka en varmasti sitä ole!

* vaikka mielenterveystoimiston kautta, jos kukaan muu ei auta ja kuuntele - en siis todellakaan väitä, että sulla olisi mitään mielenterveysongelmia, mutta hädässä kaikki keinot pitää käyttää.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Kilpparisairaan ajatuksia(9.8.2003, 20:33)
Hei!
Toivottavasti olet jo sairaslomalla. Jos et ole, niin asia kyllä kypsyy siihen pisteeseen ennen pitkään. Kirjoituksesi tuntui tuntulta vuoden takaa. Jaksoin lokakuun loppuun ja sen jälkeen olin sairaslomalla kaksi kuukautta. Kävin psykiatrilla ja sain burn out-loman. Diagnosi oli varmaan oikea, mutta se rassaa, mikä tässä johtuu päästä ja mikä kilpparista. Vaikea eritellä ja tietää. Tään palstan myötä oon käsittänyt, että kilpparivaivat ovat paljon moninaisempia kuin sisätautilääkäri antoi ymmärtää. Sanoi, että jos joku tauti pitäisi ottaa, se olisi tämä. Hoituu tabuilla eikä oo niin väliä, vaikka unohtaisi tabletin joskus. Tämän palstan löytämisen jälkeen olen tullut toisiin ajatuksiin.
Ai niin. Ihminenhän on sellainen, että se yrittää siihen asti, kunnes on seinä edessä ja on valmis sairaslomalle. SE kuitenkin helpottaa ja meitä on monta. Onnea matkaan.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team