kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 5.11.2003, 00:16
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Niinpä tietysti...
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

Niinpä tietysti...(30.10.2003, 11:32)
Vein thyroxin reseptin uusittavaksi, ja kun sain sen käteeni olin per**elleen lentää...

Lääkeannos oli siinä merkitty 2tbl/pvä (lue. vähennetty 4stä)
Kun se muutoinkin on sitä "lasten" 0.25!!!!!) ja kun arvot ovat hyvät, ja kärsin "vain lievästä, HYVIN lievästä vajaatoiminnasta" (=lääkärin kommentti paperilla) niin hän ei näe laittaa Kelalle lausuntoa (että saisin lääkkeet halvemmalla, jota apteekki aina pyytää...)

Syön thyroxinia 0.25x4/pvä, jota lääkäri EI USKO!!!! (Mulla vaihtui tk omalääkäri.... heh, ja sen huomaa ) Hän väitti että tuo 2 tbl riittää, kun arvot on hyvät, hän ei tajunnut, että ne kokeet on otettu tuolla ko. määrällä jota syön!!! ja välillä tuntuu, ettei sekään riitä, oli arvot mitä oli, vaan kun olo on mitä on.

Syy siihen miksi lekuri jauhaa tuosta "2"sta, on se, että edellinen lääkäri käski vähentämään siihen määrään, kun arvot meni liikatoiminnalle, vähensin 3een, joka ei alkuunkaan riittänyt, ja lisäsin sitä itse... kerroin senkin sille ääliölle, mutta ei... tuo 2 riittää, voihan helvetti!!!!!!!!!!!!! Arvot kyllä tasaantuivat tuohon "hyvään" sillä 4llä tabulla, vaikka ensin näyttivätkin muuta...
AAAAAAAAArrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhh.

Hups, kun vaikutti sekavalta tekstiltä, kun jälkeenpäin luin tätä... Noo, sallittakoon se..

Olin jo sulkenut koneen, mutta oli "pakko" tulla vielä lisäämään tämä..
Mitä te olette tehneet jotka on saaneet iho-ongelmat riesaksi? En keksi mitään muuta syytä niihin kuin tämä helkkarin kilppari (vai voiko sitä kaikessa käyttää )
Eipä ollut teininä finnejä, eikä senkään jälkeen, paitsi mitä nyt viime kesän jälkeen niitä pukkaa ja kovalla tahdilla, kun 1 tekee lähtöään uusi on jo tulossa, eikä ne ole mitään tavallisia finnejä, vaan jotain karmeita paiseita!! Joista ei tule mitään ja jotka on TOSI kipeitä, ja kestää kauan. Ihan kun ei olis jo muuten kestämistä...
Mut tää nyt on taas tällästä pinnallista , mutta rasittavaa.
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 136

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(30.10.2003, 15:30)
Kata- eikun vaan popsit edelleen niitä tabuja sen 4 päivässä. Kyllähän SINÄ itse tiedät parhaiten olosi! Näitä lääkäreitä kun tuntuu löytyvä joka lähtöön.. Harmi vaan ettet saa Kelalta sitä alennusta kun kerta vajaatoimintasi on niin "lievä". Koeta vaan kestää.
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(30.10.2003, 16:29)
Kata, mulle on mielestäni tehty ihan samantyyppistä mielivaltaa noissa annostuksissa, mutta tosiaan vasta vuosien nöyristelyn jälkeen tajusin että oma tilani kertoo parhaiten sen, missä mennään. Ja aloinkin antaa itselleni jonkinverran omia ohjeita annosten suhteen, vaikka se aluksi hirvittikin.
Iho-oireista: vajaatoiminnassa mulle tulee myös kummallisia paiseen tyyppisiä iho-oireita. Niitä on kasvoissa jonkin verran, mutta pahimmat mun mielestä on olleet esim. ohimoilla ja päänahassa. Menevät itsekseen sitten ohi, kun vajis alkaa tasaantua, en ole keksinyt mitään hoitoa asiaan. Mä olen nää paiseet itselleni selittänyt sillä, että huono aineenvaihdunta luultavasti kummittelee eli kuona-aineet jämähtää kun kroppa ei toimi.
Korvien taus mulla myös kuivaa ja halkeilee hiukan vajaatoiminnassa ja jos sitä tapahtuu, käytän 1 % Hydrocortison-voidetta pari päivää. Se jeesaa.
Parempaa vointia kaikille!


IP: Tallennettu
kir si
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(31.10.2003, 07:42)
Voi Kata! Olen samaa mieltä - jatka sillä annostuksella kun aiemmin -ellei ne arvot oo ihan mahottomasti liikkiksellä ja ei oo mitään sydänoireita. mulle lääkäri sanoi että monet syövät hieman yli ja tuntevat näin olonsa parhaaksi eli jos arvot on hiukan liikkiksellä ei haittaa välttämättä. MUTTA SYDÄMMEN KANSSA ON OLTAVA TARKKA - ON MUN MIELIPIDE! ja muistaakseni täällä onkin ollut juttua siitä että sellaisilla arvoilla on paras olo...esim. krisse ainakin on maininnut...mä sain ONNEKSI jatkaa samaa annostusta vaikka ensin lääkäri aatteli sitä pudottaa - mutta mulla onkin HYVä lääkäri joka kuunteli mun toivomustakin - arvoni oli tosin IHAN HIUKAN liikkiksellä- on muutes TK - tua lekuri - mut silti! On kuin Lottovoitto ilmeisesti - kun näitä muiden lääkärikokemuksia lukee!! Mulla on kyllä oireita edelleen - mutta ei taida auttaa kun ootella vaan...
KATA- TSEMPPIÄ!!!!!!
kirsi
IP: Tallennettu
kir si
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(31.10.2003, 07:46)
jooh - JA SUN KUULUU SAADA KELAKORVAUS LÄÄKKEISTÄSI. Lääkäri ei vaan kirjoita sitä ku vast myöhemmin...eli ei ihan alussa. Olikoha se 3 kk päästä? muut varmaan tietää...
ja hei - jos sä syöt 4x pikkutabun ni kannattas vaihtaa yhteen isoon kun sillai se on halvempi. mäki söin ekaks pikkutabui( pari) ja sit lekuri laitti noit isoi yhen.
IP: Tallennettu
IirisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(31.10.2003, 08:25)
Kuule, silloin kun olin vähän aikaa vajaatoiminnalla (1 vuosi) niin söin thyroxinia 0,25 /pv ja sain uuden kelakortin niin että napsahti. Siis huomattavasti pienemmällä annoksella ku sä. Kyllä sun se täytyy saada.
IP: Tallennettu
minna_67Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(31.10.2003, 14:45)
en osaa kommentoida tota laakejuttua muuta kuin kannattaa olla tiukkana varsinkin noiden tk laakareiden kanssa>Itse sain heti kelakorttiin tunnuksen kilpparilaakkeiden saamisesta omakustannushintaan.
Toivon etta Katalla lykastaa joku paiva.
Iho ongelmista puhuttaessa mulla ei teini iassa ollu minkaanlaisia iho ongelmia ja aina ollu tosi hyva iho. Toisin on asiat nyt.Kuivia lantteja naama taynna> Ne onneksi saa kuriin hyvalla kosteusvoiteella joka pesun jalkeen mutta kerran kuukaudessa ilmestyva kauhea kutiseva ihottuma nenan sivustoille ja se on vuosien mittaan levinnyt jopa pienelle alueella otsaan> Ja siihen ei auta edes hydrokortison< Se on tosi kutiseva ja iho niinkuin kuoriutuu ja tulee tosi ruman nakoiseksi Ja nyt on kuukautisetkin ruvenneet temppuilemaan> Ennen oli niin mukava kun tiesi kaiken kalenterista katsoen mutta ei enaa>Pienta vuotoa viikon ajan ja kivuliaat aloituspaivat>YOK ihan kuin olisi palattu teini ikaan ja kaikki on vasta aluillaan>>
Nttykin kirjoittaessani tata viestia istun tassa kadet sinisina ja varpaat jaassa vaikka on villasukat ja tossut. Tassa alkaa pikkuhiljaa menee hermot vaikka olenkin tosi positiivinen ihminen yleensa>Kiitos et sain vahan valittaa tsemppia kaikille ja varjotellaan kuin vilukissat
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(1.11.2003, 21:03)
No ei se lekuri anna "niitä vahvempia", kun mulle riittää 2 kpl 0.25 Joo...

Ei ole ollut koskaan mitään liikatoimminnan oireita, vaikka T4V oli 25, ei kait pahasti yläkantissa ees. Olo vaan oli silloin parempi.. sitten tiputin vahäksi aikaa 3een ja nostin takaisin 4ään, kun 3lla selvästi olo huononi, ja sen jälkeen kävin labrassa, jolloin T4v oli tippunut 13.8. (lääkäri oli KÄSKENYT pudottaa alunperin jo annoksen 2een, jota en ollut uskaltanut tehdä, ja siellä koneella kun on tieto, että pyydetty jatkamaan 2lla, ja arvot sen jälkeen ok, niin tokihan se täti nyt sitä tuijottaa, mitä edellinen lekuri on koneelle laittanut, sanon mä mitä tahansa...)

Olen syönyt thyroxinia 8kk, joten kait sen pitäis "se lappu" kirjoittaa, mut ei hän kirjoita...

Et hurraa tk-lääkärit, tai siis tämä minun
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 87

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(2.11.2003, 12:56)
Siis, mie oonyt ihan pihalla...taas
Mistä "lastentabuista" te puhutte (miedot/vahvat)???
Mikä muutos kela korttiin?? sillonko vaan saa erityiskorvauksen?? Mulle kun tuli toi resepti, ni jätin kotiin sen kakkossivun ku ihmettelin mikä se on?? ja apteekissa sitä sitte kysy, mutta sano että saan sen korvauksen silti ja että eihän ne kalliita oo...makso jotai 5 euroo purkki, onko se nyt kolmen kk satsi 0,1 mg.
Siis mitä noi mun nyt on - mietoja vai mitä?? Kuinka monta vahvuutta on olemassa??
Pää on muutenkin ihan sekasi, oon ollu kipeenä (vatsatauti, aivan karsee) ja "piähän koskoo"
Selittäkää, please!
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(2.11.2003, 22:10)
Heh heh soikkuli, nou hätä

Puhun lastentabuista, kun kyseessä on 0,25mg, ja sitten on niitä 0,1mg, mitä itse syöt.. (ei kait ole muita vahvuuksia, en ainakaan tiiä.) Lääkäri vaan heitti mulle silloin alussa kommentin "lastenvahvuudesta" (siis jota lapset käyttää... ja aikuisetkin) ja jota itse syön x4, eli vastaa 1 "vahvempaa" eli 0,1. Hmm... tulikohan miten epäselvästi taas laitettua

Apteeksissakin ne ihmettelee, et miksi en saa niitä toisia, ei tarviis ottaa kuin 1kpl 4 sijaan, mutta se on taas toinen juttu, kun enhän lääkärin mukaan syö kuin 2x0.25...

En oikein tiedä siitä korvausasiasta, muuta kuin, että ne siellä apteekissa AINA kysyy multa jotain kelan, olisko lausuntoa tjs. Saisi vieläkin edullisemmin lääkkeet, vaikka eihän nuo nytkään kalliita ole, mutta jos vieläkin halvemmalla saisi, niin kyllä kiitos, mutta kun se himputin tohtori ei kirjoita sitä lappua kelaan, kun sairastan "lievää, HYVIN lievää vajaatoimintaa" Sehän sen tietää tosi hyvin... joo.

-Kata-
IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 87

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(3.11.2003, 10:04)
Okey, no nyt "tajusin"
Mutta perskules, se lappu oli se tokaosa mulla, kun se apteekin tätsy sano että se ois menny kelaan
No, meen nyt vasta ekoihin verikokeisiin lääkityksen aikana, joten saa nähä mitä kokeet kertoo...ja suostuuko "omalääkäri" myöntämään että häikkää on
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 120

Tila: Offline

RE:Niinpä tietysti...(3.11.2003, 10:19)
Niin, ja pieni lisäys eiliseen viestiini, se 0.25 on mikrogrammaa!

Toiv. soikkuli lääkärisi on "järkevämpi" kuin minun tämänhetkinen!!!! Pidän peukkuja.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team