kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 19.2.2004, 00:06
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Turkasen turvotus
Gina
Viestejä: 14

Tila: Offline

Turkasen turvotus(14.2.2004, 21:48)
Kävin lääkärissä, kun reiteni pamahtivat täyteen nestettä. Kipu oli julmettu. Kipu oli itse nesteessä -tosi fiksusti selitetty, mutta siltä se tuntui. Sain Semi Hydrex-diureettia otettavaksi pari päivää ennen naistenpäiviä. En ole uskaltanut niitä kuitenkaan syödä, kun en oikein tiedä saisinko -näiden ihmeelliseten vaivojen/ oireiden takia (jotka oletettavasti on kilpirauhasperäisiä).

Tunnistan selluliitin ja sitäkin minulta löytyy (vaikka olenkin hoikka), mutta jalkojen turvotus on suorastaan kammottavan näköistä. Sukista jää jo pienen hetken jälkeen tunnin ajaksi kauheat saumat nilkkoihin, ja polvet ovat kuin pienellä lapsella. Kasvoissa ei juuri ole turvotusta, eikä käsissäkään. Sormissa ajoittain. Silmäpussit on toisinaan tutut.

Onko kohtalotovereita? Syöttekö diureetteja? Kuinka usein? Sivuvaikutuksia?Gina

IP: Tallennettu
ninnikesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Turkasen turvotus(14.2.2004, 22:26)
Mulla on kans ollut turvotus ym oireita. Laitoin ne ensin kilpparin piikkiin, sairastan siis vajista ja olo oli muutenkin kurja. kilpparilääkitystä korjattiin ja olo koheni muuten, mutta ennen kuukautisia tuo turvotus+lukemattomat muut vaivat jäivät. kävin gynellä ja oli sitä mieltä, et keltarauhashormonit on matalat ja oireet on PMS:ää. sain hormoneja kokeeksi, vielä en ole päässyt niitä aloittamaan, mutta toivon niistä olevan apua.Gyne oli sitä mieltä, että kun on olemassa jom yks hormonisairaus, on altis muidenkin hormoonien reistailulle.
IP: Tallennettu
MartsuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:Turkasen turvotus(14.2.2004, 22:45)
Hei Gina!

Olen syönyt muutama vuosi sitten pitkiä aikoja diureetteja korkean verenpaineen alentamiseksi, mutta olen hankkiutunut niistä eroon, koska niitä syödessä joutuu juoksemaan tosi usein aamupäivisin vessassa. Mieluummin syön muita verenpainelääkkeitä ja pidän turvonneet nilkkani.
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 133

Tila: Offline

RE:Turkasen turvotus(15.2.2004, 10:04)
Moi,
tuttu tunne (tuokin...) Syön thyroxinin ohella moduretic nimisiä mietoja nesteenpoistolääkkeitä, sellasia kaliumia säästäviä, ja on niistä mulle (jonkinverran) apua, olen kokeillut että jos 1-2 päivää menee niitä ottamatta, niin on kroppa niin turvoksissa että, ja eihän nuokaan tuolla annoksella (1 tabl/pvä) kaikkea turvotusta poista, mutta helpottaa ees oloa, mun ongelma oli pohkeet, ne meinasi kirjailmellisesti räjähtää, mutta nyt se kipu pysyy poissa vaikka turvottaakin.. ja se nyt on ensisijaisen tärkeää. Vähän ensialkuun toivoin, että ne olisi vaikuttaneet painoonkin.. mutta ei.

Ja tokihan ne vessassa juoksuttaa, mutta ravaan siellä mielellään jos toisena vaihtoehtona on se kipu!!!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team