kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:56
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Tykyttelee
LisikeddaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

Tykyttelee(1.3.2004, 16:01)
Hei!
Hokasin just viime viikolla tän palstan ja sain lukukokemukseni jälkeen aivan huimasti lisätietoa, kiitos kaikille jakamisesta!
Sit kysymys:
Mulle tulee sydämen tykytystä, hengästymistä ja lievää huimausta esim. kahvista ja kaakaosta + joistakin muista ruoka-aineista, mutta aina välillä tahtoo saada kupin tavallista kahvia kofeiinittoman sijasta... Pitääkö mun suhtautua kuinka vakavasti noihin sydänoireisiin vai annanko iloisesti aina välillä tykytellä ja suon itselleni nautintohetkiä? Mulla ei ole hajuakaan miten vaarallisia sydänjutut on hypotyreoosissa, mutta hypertyreoosia sairastanut ystävättäreni kuoli vähän yli kolmekymppisenä kun sydän petti ja täytyy myöntää, että pelottaa hiukan.
Joten jos kenelläkään on enmpää tietoa niin olisin todella kiitollinen vastauksesta.
t. Lisikedda
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Tykyttelee(1.3.2004, 16:38)

Hei,
mulla tykyttelyä aiheuttaa kokis ja tumma suklaa, kahvia en käytä. Enkä enää kokista ja suklaatakin vain harvoin
Allergiaoireidenkin olen huomannut pulssia nostavan kilpirauhasta kiihdyttävien aineiden lisäksi.

Se sydänoireiden vaarallisuus riippuu varmastikin iästä sekä sydämen kunnosta, sairastaako esim. sydän- ja verisuonitauteja tai muita sydänsairauksia. Terveellä sydänhän kyllä kestää pulssin noussun, tuli se sitten suklaasta tahi juoksulenkistä.

Kurja se ystäväsi tapaus, itsellänikin on kuollut viimeisen vuoden sisään kaksi alle 30 vuotiasta tuttua sydämen pettäessä (ei kilpparisairauksia, mutta sydänvika),,

Katariina

Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Tykyttelee(1.3.2004, 17:09)
Hei!

Noiden sydänjuttujen takia olen vähän yritellyt toppuutella ihmisiä tällä foorumilla liiallisesta innostuksesta tyroksiilääkityksen aloittamiseen. Tarkemmin en asiasta tiedä, mutta ainakin Kilpirauhasliiton sivuilla puhutaan sydäninfarktin ja tyroksiinilääkityksen yhteydestä, tosin lähinnä sydänsairauksia sairastavilla tai iäkkäillä ihmisillä. Olen itsekin alle kolmekymppisenä kokenut aika pelottavia tykytyksiä tyroksiinilääkitykseni nostamisen jälkeen. Näiden oireiden jälkeen palasin taas pienempään annokseen, jolloin tykytykset loppuivat. Mitään yhteyttä kahviin ym. ruoka-aineisiin en omalla kohdallani huomannut.

Omien sydänoireitteni jälkeen (niin hurjiksi ne koin) ajattelin, että mielummin koen ehkä hieman tavallista enemmän väsymystä ja palelua kuin että pistän itseni alttiiksi sille vaaralle, että saan jonkinlaisen kohtauksen
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Tykyttelee(1.3.2004, 19:30)

Niin vanhoilla ja sydänsairaillahan ymmärtääkseni pitäisikin aloittaa tyroksiini pienellä annoksella ja pienillä loivilla nostoilla, australian tyreoidiliitto suositteli 12,5ug aloitukseksi. Ja sydänvikaisilla voidaan myös jättää lopullinen annos hieman alakanttiin.

Mutta myös tyroksiinin puute voi aiheuttaa lieviä rytmihäiriöitä, pulssin heittelyä jne, itselläni nämä loppuivat lääkityksen myötä. Myös äitini sai tyroksiinilääkityksen pari viikkoa sitten, rytmihäiriöitten takia otettiin kilpirauhasarvot.

Tarkoituksenani oli sanoa että kun tyroksiiniannos on sopiva, nostot tarpeeksi loivia, eikä sydämmessä vikaa, niin tiettyihin ruoka-aineisiin liittyvien tykyttelyjen kanssa ei varmaan tarvitse olla liian huolissaan. Itselläni esim. krapulapäivät ovat aika kamalia, mutta koska se 'kuuluu asiaan' ei sitä tule terveyden kannalta sen enempää murehdittua - vaikka ehkä pitäisi

Nostin oman tyroksiiniannokseni 12,5ug:n nostoissa aina 1mg:n asti, kaikessa rauhassa. Mitään kummempia sydäntuntemuksia ei tullut, en tosin voi sanoa olisiko tullut suuremmilla nostoerillä, mutta koska joillekin tutuilleni oli tullut, otin itse varman päälle

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 236

Tila: Offline

RE:Tykyttelee(2.3.2004, 00:42)
on ilmeisen yksilöllistä tuo tykyttelyn syy .
itselläni lakkasi tykyttely kun annos nostettiin itselleni sopivalle tasolle joka on tsh 0,1 ja t 4v 16.
nyt voin hyvin kolesteroli ja verensokeri ovat itselläni olleet aina hyvät 4, ja 4,5. eli paremmin ei voisi sensuhteen olla ainoastaan verenpaine nousee jos tsh on liian korkea itselleni
krisse
IP: Tallennettu
keppanaTauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Tykyttelee(2.3.2004, 09:19)
pumputtelee, juu, välillä ihan omaan tahtiin.. varsinkin ylämäet pyörällä ja nyt hiihtäessä saattavat aiheuttaa paniikkihäiriön tapaisen kohtauksen jolloin ei voi kuin pysähtyä ja höllätä kaikki vyöt ja rensselit. Toisinaan lepotilassakin muljahtelee ja jättää lyömättä. Mulla on muutenkin alhainen verenpaine; heikommassa kunnossa istumastakin ylösnousu teettää huimausta. Kerran keikalla ollessani, nousin liian nopeasti penkistä hukini tullessa.. soittoni alkoi siis turhankin nöyrällä kumarruksella, kun verta äkkiä piti "kaataa" päähän..
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team