kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 6.1.2004, 23:15
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Urheilijan vuodatus...
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

Urheilijan vuodatus...(23.11.2003, 21:07)
Tällä hetkellä eniten ottaa päähän se, että ei "voi" treenata täysillä vaikka halua riittäisi! Harrastan taekwondoa (Korealainen kamppailulaji) ja käyn ottelu-kilpailuissa. Olin eilen kisoissa. Silmiä kuumotti ja otsa tuntui kuumalta. Paikat täris, ei jännityksestä (ainakaan pelkästään sen takia) vaan kilpparin takia. Ei toisaalta olis millään jaksanu lähtee otteleen vaikka tykkään siitä älyttömästi. Jalat on jumissa ja kankeet (kilppari?). Treeneihin tai lenkille ei saamattomuuttaan saa itseään raahattua. Kuitenkin haluisin treenata!

Lääkäri on kuitenkin sitä mieltä, että koska arvot on ok minä olen siis terve! Hip-hei, mutta ei kauheesti mieltä kohenna! Mun mielestä jo pelkkä väsymys on niin vakava oire, että jotain pitäisi tehdä. Väsymys, joka ei nukkumalla mene pois. Kun siihen lisää kaikki muut pikkuoireet kuten masennus, ajatuksen takkuilu, saamattomuus ja kaiken maailman vapinat on olo aika kamala.

Helpottipa taas purkaa mieltään teille jotka oikeesti ymmärrätte Mietin, että vois seuraavalla lääkärikäynnillä kysyä lääkäriltä, kun hän taas on sitä mieltä että minun oireeni ei ole lääkitystä kaipaavia, että onkos sinulla ollut jokin kilpirauhassairaus? Muuten on ihan turha väittää ymmärtävänsä minun oireitani ja niiden vaikutusta päivittäiseen elämääni!
Pate
IP: Tallennettu
piisamiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Urheilijan vuodatus...(24.11.2003, 09:48)
Pate! Kehottaisin sinua siteeraamaan suomalaisen kilpparispesialistin Välimäen sanoja: "Jos arvot ovat koholla ja jos on oireita, aloitetaan lääkitys." Kilpirauhasliiton sivuilta löytyy myös tämänsuuntaista infoa. Kannattaa printata ja valistaa lääkäriä!

Sinulla on oikeus onnelliseen, tasapainoiseen ja liikunnalliseen elämään.
IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 23

Tila: Offline

RE:Urheilijan vuodatus...(24.11.2003, 10:22)
Niin se on Pate,
Sitä tarvii olla enemmän kuin "normaaliterve", että jaksaa näitten lääkäreiden kanssa taistella! Vaan sairaus sinänsä jo tekee sen, ettei jaksa välittää, jos ei sitten voi vallan mahdottoman huonosti; omalla kohdallani olen vaihtamassa lääkäriä, saa sitten nähdä miten tulos on.
Kirjoita vaan tekstiä paperille sille lääkärille, että voi eden lukea paperilta! Usein on tosiaan niin, että tuijotetaan niitä laboran tuloksia aivan sokeana, eikä sitten välitetä kuinka potilas todellisuudessa voi! --Lääkärinvaihto?? voi tietysti olla hankalaa, jos on pitkät etäisyydet ym.
...paistaa se aurinko risukasaankin...Minttu
IP: Tallennettu
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Urheilijan vuodatus...(29.11.2003, 20:53)
Moi!

Pyysin torstaina lääkäriltä lähetteen kilpparikokeisiin. Sanoin haluavani otattaa myös vasta-aineet, koska ne on aina mitattaessa olleet koholla (TPO 646 997 3225, TSAb 6,2 1,6). Hän suostui ihan ilman mukinoita
Menen sitten joskus vuoden vaihteen tienoilla vastaanotolle kuuntelemaan tulokset. Aion varustautua suurella paperimäärällä ja kirjoittaa kaikki oireeni paperille. Sponttaanisti kun ei usein tule mieleen oireista muuta kuin väsymys.
Pitäkää peukkuja, että saan vihdoin lääkkeeksi muutakin kuin tilanteen seurantaa...
Pate
IP: Tallennettu
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 20

Tila: Offline

RE:Urheilijan vuodatus...(22.12.2003, 20:44)
Lääkärissä on käyty ja lisätutkimuksiin lähetteet. Tänään katsottiin kaulaa ultraäänellä (kilppari on kirjava). Ilmeisesti myös ohutneulanäytteen otto tiedossa joulun jälkeen. Toivottavasti neula on TOSI ohut...

Sain lähetteen myös TSH:n ja T4V:n lisäkokeisiin. Saadaan kuulemma vielä tarkempi tulos.

Arvot oli viimesimmissä kokeissa aika oudot: TSH 4,66 ja T4V 21. Onkohan elimistö mennyt ihan sekaisin...? Oireina on ollut sekä liika- että vajaatoimintaan viittaavaa, mutta että arvotkin viittaa molempiin!

Lisäksi vasta-aineet oli edelleen koholla: TSAb 2 ja TPO 547. Diagnoosi tällä hetkellä: Autoimmuuni tyreoidiitti eli kilpirauhastulehdus. Voi kuulemma olla myös Basedowin tauti.

Toivottavasti näiden kokeiden tulosten selvittyä tehdään jo jotain konkreettista taudin hoitamiseksi. Ollaan jo yli 6 vuotta seurattu tilannetta...
Pate
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 179

Tila: Offline

RE:Urheilijan vuodatus...(23.12.2003, 02:51)
on se kivaa että olet saanut asiat mallilleen siinä on kiva joulua viettää kun otetaan selvää asioista ja jotain myös todetaan. onnea vaan kovasti
krisse
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team