kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 13:23
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Huonot ja hyvät uutiset
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Offline

Huonot ja hyvät uutiset(17.5.2003, 11:28)
Harmaata ja sateista aamupäivää kaikille!

Olin 5 päivää Heinolan Reumasairaalassa "lisätutkimuksissa". Reumaa ei tietenkään löytynyt, eikä myöskään Fibromyalgiaa, mutta kaikenlaista muuta "kivaa". Krooninen jännetuppitulehdus, kestänyt jo 3 vuotta putkeen, kenenkään lääkärin ottamatta vaivaani kantaa, muuten kun sanomalla "en voi ottaa kantaa", "määrittelemätön reuma","määrittelemätön tulehdus" Hohhoijaa(huokaus).

Vajaatoimintani on kestänyt niin pitkään, että kudoksista on hävinnyt kollageenisäikeet ja samalla niveliä uhkaa nivelrikko jotka lisättänee oireluetteloon, kunhan kerkiän lue: oikea käsi paketissa. Nivelten kroonista särkyä, johon mikään kokeiltu kipulääke ei ole auttanut, sairaalassa kokeiltiin uusia valmisteita, ei apua. Nivelet ovat yliliikuvia, tämän tiesin jo entuudestaan. Krooninen lonkkasärky,(tuli tapaturman jälkitilana v.96) ei parantunut koska olin jo tuolloin alitoimintainen(Fysiatri yhtyi näkemykseeni). Liikerajoitteinen, kumartelut, ja kiertoliikkeet pahentavat tilaa.

Kollageenistä
Orvaskeden alla sijaitsee verinahka, joka on latinaksi dermis. Se on kiinnittynyt kollageenisäikeillä,(ankkurifibrilliini)tyvikalvoon.

"Verinahan sidekudossäikeistöt pitävät huolen ihon elastisuudesta ja lujuudesta mekaanista ärsytystä vastaan. Ko. säikeistöt pitävät myös kudoksemme koossa. Sidekudoksen kaksi keskeistä rakenneosaa ovat valkuaisaineet kollageeni ja elastiini. Kollageeni huolehtii ihon lujuudesta ja jäykkyydestä. Kollageenisäiekimppuja on enemmän etikulaarisessa dermiksessä, jonka vuoksi se onkin paksumpaa
sidekudosta. Elastiini vastaa ihon kimmoisuudesta ja elastisuudesta. Elastiinisäikeet muodostuvat kahdesta komponentista elastiinista ja sitä ympäröivistä mikrofibrillaariproteiineista. Molemmat valkuaineista ovat
kestäviä ja vain spesifiset entsyymit pystyvät hajoittamaan niitä."

Tuli mieleen, että vanhana "Guppena" en pysy edes pärekorissa, vaan valun korinrakosista ulos. Olisikohan sirkuksessa töitä, notkealle äijälle?

Aloitetaan ARMOUR !!!!!! Tosin KELA ei osallistu kustannuksiin, joudun maksamaan lääkityksen itse. Armourin hinta on 4 kertainen Thyroksiiniin.
www.yliopistonapteekki.fi/searchProductInfo.do?searchResultByProductName=Armour+thyroid*&manufacturer=FOREST
Armour Thyroid 60mg 100 tabl. 94,85 euroa/0,95euroa/kpl
KIITOS PÄÄTTÄJILLE!!!!!!!

Tuskinpa yksi tabletti riittää

Kustannuksia lisää vielä se, että lähin Yliopiston apteekki on yli 100km päässä.
Lääkettä en ole vielä voinut hakea, vaikka minulla resepti onkin - Lääkelaitoksen lupa puuttuu.

Saapas nähdä miten äijän käy! jos tämä ei toimi, niin otetaan suunnitelma B käyttöön, tosin en vielä tiedä mikä se on, mutta eiköhän tässä jotakin keksitä.


Lisää hieman myöhemmin - nyt on pakko lähteä liikkeelle tai jämähdän tähän tuoliin.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Viivi Väsynyt
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(17.5.2003, 13:21)
Tsemppiä itsellesi!

Kunhan tässä joskus olotila muuttuu energisemmaksi, niin voisi ruveta miettimään millä tavalla itse kukin voisi vaikuttaa noihin epäkohtiin. Meitähän täytyy olla vaikka kuinka paljon ja näistä ja kilpirauhasliiton sivuista päätellen juurikaan ketään ei hoideta oikein. Meinaan että joukkovoimalla tuulta päin!

Voimia,

Viivi Väsynyt
IP: Tallennettu
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(17.5.2003, 13:57)
Moi Kylmäkalle! Tervetuloa takaisin!! Johan mä ja varmaankin me kaikki muutkin foorumilaiset ihmeteltiin, että onkos sut suljettu "pehmoiseen kammariin" , kun ei sun kommenttejas oo näkynyt!
Vähän mälsiä uutisia sulla oli, vaikkakin toi Armour-juttu oli tosi hieno!! Kuka sulle kirjoitti reseptin - ei varmaan TK-lekuri?? Ymmärsinkö oikein, että nämäkin mälsät uutiset olisi vältetty, jos diagnoosi ja lääkitys olisi aloitettu ajoissa? Onko mitään tehtävissä oireittesi parantamiseksi tai sairauden hidastamiseksi/pysäyttämiseksi? Onko Yliopiston apteekki tosiaan ainoa paikka, joka välittää näitä erik.luvallisia lääkkeitä? Olen itse ymmärtänyt niin, että toimittaja-apteekin voi itse valita, mutta se on sitten ainoa, josta sitten näitä lupalääkkeitä saa. (Mä näköjään elän kyselykautta ; toivottavasti et pahastu uteluista, kun asiakin on sinulle noin tuore.)
Seuraavana linkki sinulle, ellet ole jo löytänyt eli "How to switch from Synthroid (lienee Thyroxinia vastava USA:ssa) to Armour Thyroid"

www.drumlib.com/dp/000016.htm

Eipä tässä taas voi pieni ihminen muuta kuin ihmetellä ja toivottaa sulle jatkossakin sisua ja huumorintajua tässä tahmeassa taistelussa. Suuri lämpöisesti sykkivä sydän sinulla ja Päivi-kaverilla jo onkin - eihän meillä muuten näitä sivustoja olisikaan. Kiitos!


Helmy
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(17.5.2003, 19:43)
Hei Viivi Väsynyt ja Helmy

Kiitos kannustuksesta! En ole vielä valmis luovuttamaan, vaikka takapakkia tuleekin.

Samaa mieltä kanssasi, Viivi Väsynyt, meitä on todella paljon, joille tuo Thyroxini ei jostakin syystä sovi. Vaihtoehtoja tälläisessä tapauksessa on, se tiedetään varmasti. Meillä jokaisella on oikeus mahdollisimman hyvään hoitoon, tämä ei kyllä näytä toteutuvan enemmän tai vähemmän ollaan oman onnemme varassa - eikö lääkärinvala enää kaikkia velvoita? EI ALKUUNKAAN, jos minulta kysytään. Tähän ongelmaan on pakko saada korjaus tavalla tai toisella. Mietintämyssyt päähän!!!!!!

Reseptin kirjoitti tosi mukava unkarilainen sisätautien ja reumatautien erik.lääk. Sanoi, ettei kilpirauhanen "ihan" hänen alaansa kuulu, mutta lupasi auttaa kaikin mahdollisin käytettävissä olevin keinoin. Käytti paria aiheeseen perehtynyttä "konsulttia" apunaan, selvitteli mikä olisi lähin paikka mistä lääkkeen saisin jne. Kunhan lupa tulee, täytyy katsoa saisiko lääkkeen jotenkin helpommin.

Ymmärsit Helmy ihan oikein, olisinpa tiennyt nämä jutut 7 vuotta sitten, niin elimistölle aiheutuneet vahingot olisi olleet pienemmät. Jälkikäteen tapahtuva jossittelu ei enää auta, näillä puoliksi syödyillä eväillä on yritettävä pärjätä. Lohduttaudun sillä, että jospa tästä kaikesta olisi muille jotakin hyötyä, tää on mun karma, kohtalo tai jotakin sinnepäin - asiat voisivat olla huonomminkin.

Kalaöljyä nivelille. En todellakaan pahastu, päinvastoin!

Kiitos Helmy linkistä, täytyy tutustua.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 65

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(19.5.2003, 13:20)
No voi että!

Kylläpä on monenlaista oiretta! Ja kun vain ajattelee sitä, että jos diagnoosi olisi tehty nopeammin niin...

(No, ei viitsi taas aloittaa tätä pienten vihaisten naamojen käyttöä, vaikka mieli tekisi.)

Eikun voimia sinulle ja kerro sitten meille kaikille auttaako se Armour oloasi. Hmmm, mistähän täältä löytyisi unkarilainen lääkäri...
IP: Tallennettu
maiju
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(30.5.2003, 09:44)
Moi kaikki, eka viesti tänne...

Kiitos Helmy tuosta linkistä minunkin puolestani! Armourin saatuani laskin vastaavuuden Thyroxin-annostukseen itse, mutta alussa menin kyllä hieman metsään. Sen kyllä tunsi olossaan sitten aika nopeasti... Lääkäri nimittäin epäili, etten tarvitsisi tyroksiinia niin paljoa lääkkeenä kuin mitä olen syönyt. No, oma kilppari ei siis tosiaankaan taida enää juuri tyroksiinia tuottaa.

Armouria tuo maahan Yliopiston Apteekki, ja sen vuoksi sitä saa käsittääkseni vain sieltä. Ja vain siitä kyseisestä Yliopiston Apteekin toimipisteestä, josta lupa-anomus on Lääkelaitokseen toimitettu. Lupa pitää jokaiseen reseptiin hakea uusiksi, ja se lupakin muuten maksaa. Reseptin kirjoittaneen lääkärin olisi hyvä olla endokrinologi. Eli kaikkenansa Armour tulee aika tavalla kalliimmaksi kuin Thyroxin.

Toivottavasti kuviosta tulee joskus tulevaisuudessa helpompi. Siihen aikaan, kun tyroksiinivalmisteet uutettiin teuraseläinten kilpirauhasista, lääke sisälsi T4:ää ja T3:a. Uudempi synteettinen lääke (esim. Thyroxin) sisältää vain T4:ää. Ihmisenkin toimiva kilpirauhanen tuottaa sekä T4:ää että T3:a. Osa meistä on sellaisia, joiden kaikki kohdesolut eivät pysty tyydyttävästi toimimaan T4-lääkityksellä.


IP: Tallennettu
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Huonot ja hyvät uutiset(30.5.2003, 10:07)
Moi taas,

Mun mielestä on tosi epäreilua yhteiskunnalta = Kelalta, ettei korvaa muuta kuin Thyroxinin käytön. Ihan kuin olisi potilaan vika, ettei lääkitys sovi tai tehoa. Onhan sitä meilläkin, kilppareilla, oltava vaihtoehtoja lääkityksen kanssa, kuten muillakin pitkäaikaissairailla. Ja joillekin ihmisille toi € 95/ Armour-purkki voi olla ihan liikaa.
Kirjoitin asiasta liittommekin, mutta en ole saanut kommenttia asiasta. Mitäköhän vaatisi saada esim. Armour Kela-korvattaviin lääkkeisiin? Oliko kukaan foorumilaisista läsnä Kilpirauhasliiton vuosikokouksessa? Mahdettiinko siellä puhua aiheesta?

Noidannuoli ei nyt anna "lupaa" istua pidempään: mettäpolulle kävelemään, mars!
Helmy
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team