kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.10.2003, 20:26
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: masennuslääkkeistä??
mella
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

masennuslääkkeistä??(8.7.2003, 14:57)
Moikka!!!

Onko teistä kukaan joutunut turvautumaan masennuslääkkeisiin
kilpirauhas sairauden aikan tai kun oireita on,mutta arvot vielä viite alueella?
Itse saan kyllä kohta turvautua joihinkin nappeihin,kun alkaa pikku hiljaa ottaan kupolaan tää lääkäreitten touhu ja masis lääkkeitä kyllä sais helpolla.
Mutta mulla on kyllä aika suuri kynnys alkaa popsiin niitä ja jos vielä tulee enemmän oireita,kuin jo on.
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(9.7.2003, 20:58)
Hei!
Kilpirauhasen vajaatoiminnan toteamisen jälkeen arvot saatiin oikein rajoihin kahden vuoden päästä. Siitä huolimatta olo oli, mitä oli....On todellakin vaikeaa tietää, mikä johtuu mistäkin, kun työ stressaa ja on keski-ikäinen. Olin burn outlomalla 2 kk, syön masennuslääkkeitä ilman pienintäkään vastustusta, sain sairaslomalla paniikkikohtauksen - söin toisia tabuja myös tähän, ne on tosin jo lopetettu, olen myös aloittanut psykoterapian.
Masennuksen ja vajaatoiminnan oireet ovat mielestäni hyvin samanlaisia. Olo ei ole nytkään liian hyvä.
Tuttavani sairasti burn outin, kävi terapian, söi lääkkeitä ja selvisi siitä. Miksi en siis minäkin. Miksi vastustaa masennuslääkkeitä, jos niistä on apua. Kokeile ihmeessä.
IP: Tallennettu
Kata
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 97

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(9.7.2003, 22:18)
Se on totta, että kilpparioireet (osa) ja masennus ovat hyvin samankaltaisia, siksi ilmeisesti moni lääkäri tekeekin väärän diagnoosin, pelkän keskustelun perusteella.

Itselleni masennuslääkkeitä "tarjottiin" 1 kerran vuonna 2000, mutta luulen, että jo silloin vajaatoiminta kolkutteli.. koska jotenkin en kuitenkaan tuntenut itseäni masentuneeksi, vaikka oireet ja olo toista "kertoikin". Söin niitä kuukauden ja lopetin. Enkä sen jälkeen ole syönyt.

Mulla mielialat vaihtelee kuin tuuliviiri. Päivällä oli ihan ok olo, ja nyt illalla olen saanut mielettömiä itku- ja raivokohtauksia. Tuntuu että mistään ei tule mitään ja kaikki kaatuu niskaan.

En ole masennuslääkkeitä vastaan, jos niistä on apua, se on hienoa. Mutta itse vieroksun niitä, voi olla pelkoa niitä kohtaan,mahdollisesti. Toivon vaan, että thyroxin auttaisi ja olo paranisi, jos ei, niin en tiedä mitä tehdä??!

Aurinkoista (vaikka nyt onkin harmaata ) kesää! -Kata-
IP: Tallennettu
mella
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(10.7.2003, 13:35)
Heippa!

Mää pelkään kaikista eniten et,jos alan ottamaan masispillereitä,niin niihin jää jotenkin koukkuun.
Psykiatri sanoi,että voisin kokeilla josko helpottaisivat oloani,koska mua ei kiinnosta oikeen mikään,olen saamaton,ärtyinen ja jotenkin laiska yms....
Ja viä ku olen lukenut niistä, niin sivuvaikutuksia on jos jonkinmoisia ja kun mulla on jo oireita omastakin takaa.

Terv..Mella
IP: Tallennettu
ruusuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 11

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(10.7.2003, 23:41)
Heps Mella!
Zoloft-masennuslääkkeisiin ei tule riippuvuutta. Söin paniikkikohtauksen jälkeen Xanoria, johon riippuvuus voi tulla. Söin niitä noin puoli vuotta ja ilman mitään vaikeuksia pääsin irti hyvän psykiatrin ohjeiden mukaan.
En nyt yritä houkutella lääkkeiden käyttöön, mutta mikäpä sen mukavampaa, jos ne helpottavat jokapäiväistä olotilaa. En aio itsekään käyttää niitä ikuisesti.
IP: Tallennettu
Isabella
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(11.7.2003, 12:53)
Hei!

Munki tekis mieli kirota tämän otsikon alle niin että oksat pois... nojoo...*hengitän syvään*

Mä sain endokrinologilta Xanoreita 2mg/päivä siinä vaiheessa kun olin syönyt kortisonia ja tyroksiinia kolmisen kuukautta, eikä olo kohentunut. Sain niitä "kortisonin vastalääkkeeksi". Söin niitä puoli vuotta kunnes kilpparileikkauksen jälkeen lopetin ne samalla kuin kortisonin. Paskat ne tainnu olla mihinkään vastalääkkeeksi, vaikka tulihan niistä "levollinen" olo kun tauti teki keskittymiskyvyttömäksi ja levottomaksi. Unikin parani.

Taisi pitää lääkäri mua ihan pimahtaneena. Enää en sitä lääkäriä kannata rahallisesti ja enpä taida mitään mielialalääkkeitä vapaaehtoisesti (ainakaan ilman kunnon perusteluja käytölle) syödä.

Pitää lähteä tiskaamaan, että rauhottuu. Toivottavasti ei mene lautaset hajalle.

Isabella
IP: Tallennettu
Niiskurouva
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:masennuslääkkeistä??(15.9.2003, 20:36)
Itse jouduin syömään mielialalääkkeitä ja nukahtamislääkketä, mutta syy oli hieman vielä tavallista hypotyreoosia pahempi, sairastuin kilpirauhassyöpään ja samalla todettiin muitakin sairauksia siinä sivussa.
Käytin alkumyräkän jälkeen noita lääkkeitä satunnaisesti, silloin kun tuntui todella niin ylivoimaiselta, etten olisi saanut unta ja jaksanut muuten. Olisi siinä ollut muuten todella kovilla. Jälkeen olen iloinen, että hain apua lääkkeistä. Satunnaisuuskin hiipui kun pääsi kontrolleihin.IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team