kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 3.7.2003, 20:06
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Mitä tehtävissä?
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

Mitä tehtävissä?(4.5.2003, 15:17)
Olen mielenkiinnolla lueskellut juttuja näillä erinomaisilla sivuilla ja nyt ottaa päähän, ja kovasti! Kilpirauhassairaudet lienevät melko tavallisia mutta vaikuttaa siltä, ettei niistä tiedetä tarpeeksi ja ettei niitä osata hoitaa, aina ei edes diagnostisoida. Kilpirauhassairaudet vaikeuttavat kuitenkin aika monen elämää ja arkea, kauhistuttaa kun ajattelen että minullakin vajaatoiminta todettiin "vahingossa". Kuinkahan monta vuotta olisin porskuttanut eteenpäin luullen että olen tulossa vanhaksi ja laiskaksi, että olen työuupunut tai masentunut. Oireetkin niin kummallisia ettei niitä aina ole voinut totena pitää (esim. kutina ihon alla tai kipeät jalkapohjat).
Miksi lääkärit eivät tiedä juurikaan mitään tästä vaivasta, eihän se edes ole itsehankittu? Mitä Kilpirauhasliitto tekee asiamme eteen? Kävin heidän sivuillaan, mutta siellä riehui jokin outo tietokonepöpö. Kuka tiedottaa tutkimustoiminnasta? Onko lääketieteellisiä tutkimuksia, väitöskirjoja? Nämä sivut ovat erinomainen keksintö, mutta mitä muuta me itse voimme tehdä?

Viivi, äkäinen vaikkakin väsynyt
IP: 80.222.28.252
krisse
Junior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 70

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(4.5.2003, 16:19)
hei viivi, olin itsekin väsynyt tähän asti kunnes sain astmalääkkeet, katotaan parinviikon päästä kun olen ollut töissä
lopetan meinaan tän kotiäidin uran tähän kun mun vauvakin täyttää 18 ja itse olen ikinuori 43.

kun oma kilpparini todettiin oli tsh 123.234 eli aikamoinen, siihen kilpparitulehdus arvo joka oli 1256, kun maksimi arvo on 60.
missä kaupungissa asut jos joku tietää spesialisteja sieltä itse suositan joko endikrinologia taikilppariin perehtynyttä sisätautilääkäriä
aina silloin tällöin että saa perus asiat kuntoon, ja palata sitten tk lääkärille
krisse
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(5.5.2003, 16:54)
Diagnoosin saaminen saattaa kestää vuosia(oma kokemus)

Tämä ongelma tuntuu olevan joka paikassa, lääkärit eivät seuraa aikaansa. 5-20 vuotta sitten vallalla olleet opit eivät enää päde. Lääkärit tulisi velvoittaa kerran viikossa lukutunnille. Lääkäreiden peruskoulutuksessa on paljon parantamisen varaa, kilpirauhasesta(kaan) ei tunnuta kovin paljon puhuttavan.

Vastavalmistunut tietää kilpirauhassairauksista ja siihen liityvistä oireista yhtä paljon kun yleislääketieteen erikoislääkäri, tämänkin olen omakohtaisesti kokenut, minua todella huolestuttaa ihmisten puolesta, jotka tälläkin hetkellä kulkevat lääkäriltä toiselle. Pahimmassa tapauksessa todellinen tila ei selviä koskaan ja ihminen saattaa kuolla ennenaikaisesti johonkin liitännästautiin, joita kilparitaudeissa riittää vaikka kuinka paljon.
Hyviä kilpirauhaslääkäreitä on vain kourallinen ja nekin todella ylityöllistettyjä. Päteviä kilpirauhasesta tietäviä lääkäreitä kaivattaisiin, yleislääkäreistä voitaisiin kouluttaa lisää endokrinologeja, joista osa olisi keskittynyt kilpirauhassairauksiin.

ENDOKRINOLOGIAN KOULUTUSOHJELMA 2001-2003
www.ltdk.helsinki.fi/opiskelu/erikoislaakari/opas/2.asp

Väitöskirjatyössä tutkittiin kilpirauhasen vajaatoiminnan yhteyttä sappitiekivien syntyyn.
www.uta.fi/laitokset/kirjasto/vaitokset/2002/2002007.html

Kilpirauhassairaudet ovat lisääntymässä, ympäristössämme ei kaikki ole kohdallaan

Potilaan mahdollisuudet ovat aika vähäiset, olemme systeemin armoilla. Vapaaehtoisvoimin pyörivällä järjestöllä ei liene kovin paljon resursseja, rahaa tarvittaisiin lisää.


*Opin tämän kantapään kautta*
Omaan tautiinsa liityvistä asioista kannattaa ottaa selvää, ettei ole pelkästään lääkärin tiedon varassa, tämä koskee kaikkia sairauksia. Aina kun menee lääkäriin pitää varata nivaska luettavaa mukaan ja tarjota(tarvittaessa)tietoa, lääkärin ei siitä pitäisi suuttua, jos joku suuttuu, niin se on hänen häpeänsä.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: 213.161.45.112
Irma
NewbieViestejä: 9

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(5.5.2003, 20:49)
Olin aivan huuli pyöreänä tuosta väitöskirjasta.
Vajaatoimintaani on lääkitty 10 vuotta, silti olen saanut sappikivet jossain vaiheessa. Ne leikattiin pois v. 2000, seitsemän vuotta lääkityksen aloittamisesta.

Siskollani on lääkitys ollut vielä kauemmin, sappikiviä ei ole todettu. Mutta sappikivikohtaukseen viittaava kohtaus ollut kerran- Labratulosten mukaan ohimennyt haimatulehdus. Taustalla voi kait olla sappikivi, jota ultrassa ei näy ?


helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(5.5.2003, 21:49)
Voi Viivi, osuit naulan kantaan!! (näitä ötököitä voisi kirjoittaa rivitolkulla). Kilpirauhassairaita on Suomessa tietääkseni 100 000:n kieppeillä. Ja juuri eilen katsoin Pharmaca Fennicaa (sitä lääkäreiden lääkeopusta) - tosin muutaman vuoden vanhaa - ja kilpirauhashormoonilääkkeitäkin on Suomessa tasan kaksi: yksi vajaa- ja toinen ylitoimintaa varten. Pisiti vähän hymyilyttämään!! Vajaatoimintalääkekin tätä synteettistä T4-lääkkeitä. "Maailmalla" on hiukan toisin, olen lukenut (kauan eläköön internet!). On yhdistelmälääkkeitä, joissa on myös T3-komponenttia, on orgaanisia kilpparilääkkeitä (sian kilpirauhasesta uutettuja), jotka sisältävät useampaa kilpirauhasen tuottamaa hormoonia. Kyllä mielestäni valinnanvaraa pitäisi olla: jos yksi lääkitys sopii yhdelle, se ei tarkoita sitä, että se on OK toiselle!

Millaisenkohan rumban Suomessa se vaatii, että saa jonkin muunlaisen kilpirauhaslääkken apteekin hyllylle? Tietääkö joku....Kylmäkalle tai Päivi??? Jos koehenkilöitä kaivataan, tässä olisi yksi heti valmis tapaus. Kilpirauhasliittomme olisi oiva taho ajamaan etuamme tässäkin asiassa, että saisimme vähän skaalaa tuohon lääkitykseen. Taitaa vain olla resurssipulaa silläkin taholla!

No - tätä työmaata riittää tässäkin asiassa. Nouskaamme sisaret, veljet barrikadeille!!

Helmy
ps. mullahan on ihan puheripuli
Helmy
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(6.5.2003, 12:00)
Hei Irma

Lääkityksesi ei ole toiminut, kun aineenvaihdunta ei toimi normaalisti saattaa tulla esim. sappikiviä tai munuaiskiviä


Hei Helmy

Kirjoitin tästä kysymästäsi asiasta otsikolla *Lääkepolitiikka terveydenhuollossa on retuperällä* (21.1.2003,22:32) Juttu löytyy *Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista* aihepiirin alta.

Jotkut ovat onnistuneet saamaan Armouria ja sanovat voivansa paremmin. Vaatiin asiansa osaavan lääkärin - lääke myönnetään, jos anomus menee läpi Lääkelaitoksessa.

Pulassa oltaisiin, jos ei olisi nettiä
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
keppana
Newbie


Tauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(6.5.2003, 14:59)
vai että sappikivet olisivat kytköksissä kilppariin...? Minulta leikattiin tiehyet totaalisesti tukkineeet sappikivet lokakuussa 1995, jolloin myös lääkäri ensin epäili diagnoosia, kun olin liian laiha..

Kilpparinihan todettiin tammikuussa 2000, mutta lääkärin labratuloshistoriasta kuulemma näkyy, että TV ja TSH ovat olleet "lievästi koholla" jo vuonna 1991 jonkin muun testauksen yhteydessä... tuolloin ei hoitoa , eikä lisätutukimuksia, saatikka että olisin osannut kysellä ja vaatia itse jotakin...

Nyttemmin sappinesteitä kuitenkin on erittyy ja ovat aiheuttaneet minulle kronisen mahakatarrin, jota YRITÄN pitää kurissa kaihtamalla haittaavia ruokia..
Urheus ja kaiken kestäminen toisinaan vaivalloista..
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(6.5.2003, 16:16)
Hei Keppana

Voi että mua ottaa päähän, näitä "tunareita" riittää, eikä niitä koskaan saa vastuuseen mistään, vuodesta toiseen jatkavat ihmisten elämän pilaamista
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 124

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(6.5.2003, 21:48)
Mulla on ainakin yhdet munuaiskivet poistuneet. Eivät onneksi tainneet olla kovin isot, mutta kuitenkin tuntui, kun kulkeutuivat alaspäin.
Munuaisten ja maksan kanssa mullakin aina silloin tällöin on tuntunut olevan jotain häikkää - mutta eihän lääkärit tuollaisista puhu, eivätkä ole mitenkään kait edes yhdistäneet vaivojani kilpirauhaseen
Nautitaan kesästä - kyllä se lämpö ja aurinkokin vielä tulee!
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(7.5.2003, 11:29)
Helmy- tuo lääkeasia on ottanut minuakin päähän todella kauan. Olen syönyt jo kohta neljätoista vuotta ( 14!!!) ja olo vaan ei ole hyvä! Eli lääke EI liene täysin sopivaa. Jos yritän ehdotta muuta lääkettä, niin sanovat aina ettei ole mahdollista. Eli täältä tulee...

!!!

Kiitti noille pienille sinisille naamoille,helpotti edes vähän...
Viivi VäsynytOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(8.5.2003, 20:07)
Moi kaikki

Suunnittelen erikoislääkärille menoa kunhan saan seuraavat labravastaukset terveyskeskuksesta. Terveyskeskuksen vastavalmistunut lääkäri ei ymmärrettävistä syistä tiennyt kilpirauhasesta paljon mitään. Sanoi vaan ettei kilpirauhasessa tunnu kyhmyjä. Kuitenkin kilpirauhasen kohdalla on painontunnetta ja sellaista kummaa jomotusta, välillä hengitys vähän työlästä. Onko syytä pyytää ultraäänitutkimusta? Terveyskeskuksen lääkäri sanoi ettei vajaatoimintaisia kilpirauhasia juurikaan tutkita koska oireet ovat hoidetavissa yhdellä lääkkeellä. Voiko joku suositella lääkäriä joka tietää jotakin? Asun pääkaupunkiseudulla.

Tää palsta on ihana!

Viivi Väsynyt
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(8.5.2003, 21:37)
Hei Viivi Väsynyt

Itse ainakin pyytäisin päästä ultraa. Minä kuvittelin alussa kaiken hoituvan yhdellä pillerillä päivässä, mutta eipäs vaan hoidu

Matti Välimäki, olikohan HYKS:sä? olisi hyvä, mutta jono taitaa olla kuukausia. Jospa Pääkaupunginseudun Kilpirauhasyhdistys ry osaisi kertoa lääkäreistä.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
AuneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 00:24)
Minäkin suosittelen ultraäänitutkimuksessa käyntiä. Minun tapauksessani monikyhmystruuma ei aiheuttanut verikokeissa näkyviä merkittäviä muutoksia. Ultrassa asia oli heti selvä.

Muut vaihtoehdot esim. astma olisi myös tutkittava. Timo Helin olisi siinä tapauksessa suositeltava lääkäri, hän on sekä keuhko- että sisätautilääkäri. Vastaanotto mm. Diacorissa. Matti Välimäki ei ottanut alkuvuodesta uusia asiakkaita. Onkohan tilanne muuttunut siltä osin?
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 124

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 07:37)
Tulipa mieleen, kysäistä, että onko teidän kilpirauhastanne tutkittu muuten kuin verikokein ja ulkopuolelta tunnustelemalla? Jos olette käyneet ultrassa, onko lääkäri sitä ehdottanut vai oletteko itse päättäväisesti sinne halunneet?

Utelen ihan siksi, että itse olen syönyt yli 10 v lääkkeitä, eikä mulla ole kilpparia mitenkään tutkittu. Nyt on tullut painontunnetta ja onhan mulla aina ollut jonkinlaisia nielemisvaikeuksia.

Kävin terveyskeskuksen omalääkärillä vuodenvaihteessa. Hän mainitsi ultran mutta passittikin keuhkoröntgeniin. Valitettavasti luottamukseni häneen yleensäkin lääkärinä ei ole kovin positiivinen (ei kyllä ole naapurienkaan!!), joten tokkopa häntä kovin paljoa häiritsen!

Nautitaan kesästä - kyllä se lämpö ja aurinkokin vielä tulee!
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 09:19)
Vanamo- minullakin on todettu vajaatoiminta kohta 14 vuotta sitten, muttei kilpirauhastani ole KOSKAAN tutkittu ultraäänellä!

No niin taas tulee näitä:

Suokaa anteeksi kaikki, minä olen vaan niin väsynyt ja kyllästynyt tähän kaikkeen; siihen, että kaikesta pitää taistella! Nytkin minun pitää ilmeisesti mennä lääkäriin ja VAATIA päästä ultraääneen. Vaikka sen PITÄISI kai olla itsestäänselvyys.... !!!
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 12:08)
Hei Vanamo ja Anne

Minä typerys luulin aluksi, että kaikki hoituisi ja asiat tutkitaan pohjiaan myöten, mutta JOKAISESTA ASIASTA OLEN JOUTUNUT TAISTELEMAAN(anteeksi huutaminen) En olisi saanut lääkitystä(TSH alussa muka "normaali")päässyt utraan, kurkkulääkärille, vasta-ainetutkimuksiin. Tuntuu siltä, että "pienelläihmisellä" on vaan velvollisuuksia, muttei mitään oikeuksia

Maanantaina alkaa taas taistelu, kun yritän saada lääkityksen vaihdon.

Puran kiukkua nyt, etten olisi ensi viikolla liian vihainen.

Kaikesta huolimatta, yritetään kestää, vika ei varmasti ole meissä - vaan systeemissä.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
keppana
Newbie


Tauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 13:33)
Ultratutkimuksista...

Muistaakseni minun kilpirauhasta tk-lääkäri tutki painelemalla tuolloin tammikuussa -00 jolloin diagnoosia tehtiin. Ultrakoneella ei ole tutkittu koskaan! Sisätautilääkäri poliklinikalla maalis -00 ei "kajonnut" asiaan millään muulla tavalla, kuin lukemalla labratulokset lapusta.. totesi, että "teillä on kilpirauhasen vajaatoiminta, siihen on lääke".. Kontrollikäynneillä tk-lääkäri lukee vain tietokoneelta testien tuloksia, ei juurikaan katso minua, edes silmiin puhuessaan tai kuunnellessaan...
Nyttemmin on palan tuntua kurkussa ja tosiaankin ääni on laskenut.. kurkkua suorastaan kuristaa, varsinkin laulaessa (= raakkuessa). En pukeudu mm. poolopaitoihin, koska kurkkua kuristaa herkästi..


keppana
Newbie


Tauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 13:38)
Piti kysymäni, olisiko mahdollista saada yhdistykseltä luetteloa lääkäreistä, jotka eritoten ovat erikoistuneet tai ainakin perin tietoisia kilpirauhasesta..? Ja jos "luetteloa" ole, sellainen olisi hyvä tehdä..
Potilaina taidamme olle alati laajeneva joukko vaikkei tauti olekaan tarttuva..
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 14:07)
Vanamo ja Keppana- eikun vain kaikki vaatimaan sitä ultraääni tutkimusta! Johan se nyt on kumma, jos sitä ei meille tehdä. Muistaakseni luin jostain nettilääkärisivulta että se muka on rutiinitoimenpide aina kun kilpirauhasta tutkitaan. Siis missähän?! Kun nyt vain saisin pidettyä tämän taisteluasenteen päällä seuraavaan lääkärinkäyntiin asti...

Kylmäkalle- helpottiko nuo pienet vihaiset naamat edes yhtään? Heh, hauskan näköisiä ne ainakin on. Onneksi sinulla on ollut senverran voimia, että olet edes jaksanut taistella. Mutta on se oikeasti ihan hullua, että kaikesta, minkä pitäisi olla itsestäänselvyys, pitää taistella. Minulla ainakin on ongelmana, että olen yleensä liian kiltti ja mukautuvainen; muistan vasta jälkikäteen mitä piti kysyä, tai vaatia.

Tsemppiä kaikki!!!

Iiris
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 30

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 14:08)
Minut passitti tk-lääkäri heti toteamisen (verikoe) jälkeen ultraan. kilpirauhaseni on ultrattu peräti 3 kertaa. aina kun liikatoiminta on uusinut. Oiskohan niin, että liikatoiminnassa ultrataan helpommin?
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 14:14)
Iiris- no olipa mukava kuulla ,että edes joku oli tutkittu kunnolla. Ehkä se on niin, että liikatoimintaiset ultrataan helpommin. Ja siihen on varmaan joku hyvä syy.
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 197

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(9.5.2003, 15:06)
Hei Keppanan

Vaadi vaan tiukasti utraan pääsyä!! Silloin kun minä sitä vaadin, niin sisätautien poliklinikan lääkäri *Törppö* sanoi, että jos haluaisin utraan mennä(tiuskaisten) - "MENE YKSITYISELLE, meillä on niin pitkät jonot! ja siksi toisekseen eihän sinulla ole mitään vikaa kilpirauhasessa, miksi sinun sinne pitäisi päästä?". Sanoin, että haluan selvyyden kilpirauhaseni tilasta - piste(en lähtenyt huoneesta ulos, ennenkuin sain lähetteen kouraani)

*Nimi muutettu lääkärin ammattitaitoa vastaavaksi*

Yhdistyksellä tuskin sellaista luetteloa on, tietääkö joku?

Omiin kokemuksiin perustuvia tietoja hyvistä lääkäreitä voisi laittaa tonne Hoitokokemukset-keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista palstan alle.

Mulla ei ainakaan vielä ole listalle(omiin kokemuksiin perustuvaa)yhtään nimeä laittaa - toivotaan, että ensiviikolla tilanne muuttuu.


Hei Anne

Kyllä se jollakin tavalla helpottaa ja täytyyhän näitä aggressio"höyryjä" johonkin purkaa - tulee muuten liian paha olla. Kirjoittaminen asiasta tekee hyvää - ainakin mulle. Kiltti saa olla, mutta oikeuksistaan täytyy pitää kiinni, muuten joutuu(helposti)jyrän alle.
Teet samalla lailla, et lähde ulos ennenkuin lähete on kirjoitettu.

Olen antanut ymmärtää, että ylitoiminta on lyhyellä aikavälillä vaarallisempi.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(12.5.2003, 11:32)
Kylmäkalle- kiitti vinkistä! Eikun vaan seuraavan kerran käsiraudat mukaan lääkäriin. Voi sitten vaikka kahlita itsensä tuoliin jos ei muu auta.
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 34

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(13.5.2003, 10:04)
Hei
Jorvin sairaalan sisätautilääkäri määräsi ainakin heti ultraan ja ajankin sieltä sai samalle päivälle. Ja käsittääkseni täällä uudellamaalla jonot terveydenhuollossa pitäisi olla pahimmasta päästä. Joten selittelyn makua noissa lääkärien jutuissa.
Ultrassa sitten taas ottivat heti ohutneulanäytteen kun siellä muhkuroita näkyi.
Eli suosittelen Jorvia jos satutte asumaan alueella. Muuten ei ole vielä kauheasti kokemusta mutta ainakin tutkimuksiin pääsee vauhdilla.
Outi
pikku-tMinussako vikaa...
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE: Mitä tehtävissä? (13.5.2003, 10:34)
Kuten Iiris jo mainitsikin – liikatoimintaiset pääsevät helpommin ja nopeammin kokeisiin. Syitä lienee kaksikin – liikatoimintaa kun pidetään vaarallisempana ja tästä johtuen meitä liikatoimintaisia hoitaa sisätautilääkäri, eikä tk-lääkäri kuten vajaatoimintaisia. Näinollen vajaatoimintaisen on todella vaikea saada edes lähetettä Jorviin – luulisin.
pikku-t
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(13.5.2003, 18:56)
Hei Keppana!
Muutama päivä sitten kyselit lääkäriluettelon perään. Kilpirauhasliiton sivuilla ei ainakaan löydy mitään endokrinologiluetteloa, mutta netistä löytyy Lääkäriluettelo: [url]www.laakariluettelo.com[/url]
Sieltä muistaakseni pystyy hakemaan lääkäreitä erikoisaloittain/paikkakunnittain, kurkkaapas, jos löydät apua sieltä. Endokrinologiaan erikoistuneet sisätautilääkärit taitavat olla niitä kaikkein eniten kilpparisairauksiin perehtyneitä.

En ole varma sainko tuon linkin oikein, niin että se on aktiivinen - toivotaan!


Helmy
helmy
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(13.5.2003, 19:03)
Otetaans toi linkki uusiksi - se on muuten Helsingin seudun lääkäriluettelo (muistin väärin, että olisi ollut valtakunnallinen)

www.laakariluettelo.com

Meniköhän nyt oikein - ei tää voi näin vaikeeta olla ?
No, kaikki on mahdollista vajaatoiminnasta kärsiville: uudet asiatkin menevät perille vasta noin sadannella kerralla - oletteko huomanneet?
Helmy
keppana
Newbie


Tauti on minussa ja näköjään pysyy!
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(16.5.2003, 09:50)
Kiitos lekuriluettelosta.
Olen menossa ensi viikolla kontrolliin, eli verikokeisiin ja aika varattu jo "omalle tk-lääkäreille" sitä seuraavalle viikolle tuloksia kuulemaan.. Näiden viime kuukausien aikana olen pumppaantunut hyvällä tiedolla sairaudestani näiden sivujen ansioista.. Olen jo listannut kysymyksiä, joita yritän lääkärin avulla selvittää, jotta tästä olo paranisi..
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(16.5.2003, 13:07)
Keppana- onnea yritykseen!
Lumikuningatar
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Mitä tehtävissä?(25.6.2003, 14:51)
Tälläkin palstalla taas näitä juttuja, jotka on niin tuttuja!

Onkohan lääkäreille (tai yhteiskunnalle) halvempaa/helpompaa hoitaa meitä mielisairaina ja psyykenlääkkeillä? Kuinka moni meistä on "tipahtanut veneestä" väärän hoidon takia, eikä enää pääse ns. jaloilleen? Mullakin tuli selittämätön sydänvika niin että meinas henki lähteä. Ja monellako muulla?

Entäs arvauskeskuksen ja sairaalan rekisteritiedot? Sinne ne lääkärit merkkaavat omiaan, myöskin näitä epämääräisiä oireita omilla diagnooseillaan niin että siellä saattaa olla mainintoja vauhkoudesta, vainoharhaisuudesta, mielenhäiriöstä, paranoiasta yms... Montako kertaa minäkin olen pillahtanut itkuun lääkärin vastaanotolla kun olen ollut ihan puhki? Sairaslomaa on vaan määrätty ja lihasrentouttavia kramppeihin

Nämä kaikki epämääräiset tiedot pyörii siellä senkin jälkeen kun tauti on todettu ja sitä hoidetaan oikeilla lääkkeillä (ei masennuslääkkeillä). Aina kun lääkäri vaihtuu, hän kelaa sieltä esille vanhoja potilastietoja, jos siihen vain on aikaa. Tuntuu siltä, että tämäntyyliseen "kyyläämiseen" (=sori) on aikaa kaikilla kelpo terveysasemilla.

Mitä tehdään? Ei ole kiva kenenkään mennä lääkäriin, joka jo valmiiksi ajattelee kätellessään että "tällä rouvalla/herralla on siis paniikkihäiriö, ja EHKÄ LIEVÄÄ vajaatoimintaa kilpirauhasessa" Joskus huomaan, että saan osakseni hämmästyneitä katseita lääkäriltä kun en käyttäydykään niin kuin puolihullu

Uskaltaako "entisille" lääkäreille enää mennäkään nyt kun kaikki alkaa valjeta?

Se TV ohjelma, mistä luin toiselta palstalta, olis kova sana

(taidan pikkuhiljaa herätä tähän kylmään maailmaan )
Lumikuningatar
Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team