kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 13:27
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Toinen uusi palstailija ilmoittautuu
tiija
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Toinen uusi palstailija ilmoittautuu(6.3.2003, 23:24)
Kiittää ja kumartaa, olen tämän illan aikana löytänyt täältä varmasti enemmän tietoa kuin lääkäriltä viimeisten 2,5 vuoden aikana.

"Tautihistoriani" on toistaiseksi tämmöinen: oudot kurkkuoireet selvisivät muutaman kuukauden jälkeen kilpirauhastulehduksen aiheuttamiksi. Runsas vuosi vain seurailtiin tilannetta, kunnes puristus ja hengenahdistus lopulta oli niin kova, että sain prednisolonia. Oireet lähtivät heti, mutta viiden(!?) kuukauden kuurin jälkeen oireet tulivat takaisin muutamassa päivässä, joskin vähän lievempinä, lisäbonuksena kuitenkin nivelvaivat. TSH ja T4V
kuitenkin koko ajan normaalin rajoissa, lääkekuurin jälkeen myös vasta-aineet normaalit, vain senkkka hiukan koholla, oireet kuitenkin kuin vajaatoiminnassa. Lääkityksen päättymisestä nyt puolisen vuotta aikaa, viime viikkoina olo on ollut kuin silloin 2,5 vuotta sitten, joten nyt olen menossa taas verikokeisiin ja niiden jälkeen ensimmäistä kertaa yksityislääkärille. Kunnallisen terveydenhoidon asenne tuntuu olevan vähän siihen suuntaan, että vika on oikeasti vähän kaulaa ylempänä ja "rouva menee nyt vaan kotiin ja ottaa pari asperiinia, kyllä se siitä". Tämä kokemus vain parista lääkäristä, mutta kokeillaan nyt sitä toistakin vaihtoehtoa.
IP: Tallennettu
vanamo
Junior Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 82

Tila: Offline

RE:Toinen uusi palstailija ilmoittautuu(7.3.2003, 07:35)
Tervetuloa mukaan
Useimmat lääkärit eivät todellakaaan tunnu tuntevan kilpirauhasen toimintaa tai toimimattomuutta riittävän hyvin.

Täällä palstalla tuntuu erilaista tietoa riittävän ja myös kokemuksia. Kaikkien kokemuksistahan tuntuu löytyvän yhdenmukaisuuksia. Muiden kokemuksista oppii myös huomaamaan, mitkä kaikki oireet johtuvat kilpparista.
Elämä voittaa - kesä tulee!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team