kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 4.6.2003, 13:26
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: Tulokas
Feline
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Tulokas(20.3.2003, 20:49)
Hei

Kiitos kivoista sivuista! Olen 20 vuotias tyttö ja aloitin tyroksiini kuurin 2 viikkoa sitten. Hypotyreoosi todettiin sattumalta, koska opiskelen laboratorionhoitajaksi ja meillä on koulussa mahdollisuus tehdä (ja määrittää) kaikenlaisia laboratoriokokeita.

Haluaisin kysyä vielä paria asiaa, eli kävin lääkärillä ja TSH oli vähän yli 12 ja T4V n.8. Lääkäri antoi 6 viikon kuurin 0,25mg:sta thyroxiinia ja käski mennä näytteelle tämän jälkeen uudestaan. Sen jälkeen katsottaisiin millaiset tulokset ovat ja annostusta alettaisiin laskemaan, että nähdään muuttuvatko arvot. Arvoitukseksi minulle jäi onko hypotyreoosini väliaikaista vai loppuelämän kestävää? Näkeekö tuloksen vasta kun lääkken annostusta vähennetään? Mitä muotoa hypotyreoosini luultavasti on? kiitos jo etukäteen vastauksista
IP: Tallennettu
krissemikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Tulokas(20.3.2003, 22:05)
useimmiten vajaatoiminta on pysyvää,hyvä kun tuo löytyi noin nopeasti, se on yleistä että aloitetaan pienellä annoksella,
itse asiassa se on välttämätöntä kiska sillätavalla estetään sydän häiriöt,oikea thyroksiinitaso haetaan juuri näin
krisse
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 114

Tila: Offline

RE:Tulokas(20.3.2003, 22:24)
Hei Feline

Hmm... Tuo määrä kyllä kuulostaa aika hurjalta, ettei kuitenkin olisi kyseessä 25µg:n tabletti? Onkohan lääkärisi ihan tosissan, vaikka nuoresta henkilöstä kyse onkin? Sydämen tykytyksiä on syytä tarkkailla. Ensikerralla kun menet lääkärin vastaanotolle niin pyydä TPO-vasta-aineet (tyreoid.peroksid) sekä S-Kortisoli. Yleensä se menee vaatimiseksi, koska osa lääkäreistä, ainakaan terveyskeskuslääkäreistä ei edes tiedä tälläisiä testejä tehtävän.
TPO on yksi tärkeimmistä tutkimuksista, kun selvitellään kroonisen tyreoidiitin (Hashimoton tyreoidiitti, autoimmuunityreoidiitti) olemassaoloa ja joskus vasta-aineita tutkitaan myös kilpirauhaskyhmyn syytä selvitettäessä. S-Kortisoli mittauksella diagnosoidaan hypokortisolismi (Addisonin tauti, sekundaarinen lisämunuaisinsuffisienssi). Veren kortisolipitoisuus voi olla normaali, vaikka erityskapasiteetti on alentunut. Tämän selvittämiseksi tarvitaan ACTH- rasituskoetta. Mahdollisuuksia on niin monia, että ennen tarkempaa tutkimusta ei sairastamaasi muotoa saada selville. Tarkempaan tutkimukseen kuuluu mm. ultraääni.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Feline
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Tulokas(20.3.2003, 22:36)
Juu tosiaankin määrä oli siis 2 tablettia aamuisin 0,25 mikrogrammasta thyroxiinia
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team