kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:48
kilpirauhasfoorumi :: Pura vapaasti mieltäsi :: turhauttaaaaaaaaa!
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

turhauttaaaaaaaaa!(14.10.2003, 11:37)
Onneksi on edes tämä foorumi, jonne voi valittaa ilman että joku pitää 'latvasta lahona'...

Olen itse 'oireillut' vajaatoimintaa jo viimeiset pari vuotta ainakin.. lääkäriin tuli lähtö viime vuodenvaihteessa kun perheenjäsenetkin jo alkoivat huomauttelemaan, että ei ole normaalia toimintaa kun meitsi kiskoo lisää villaa ylle kun muut hikoilevat takkatulen loimussa lämpimässä pirtissä.. muutoinkin oli koko ajan väsy ja vilu, paino vaan nousi siitä huolimatta, että vahdin syömisiäni kuin haukka ja lisäsin liikuntaakin melkoisen reippaasti -lisäksi huomasin kaulalla patin.. ja siitä se sitten lähti..

Tahkosin 9 kuukautta työpaikkalääkärin kanssa asiasta. Verikoikeita on meitsistä otettu varmaan litratolkulla tämän vuoden aikana, mutta kun arvot vaan on ja pysyy viitearvojen sisäpuolella niin mitään ei tehdä -puhumattakaan siitä, että oireisiin otettaisiin mitään kantaa, saati minua otettaisi vakavasti -välillä tuntee jo itsekin itsensä ihan vainoharhaiseksi. Nooh.. kaiken tämän tahkoamisen jälkeen sain lopulta lähetteen sisätautilääkärille, jossa kävin eilen. Sitä ennen kuitenkin verikokeissa ja sydänfilmissä jne.. tulos: veriarvot ok -mikä sinänsä on hyvä, mutta entäs tämä ainainen väsy ja vilu.. lääkäri ehdotti että mitäs jos tyttö menisit ravitsemusterapeutin pakeille - että kyllä se siitä.. katsos laihdutat vain ja 'ongelmat' häviää?!?!?!

Voi JUMA***** Sillä, että kerroin jo yrittäneeni painonvartijoissa (aikaisemmin samalla ohjelmalla loistavia tuloksia..) eikä tulosta syntynyt ja että liikun säännöllisesti(paino junnaa joko paikallaan tai nousee?!) ei tietenkään ollut merkitystä. Lääkäri vain totesi, että kun liikkuu enemmän niin ruokahalukin kasvaa ja sitä kautta paino ei laske vaan nousee.. miten ihmeessä painonvartijoitten ohjeilla VOI syödä liikaa kun kaikesta pidetään kirjaa?!?!?!? ÄLYTÖNTÄ!
Lisäksi, tuo paino ei ollut se SYY miksi ylipäätään halusin mennä lääkäriin vaan ihan oireet.. jestas että mua ottaa pattiin! Jos viesti on tämä, että mene tyttö kotiin ja laihduta niin maailma parantuu ..ei paljon meikäläistä lohduta!

GRRRR.... pitänee tässä sitten vain kärvöttää ja tyytyä tähän väsyisen vilukissan kohtaloon.. mrrr 'sapettaa'


Kiitos kuitenkin teille kaikille olemassaolostanne! Käyn täällä aina säännöllisen epäsäännöllisesti lueskelemassa tätä palstaa ja saan tsemppiä muitten kokemuksista

-SMN-
IP: Tallennettu
AuroraOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

Ihan vaan varmistan...(14.10.2003, 14:30)
Siis,
onhan ne verikokeet otettu sitten aamulla? Katsos kun päivällä otetut voi olla mitä sattuu.... Itsellä oli selvää vajaatoimintaa, kun arvot otettiin aamusella, mutta sitten joskus yhden maissa otettu kertoikin, että ei tässä mitään hätää ole....

Aurora

IP: Tallennettu
peppiKaikki on vinksinvonksin tai ainakin heikunkeikun!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(14.10.2003, 15:59)
SMN- otan osaa, täällä ilmoittautuu toinen just vastaavaa kokenut!
Sain kans lasten jälkeen ylipainon veks'painonvartijoissa, mutta juuri viimeisen kilon puristamisessa sitten paino vaan alkoi nousta, eikä painonvartijoiden ohjeet enää tepsinyt! Olin tietysti hämmentynyt ja oli tosi v-mäistä, koska muiden silmissä tietenkin retkahdin.

Itselläni ei ollut koko painonpudotusaikana mitään ongelmaa painonpudottamisessa, vaan paino putos tasaisesti 1kg/1vk, johtuen varmaan sen verran reippaasta liikkumisestakin.
Mutta se viimeinen kilo ei sitte koskaan lähtenyt, vaan sitä vaan tuli ja oli pakko lopettaa siellä maksavana asiakkaana, koska mitään ei tapahtunut.

Syy mielestäni selvisi sitten reilu puoli vuotta myöhemmin työterveyslääkärissä, kun ensin todettiin kaulalla hashimoton struuma, joka vuosi myöhemmin meni, sitten vasta-ainekokeissa selvisi myös krooninen tulehdus, S-TPO >1000.

Vaikka siis kilppari selvästi reistailee, niin siitä huolimatta samaa taistelua olen käynyt puolitoista vuotta struuman toteamisen jälkeen, eli labra-arvot viitealueella.

Oireita on ollut kaikenlaisia. Mm. myös alhainen syke, korkea alapaine, B6-vitamiinin puutos, eli juuri kaikki ne, mitkä liittyy vajaatoimintaan, mutta siitä huolimatta lääkärit eivät vaan ole kuitenkaan yhdistäneet näitä kilppariin!!!

Itse olen käynyt labrassa yleensä just ennen kymmentä tyhjällä mahalla, joten täytyy kai seuraavan kerran kokeilla mennä heti seitsemältä ja ottaa jotain suuhunsa, jos siitä tosiaan voi olla apua??? Hädässähän kaikki keinot kokeillaan.

Toivotaan, että vielä jonain päivänä aurinko paistaisi meillekin, vaikka siihen menisi aikaa.

IP: Tallennettu
SlowOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(14.10.2003, 16:12)
SMN, jossain muistan lukeneeni lääkitystä kannattaa kokeilla jos oireita on (ja potilaalla on vasta-aineet korkeella, mutta muut arvot vielä raja-alueilla). Tutkittiinko sinulta vasta-aineet?

Itse jotenkin kuvittelin, että ne vasta-aineet sieltä sitten katoaa kun homma hoidossa, mutta eipä ilmeisesti.
IP: Tallennettu
kir si
NewbieViestejä: 36

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(15.10.2003, 07:43)
moikka!
mullakin on ollut käsitys että ne ajan kanssa laskee ( siis vasta-arvot)normaalehin. mulla oli laskenut mutta ovat edelleenkin korkeat...
IP: Tallennettu
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(15.10.2003, 09:06)
No hei!

Kiitos vastauksistanne! Lohduttavaa lukea, että on muitakin saman kohtalon kokeneita. Verikokeet on kyllä otettu aamulla. Jotain vasta-ainejuttujakin kai testattiin nyt viimeksi, mutta tuloksista tämä 'erikois'lääkäri ei kommentoinut muuta kuin, että 'ei me nyt löydetty mitään TAUTIA minkä perusteella tuo sinun painosi nousee'?!?!?! Niin, että pitäisi sitten tarkkailla sitä syömistä vähän paremmin!

Enhän mä sinne menny valittamaan, että voi voi kun mä olen paksu, vaan mä menin pyytämään apua kun mua väsyttää ja palelee koko ajan ja tuo todettu struumakin vähän haittaa. Vatsallaan nukkuminen saa sen ärsyyntymään niin että sitten yskittää.. Joskus jos tyyny on liian korkea niin selällään oleminenkin on hankalaa.. Joo, tietty mua ärsyttää, että olen ylipainoinen, mutta eniten ottaa pattiin se, että mua ei oteta vakavasti ja uskota kun mä oikeasti yritän tehdä asialle jotain eikä mitään tapahdu. Muille oireille sitten viitataankin kinttaalla! MRR.. Sen verran 'uutta' että lääkäri mainitsi minulla olevan korkean alapaineen kun hän mittasi verenpainetta. Totesi, että se on näköjään ollut jo aiemminkin korkea (mistä mulle ei ollut kukaan maininnut aikaisemmin..)

Sitäkään mä en ymmärrä, kun lääkäri sanoi, että struumalla ei ole mitään tekemistä kilpparijuttujen kanssa, että sehän on ihan 'erillinen' asia?! On vai?!?! Mitäs te sitten sanotte tähän ja siihen, kun mä luin jostain, että lääkityksellä voidaan estää struuman kasvua! Ja sehän on todistetusti tässä kasvanut. Mä kävin ultrassa helmikuussa ja nyt vähän aikaa sitten ja niiden perusteella lääkäritkin sitten uskoivat että se on kasvanut.. itsehän mä kyllä tiesin sen muutenkin kun se alkaa jo olla haitaksi.

..että tämmöinen purkaus tällä kertaa..


-SMN-
IP: Tallennettu
peppiKaikki on vinksinvonksin tai ainakin heikunkeikun!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(15.10.2003, 11:19)
Hei vielä SMN!

kirjoittelin tuonne vajaatoiminta-palstalle otsikon alle "jonkun muun pää ja sekin sumussa" just pitkän stoorin mun verenpainejutuista, käypä lukasemassa sieltä, sillä tilanteemme näyttää aika samalta, eli struuma ollut myös jne..

Ja ota vielä selvää niistä vasta-aineista (TPO), mitä ne on ollut, sillä tuo lääkärin kommentti ei tarkoita sitä, että se ois poissuljettu, sillä eihän munkaan painonnousua ole siihen yhdistetty tähän krooniseen tulehdukseen.

Ihmetyttää myös tämä lääkitysjuttu, koska käsitykseni mukaan kilppari on kasvattanut itseään alkuun struumaksi, koska ei ole pystynyt toimimaan riittävästi, eli on toiminut vajaasti. Mulla nytsitten myöhemmin nää vasta-aineet alkanut tuhota sitä ja siksi struumae ei enää ole.
Tästäkin on kirjoitettu, että vasta-aineet häiritsee kilpaarin toiminaa, joten miksei siis lääkitä???
Vaihtelevasti edelleenkin kuitenkin toisinaan painontunnetta kaulalle, johtuu ilmeisesti sitten tulehduksesta? Korjatkaa, jos olen väärässä. Tuntuu kyllä, ettei itsekään ymmärrä, vielä kun joka paikassa on erilaista tietoa.


IP: Tallennettu
SMNOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:turhauttaaaaaaaaa!(15.10.2003, 14:33)
Peppi!

Kiitos viestistäsi!

Kävin lukemassa kirjoitelmasi, ja täytyypä sanoa, että melkoista saikkaamista sinullakin on ollut. Pitäisi vain jaksaa olla sitkeä eikä lannistua, mutta minkäs teet..

Meillä on miesystäväni kanssa jo ns. sisäpiirivitsi, että mä yritän saada lääkäristä termostaattia (kun oma on rikki.. jäässä koko ajan..) mutta eipä oo vieläkään tärpänny.. pakko tässä on laskea huumoriksi kun tuntuu ettei mikään auta.. Lentävänä lauseena siteeraan työpaikkalääkärini sanontaa: Ei sulla ole oikeasti kylmä, sinusta vain tuntuu siltä!?!?!?! Niin että..

Tsemppiä kaikille kaikesta huolimatta!

-SMN-
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team