Arska kävi Aasiassa

20.9.2000  MP-Netin aloitussivu | Rautapersesivu

 
Stenbergin Arska lähti 5.7. moikkaamaan tuttuja ja tuntemattomia Venäjälle. Päivitän hänen sähköpostiviestinsä tälle sivulle.

Huomaa Netti-MP:n toimittamat sivulaukut (toimivat alunperin Neuvostoliitossa pilkkilaukkuina) ;)

 

Ars02.jpg (95778 bytes)

Reitti: Lähtö Tampereelta 5.7. 7.45. Nuijamaa 11.45 300 km, kaikki OK. Reitti jatkui Pietarin läpi aluksi kohden Murmanskia. Läpiajo kesti 2 tuntia. -Ei juurikaan opasteita ja liikenne hirveää, kertoi Arska kokemuksestaan Pietarin liikenteessä.

Murmanskin tielä Arska kääntyi kohden Tihvinää, kilometrejä viimeisen viestin kohdalla oli kertynyt 530. Nykyinen reitti tekee mutkaa matkaan kiertää Moskovan pohjoispuolitse. Maisemat ovat ainakin vaihtelevammat kuin suoraan Moskovaan ajaen. Teiden kunto onkin sitten toinen juttu. 5.7. ilta.

Pe 7.7. Matka edistynyt pitkälle Moskovan itäpuolelle Nishni Novgorodiin. Matka jatkuu kohden itää tiettävästi ilman suurempia vaikeuksia. Tiet ovat tosin mitä ovat.

Kazan, Naberezye Celny ja vihdoin 1032 rupeman jälkeen...

La  8.7. aamulla Almetjevsk. Mittarissa 2565 km ja vuorossa on kunnon tauko.

Ma 10.7. Levot on lepäilty ja matkaa jatkuu kohden Ufaa. Miliisit ovat koko päivän häirinneet tavalla jos toisella matkan edistymistä. Yöpyminen vanhan kolhoosin pihalla teltassa. Matkaa Ufaan 100 km. Matka jatkuu tiistaina.

To 13.7. Ufasta Arska jatkoi Uralin ylitse Celjabinskiin. Karttaohjelma ei kuitenkaan tunne Uralin takaista seutua mutta kyllä sielläkin teitä ja kaupunkeja on.

Ekaterinburgin kautta takaisin Uralin länsipuolelle Permiin josta Arskan matka jatkui IC-moottoripyöristä tunnettuun Icevskiin. Arska rynkytty myös tehtaan portteja mutta sisälle ei Suzukimiestä laskettu. Taisivat pelätä teollisuusvakoilua :). Sen sijaan Arska laskettiin tehtaan museoon.

Tauko tiedonkulussa selittyi sillä, että kännykkä alkoi toimia vasta Almetjevskissä jossa Arska suunnittelee jo paluumatkaa. Kilometrejä on kertynyt tähän mennessä jo 5000.


Reitti lauantaihin 8.7. mennessä:

Ars06.jpg (161160 bytes)

 

Täällä mennään ja vähän ehkä pidemmälläkin:10.7.

Ars07.jpg (53250 bytes)

Tilanne 14.7.

Karttaohjelma ei  tunne Uralin takaista aluetta. Mustalla piirretty on Arskan summittainen reitti.

Ars08.jpg (94692 bytes)

16.7. Arskan Matka on edennyt Samaran ja Moskovan kautta jo Pietarin suuntaan. Su ip. Arska oli 100 km Moskovasta Pietarin suuntaan. Ajohaluista riippuen miestä voisi odotella kotipuoleen jo maanantai-iltana 17.7. Kotona illlalla 23.00. Tarkempi kuvaus matkasta mahdollisesti myöhemmin.