Mika Salo

Mika Salo
Mika Salo
Vehmaksentie 5 C 10
11910 RIIHIMÄKI
045 6772 771


Verot kuriin

Ei verojen korotukselle ja velan otolle

Pidän tärkeänä asiana kunnallisveron jäädyttämistä nykyiselle tasolle ja kunnallistalouden pitkäjänteistä uudistamista tavoitteena vahva talous ilman tuleville sukupolville jätettävää velkaa tai veroprosentin nostoa. Tavoitteeseen pääsemiseksi kaikkien kunnan toimijoiden tulisi sitoutua tiukkaan budjettikuriin.

Pitkäjänteistä kuntatalouden suunnittelua

Pidemmällä aikavälillä säästöjä löytyy monesta paikasta, esimerkiksi uusimalla vesijohdot ja viemärit ennen kuin ne on pakko uusia kiireellä vahinkojen jo tapahduttua.. Ihmettelen myös suuresti katujen uusimista Riihimäellä, esimerkkinä Kalevankatu. Katuosuudelle rakennettiin hyvät kevyenliikenteenväylät ja sen jälkeen laatoitukselle puhkottiin reikiä ja tehtiin korotetut risteykset, joka edelleen lisäsi kustannuksia.

Työttömistä

Työttömyys on eläköitumisen ohella suurimpia haasteita kunnallistaloudesa. Työssäkäyvien osuus koko väestöstä pitää sada nousemaan, koska muuten me nuoret työssä käyvät maksamme toisten lorvimisen ja suurten ikäluokkien eläkkeet. Työttömät pistäisin pakkotöihin eli mitä vain työtä kaupungilta löytyy eli talvella kolan kanssa kaduille ja keväällä lakaisemaan hiekoitushiekkoja. Mielestäni rahan ei tulisi kasvaa puussa - työttömilläkään.

  _