Rytmimusiikin Syke  Etusivu  Diskografia  Historia  Uutta

Pepe Willberg - Diskografia

Kansikuva: Laulava sydän - The Beatles
- SUURENNA KUVA -
Eri esittäjiä: LAULAVA SYDÄN - THE BEATLES
CD: Parlophone 7243 5324862 8, EMI Finland 2001
Tuottaja: Juha Tikka
Äänitys ja miksaus: Antti Immonen, Yleisradio

# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
CD2-1 Rööperiin -Penny Lane- John Lennon-Paul McCartney / Juha Vainio 2:54
CD2-16 Ovensuu -The Long And Winding Road- John Lennon-Paul McCartney / Juha Vainio 3:45

Muusikot:
Pepe Willberg ja Jiri Nikkisen studioyhtye
Pepe Willberg: laulu
Jiri Nikkinen: orkesterin johto, kitara, tautalaulu
Pekka Gröhn: koskettimet
Jari Metsberg: kitara
Jiri Bertula: basso, taustalaulu
Heikki Tikka: rummut
Aki Välimäki: trumpetti
Jukka Hänninen: saksofoni

Tällä tupla-CD:llä on julkaistu TV2:n Laulava Sydän -sarjan The Beatles teemaohjelmiin musiikki. Sarja esitettiin TV2:ssa neljänä peräkkäisenä lauantaina (24.2 - 17.3). Sarjan toimittivat Timo Suomi ja Tommi Liuhala. Suomi toimi myös sarjan tuottajana ja ohjaajana. Beatles-friikki Jiri Nikkinen puolestaan toimi sarjan "housebandin" kapellimestarina. Levyn kansiteksteissä ei mainita biisien sovittaja, mutta julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan sovituksiissa on pyritty käyttämään hyvin pitkälle Beatlesien alkuperäisiä sovituksia.

Pekka Nissilä totesi Musa.fi  (3/2001) lehdessä Pepen osuudesta: "Yksi kommeimmista on Pepe Willbergin Ovensuu, jonka hän alunperin teki vuonna 1976. Komeampaa päätöstä tälle tuplalevylle tuskin olisi löytynyt".

Pepehän on levyttänyt molemmat tälle albumille laulamansa kappaleet jo aiemmin. Rööperiinhän oli Jormasien suurimpia hittejä (His Master's Voice TJ 371, 1967) jo kuusikymmentä luvulla. Ja hän levyttänyt sen uudellenkin jo kahteen kertaan (Parhaat, Oodi C-874, 1987 ja Mestarit Areenalla, EMI 7243 499325 2 4, 1999) ennen tätä julkaisua. Ovensuun Pepe levytti alnperin Sinulle (Finnlevy SFLP 9583) albumilleen vuonna 1976.

EMI:n levynjulkistamistiedoteessa todettiin Laulava sydän -albumista seuraavaa: "The Beatles-yhtyeen musiikin ainutlaatuisuus todistettiin jälleen viime syksynä One -kokoelmalevyn maailmanlaajuisella myyntimenestyksellä - yli 20 miljoonaa myytyä levyä kahdessa kuukaudessa! Tämä jos mikä kertoo yhtyeen huikeasta suosiosta ja arvostuksesta myös 2000-luvulla. The Beatles-teeman ympärille on tehtiin myös neljä jaksoa TV2:n suosittua Laulava Sydän televisiosarjaa, johon tuplalevy ´Laulava Sydän - The Beatles´ perustuu. Levyllä Beatles-klassikkoja suomeksi esittävät maamme ykkösartistit mm. Mari Rantasila, Nylon Beat, Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Topi Sorsakoski, Jiri Nikkinen, Jore Marjaranta, Tommi Läntinen, Katri-Helena, Laura Närhi (Kemopetrol) ja Ville Pusa." 

Ja että Beatleseistä tulisi taas kaikki irti otettua järjestettiin heti sarjan ja albumin julkistuksen jälkeen The Beatles-kiertue, joka esiintyi seuraavissa paikoissa Helsinki 30.3, Tampere 4.4 ja Turkuun 7.4 osin samalla esiintyjäkaartilla. Pepe Willberg ei esiintynyt kuitenkaan kiertueella.

Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
--Kaikki oikeudet pidätetään--
© 2001 Raimo Öystilä