Rytmimusiikin Syke  Etusivu  Diskografia  Historia  Uutta

Pepe Willberg - Diskografia (pepe_dgf.gif 4462 bytes)

Kansikuva: Sincerely
Jormas: Sincerely!
LP: Parlophone PAR-LP 303, Westerlund 1968
Tuottaja: ?
Äänitys: Erkki Hyvönen ja Ronnie Kranck, Finnvox-studio, Helsinki, loppuvuosi 1967

# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A1 I Can't Break The Habit Keller-Fizpatrick-Wood / Keller-Fizpatrick-Wood / Jormas 2:09
A2 Emperor's Silky Knickers Matti Oiling / - / Jormas 6:16
A3 Funny How Time Slips Away Willie Nelson / Willie Nelson / Jormas 3:56
A4 I Loved My Horse Seppo Keurulainen / Seppo Keurulainen / Jormas 2:03
A5 You're So Good To Me Andrew Oldham-Charles Bell-Dave Skinner-Andrew Rose / Andrew Oldham-Charles Bell-Dave Skinner-Andrew Rose / Jormas 2:09
B1 Listen To My Song Pertti Willberg / Pertti Willberg / Jormas 2:02
B2 Daddy's Doesn't Like My Baby Pertti Willberg / Pertti Willberg / Jormas 2:41
B3 Mamba's Tune Arto Koskinen / - / Jormas 2:33
B4 Let Me Go Denny Laine-Mike Pinder / Denny Laine-Mike Pinder / Jormas 3:18
B5 I Can't Hold On Much Longer Paul Jones / Paul Jones / Jormas 3:16

Muusikot:
Jormas:
Pepe Willberg: laulu (A1, A3, A4, A5, B2, B3, B4, B5)
Seppo Keurulainen: kitara (ei A3), taustalaulu
Arto Koskinen: urut (A1, A2, A4, A5, B1, B2, B3, B5), piano (A3, B4)
Kicke Bergholm: basso, taustalaulu
Matti Oiling: rummut

The Beatles julkaisi keväällä 1967 kunnianhimoisen Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band -albumin. Levy oli musiikkillisesti hyvin merkittävä. Samalla se nosti ylipäätään lp-levyjen arvostusta. Muutkin bändit ja levy-yhtiöt panostivat niihin aikaisempaa enemmän. Jormasien ensimmäinen albumi Jormas (His Master's Voice YDLP 1020) oli ollut muutamalla uudella biisillä täydennetty singlekokoelma.

Niinpä uuden Jormas yhtyeenkin uutta albumia koottiin aivan uudesta lähtökohdasta. Kaikki albumin biisit ovat ennen julkaisemattomia. Albumin materiaali on puoliksi ulkomaista lainatavaraa ja puoliksi bändin jäsenten omia biisejä. Listen To My Song ja Daddy's Doesn't Like My Baby ovat ensimmäiset levytetyt Pepen omat sävellykset. Pepen lisäksi myös Matti Oiling, Seppo Keurulainen ja Arto Koskinen ovat tehneet omat biisinsä levylle. Singleillä ilmestyineden pop-kappaleiden sijaan levyllä on raskaampi rock ja bluespoljento. Arto "Mamba" Koskisen ja Matti Oilingin myötä levyllä on kuultavissa myös jazz-vaikutteita. Myös orastavia progesävyjä on kuultavissa. Ilmeisen kunnianhimoisista tavoitteista huolimatta levyä ei menestynyt sanottavammin, eikä historiakaan ole nostanut sen arvostusta kovin korkealle.

Levyllä I Cant Break The Habit biisin nimi on kirjoitettu virheellisesti muodossa I Cant Brake The Habit.

Levyn äänitysajankohdasta on monelaista tietoa. Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirjan mukaan äänitykset on tehty helmikuussa Tukholmassa. Joissain lähteissä äänityspäiväksi on mainittu 1.2.1968. Saat miehen Rööperiin (Parlophone 7243 5357932 6) kokoelman kansivihkosessa äänitysajaksi todetaan loppuvuosi 1967. Jormas Fan-Clubin jäsenille jouluksi 1967 tehdyllä Jormas kerhon joulutervehdys -singlellä clubin vetäjä Tiina Sihvola toteaa "Tiedättekös te muuten, että pojilta on nyt tullut uusi lp jouluksi ja siinä on näitä ihania kappaleita mitä tässä tulee, et aletaan kuunteleen niitä".  Tällä joulusinglellä kuullaan sitten katkelmia Sincerely!-lp:n biisesitä I Cant Break The HabitEmperor's Silky Knickers, Daddy's Doesn't Like My Baby ja Mamba's tune. Saat miehen Rööperiin kokoelman kansivihkossa todetaan  Sincerelyn ilmestyneen 1.2.1968.  Stump-lehden numerossa 1/1968 on EMI:n iso mainos Kenties, kenties -singlestä ja Sincerely!-albumista, ja siinä albumin ilmestymispäiväksi mainitaan tuo 1.2.1968

Albumi julkaistiin Suomen lisäksi ainakin Ruotissa, Sakasassa ja Englannissa sekä ilmeisesti myös muissa pohjoismaissa. Ulkomainen menestys jäi kuitenkin hyvin vaisuksi.

nuotti_plk.gif (432 bytes)

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 1999 Raimo Öystilä