Rytmimusiikin Syke  Etusivu  Diskografia  Historia  Uutta

pepe_historia.gif (3183 bytes)

Intro - Paradise - Mestarit

"Minä olin komppikitaristi ja halusin soittaa Shadowsia. Mutta sitten tulivat ulkomaiset laulubändit, joissa laulajana toimi usein komppikitaristi. Minut pantiin laulamaan, eikä kukaan kysynyt osasinko tai halusinko"

pepe_willberg.jpg (60509 bytes)

Pepe Willberg syntyi Turussa 17.12.1946 ja sai kasteessa nimekseen Toivo Pertti Uolevi. Kahdeksan vuoden iässä Pepestä tuli Helsinkiläinen.

Islanders, Jormas, Paradise ovat legendaarisia suomalaisbändejä, joiden kantavia voimia Pepe Willberg on ollut. Alkuunhan Pepe oli nimenomaan kitaristi ja muusikko. Ensimmäisen kitaransa hän sai 13-vuotiaana ja innostui Shadowsien kaltaisista rautalankabändeistä. Beatlesien myötä myös rautalankabändien piti alkaa laulamaan ja niin tehtiin Pepestäkin puoliväkisin laulaja. Jormasien ja Paradisen myötä Pepen laulajan taidot herättivät entistä suurempaa huomioita. Vaikka hän itse halusi ennen kaikkea olla bändin jäsen, julkaistiin hänen ensimmäiset soololevynsä jo 60-luvulla. Monet Jormasienkin suurimmista hiteistä, kuten Saat miehen kyyneliin ja Rööperiin mielletäänkin tänä päivänä nimenomaan Pepen hiteiksi.

Bändiuransa jälkeen Pepe on jatkanut laulamista suuremmin melua itsestään pitämättä. Yhteistyö Hectorin, Kirkan ja Pave Maijasen kanssa on nostanut Pepen taas eturiviin ja tuonut julkisuutta enemmän kuin hän itse kenties olisi halunnutkaan.

Jo Jormasien riveissä Pepe aloitti myös itse säveltämään musiikkia ja Paradisen tuotantoon kuului jo melkoinen määrä Pepen omia sävellyksiä. Parhaiten menestynyt näistä oli yhdessä Markku Johanssonin kanssa tehty Aamu. Sittemmin Pepe on säveltänyt musiikkia paljon muillekin artisteille ja osallistunut myös moniin kilpailuihin ja saavuttanut niissä myös menestystä. Parhaiten muistetaan ehkä Suomen euroviisukarsintojen voitto vuonna 1988 kappaleella Nauravat silmät muistetaan.

Pepe on aina ollut hyvin arvostettu toisten muusikoiden ja muiden musiikin ammattilaisten parissa. Hän on ollut  kysytty laulaja erilaisiin teemakonsertteihin ja -levyille. Pepe on myös laulanut taustoja lukemattomien muiden artistien levyille ja erilaisissa tv-esiintymisissä ja konserteissa. Hänen repertuaarinsa on ollut hyvin monipuolinen. Rockin, popin ja iskelmän ohella hän on laulanut myös jazzia ja kolmena vuotena Savonlinnan oopperakuorossa. Yleisradion kantanauhoille on tallentunut varmasti useammankin levyllisen verran Pepen herkkiä tulkintoja radion viihdeorkesterin ja Umon solistina joko lauluyhtye Fyrkan kanssa tai yksin. 

Pepe pidetään vaatimattomana, monet sanovat häntä turhankin vaatimattomaksi. Pepe itse kuittaa tämän asian: "Minä olen tietoinen kyvyistäni. Olen hyvä, voin sen suoraan sanoa, enkä ole siinä mielessä vaatimaton. En pidä suosiota minään onnenkantamoisena, mutta minun maailmastani on kokonaan pois se, että tyrkyttäisin itseäni julkisuudelle, soittelisin lehtiin ja kertoilisin toimittajille kuulumisiani."

Seuraavilla sivuilla valotetaan Pepen musiikillisen uran vaiheita. Toistaiseksi on valmiina Mestareiden menestystarinasta kertovat sivut.

Pepe  -  Islanders  -  Jormas  -  Paradise   -  Mestarit

Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidetään --
© 2002 Raimo Öystilä