Skip to: site menu | section menu | main content

Currently viewing: antrea.fi » Etusivu

Antrealainen

N:o 49, 2016

>> ARKISTO <<


 

 

2018

Kirkkopyhä, soutelu, pitäjäjuhla, vuosikokous, teatteri. Lue lisää...

Antrea Seuran Historiikki

Historiikki löytyy täältä...

Vuoksen Varrelta

Perinnekeruukilpailu Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä. täältä...

Linkkejä:

Karjalan Liitto
LuovutettuKarjala
Karjala-lehti
Wikipedia-Antrea
kamennogorsk.ru
Kansallispuku Venäläinen karttapalvelu

(06.07.2018)

Tervetuloa Antrea-Seuran sivuille...

Antrea seura

...Antreassa on tunnetusti verkko ollut hallussa jo tuhansia vuosia. Ei siis mikään ihme, jotta nyt olemme myös täällä verkoista uusimmassa.

Antrea perustettiin Uudenkaupungin rauhan jälkeen Jääsken pastoraatin Venäjän puoleisesta osasta vuonna 1724. Vuonna 1939 Antrean pinta-ala oli 486,4 km2 ja asukasluku 8 696.

Antrean kalaverkko oli Karjalan kannakselta 1914 tehty merkittävä kivikautinen suolöytö, joka on ajoitettu noin vuoteen 7300 eKr. Myöhemmin radiohiiliajoituksella on kahden kaarnakohon iäksi saatu n. 10 000 vuotta, minkä mukaan verkko on valmistunut 8400 - 8100 eKr. Antrean löytöön kuuluu pajunniinestä kudotun maailman vanhimpana pidetyn verkon jäännösten ohella luu-, sarvi- ja kiviesineitä. Antrean kalaverkkoa säilytetään Helsingissä Kansallismuseossa.

Artikkeleita

ESA:n Historia: "Kuinka vanhaa urheiluelämä Antreassa oli, on vaikeaa aivan tarkalleen sanoa, kun mitään kirjoitettuja muistiinpanoja ei tiettävästi ole säilynyt. Jotain kansanurheilua, kuten väkikiven nostoa, hirren syöksyä..."

Antrean Seurakunta 200-vuotias: "Vuoksen laakso on ollut maamme vanhimpia asutuskeskuksia, ja jo historiallisen ajan alkaessa sen omistamisesta taistelivat länsi ja itä, Ruotsi ja Venäjä (Novgorod)..."

Antrea Seuran Historiikki: "Seuran Historiikki - Antrea-Seura ry:n 60 toiminnan vuotta. Ajatus omasta pitäjäseurasta heräsi samoihin aikoihin 50-luvun alkuvuosina monien karjalaisten keskuudessa. Siihen mennessä oli asetuttu paikoilleen ja saatu oma elämä rakennetuksi uusilla asuinsijoilla niin, että voimia riitti jo seuratoimintaankin..."

Back to top