Sea Ray 220 DA Sundancer 1989

Veneen tiedot:
 
Vene Sea Ray 220 DA Sundancer 1989
Moottori Mercruiser 4.3L 175hv + Alpha One
Pituus 7.21 m
Leveys 2.58 m
Syväys  (moott alh./ylh.) 0.75 / 0.40 m
Paino n. 2000 kg 
Huippunopeus n. 30 solmua /2 henk.
Kulutus 20 - 25 l/h

Wanha klassikkoni Finmar sai väistyä. Olin keväällä 2005 haeskelemassa itse asiassa hieman pienempää venettä, Finmarin kaltainen matkavene oli käyttööni ehkä liiankin iso ja saisi se uusi vene hieman uudempikin jo olla.
No eipä sopivia tuntunut mistään löytyvän. Kriteereinä oli kuitenkin asuttavat tilat, pentteri ja porta-potti minimissään eikä hintaa kuitenkaan sais olla enempää mitä Finmarissa eli siinä wanhan sadantonnin tienoilla.
Venepörssit tuli aina luettua mutta mitään kiinnostavaa ei vaan löytynyt. Sitten sattui ihan lähinurkilta löytymään tämä jenkkivene. Budjetti hieman ylittyi.. hehe niinhän siinä aina käy kun pienempään muka pitäs vaihtaa mutta ahneudenperkele kuitenkin iskee.
Tuli pengottua netistä tietoja ko veneestä sekä uuden Venemestari-lehden 1/2005 numerossa olla juttu Pertti Salovaaran veneilystä samankaltaisella veneellä kirvoitti ostohalut. Lehdessä oli vielä erikseen artikkeli kyseisestä venetyypistä eikä siitä kovin paljoa moitteen sijaa löytynyt joten säästöpossu piti sitten rikkoa.
Tämä vene oli sitten käytössä pari  kesää kunnes satuin eksymään golfkentälle.. ja senjälkeen käyttötunnit pieneni entisestään niin paljon ettei noin ison pitäminen ollut enää järkevää. Myin veneen hyvään kotiin Porin suuntaan jossa se on saanut matkamaileja jo enemmän osakseen.

Nyt oma vähäinen veneily rajoittuu pieneen wanhaan nelimetriseen avoveneeseen 9,9hv nelari-Yamahan kyydittämänä. On sekin hienoa pörrätä pikkusaarten välissä päivä ja huomata että tankin bensanpinta hädintuskin putoaa.. Mieli kuitenkin jotain pikkunäppärää Walkaroundia tai vastaavaa halajaisi mutta tuntuu että veneiden hinnat ja veneilyn kustannukset tuntuvat karkaavan käsistä.. 

Yhteystiedot:

Pauli Laaksonen
Suokarinkatu 6 C
26100 RAUMA
GSM    045-6741321

Paluu alkusivulleni