Ajatuksia
Minulle koirat ovat aina ensisijaisesti perheenjäseniä ja ystäviä. Uskon, että jokainen koira ansaitsee muitakin virikkeitä kuin korttelin ympäri kävelyn ja sohvalla makailun, siksi pyrin tarjoamaan niille harjoittelua, jossa ne pääsevät toteuttamaan ja purkamaan itseään. Koska koirani ovat palveluskoirarotuisia, pidän tärkeänä, että niille haetaan myös mustaa valkoisella taidoistaan ja ominaisuuksistaan kokeissa sekä testeissä. Kaikki tieto (negatiivinenkin), jota voimme saada koulutettujen ja kokeneiden tuomareiden avulla, on ensisijaisen tärkeä jalostuksen apuväline minulle.

Tavoitteeni Rottweilerin jalostuksessa
Jokainen kasvattaja toivoo saavansa aikaan täydellisiä pentuja. Mittarina tässä on viimekädessä oma näkemys siitä, millainen rottweilerin tulisi olla. Toivon, että pentumme ovat haasteellisia kasvattaa, mutta helppoja kouluttaa. Tällä tarkoitan sanoa, että keskivertorottweilerin kanssa nuoruusikä saattaa olla joskus hankalaa. Riekutaan remmissä, muristaan ruokakupilla ja maistellaan pöydänjalkoja. Näistä selviää, jollei pelkästään omalla maalaisjärjellä, niin ainakin kasvattajan ja paikallisten koulutusohjaajien avulla. Käytös on kuitenkin täysin normaalia nuorelta koiralta, vaikka useammankin kerran varmasti joutuu niistä vääntämään. Kokeisiin tähtäävän koulutuksen sen sijaan tulisi olla helppoa. Koiralla tulisi olla sellaiset palikat, että motivoinnin suunnitteluun ei tarvitse käyttää tuntitolkulla aikaa ja energiaa. Pennun tulisi olla työskentelyhaluinen ja -kykyinen. Siinä, kun se ei välttämättä paimenkoiratyyliin "tee omistajalle", se tekee omistajan kanssa, palkkaa vastaan. Samahan se, kunhan molemmilla on hauskaa !

Toivon, että pentujemme kanssa on miellyttävä elää ja harrastaa. Ennen kaikkea toivon, että ne olisivat terveitä ja tämän vuoksi vietän aikaa tutkien esi-isiä ja niiden jälkeläisnäyttöjä. Käännyn myös huoletta viisaampiemme puoleen, jos tietoja ei omin voimin irtoa. Pyrin saamaan mahdollisimman paljon tietoa kasvattieni terveydestä, ja siksi järjestän joukkokuvauksia, joihin oletan kaikkien pentujen osallistuvan, jalostuskäytöstä riippumatta. Haluan myös omistajien olevan minulle rehellisiä, koskien koiriensa terveyttä. Kaikki merkitsee, ruoka-aine allergiat, korvien kutinat ja rähmivät silmät. Mikään murhe ei ole liian pieni tietooni tuotavaksi.

Viimeiseksi, oletan kasvattieni näyttävän rottweilereilta. Olen itse valinnut tämän rodun, enkä halua sitä rotumääritelmän mukaisesta koosta tai ulkonäöstä muuksi muuttaa. Jalostukseen käyttämilläni koirilla on siis jonkinnäköinen näyttö ulkomuodollisista ominaisuuksista. Toivon myös kaikkien kasvattiemme osallistuvan vähintään ulkomuodon jalostustarkastukseen, jotta saan tietoa myös tältä osin.

Kenelle pennut myyn ?
En tosiaan ihan kenelle vain. Rottweiler ei aina ole paras valinta ensimmäiseksi koiraksi. Tärkeintä kuitenkin on, että pennunostaja on ottanut selvää, mihin on päänsä työntämässä. Rotuun on helppo tutustua kiertelemällä tapahtumissa ja koulutuskentillä. Suurimmaksi osaksi rottweiler-ihmiset ovat leppoista porukkaa ja heitä kyllä kehtaa haastatella ja koiriin tutustua "livenä". Tätäkin ennen on kuitenkin syytä perehtyä perusasioihin, rotumääritelmään, jalostuksen tavoiteohjelmaan sekä muihin SRY:n julkaisemiin tietopaketteihin. Alla on suora linkki SRY:n ao. sivulle. Jos jokin siellä on epäselvää, puhelin käteen ja selvennyksiä kyselemään.
Pääperiaatteeni on, että myyn pennut vain aktiivisiin ja harrastaviin koteihin. Jos siis Sinua kiinnostaa vain sohvan paikallaan pitäminen ja koulutuskenttä hirvittää, on syytä kääntyä toisten kasvattajien puoleen.

Jos edelleen olet kiinnostunut pentueistani, ota ja soita.

Riikka Stenlund, Kennel Hassunhauskan

SRY:n pentuvälityssivu

Lue vieraskirjaa - Kirjoita vieraskirjaan- Blogi - Foorumi

 Riikka Stenlund, Ristimäenkatu 3 B 5, 15320 Lahti --- riikka@hassunhauskan.net --- 0409606964

Copyright © 2008, Riikka Stenlund
(koskee koko sivustoa)