Risto Valtteri Leino


Kuva Turun ammatti-instituutin tietotekniikan kurssilta keväällä 1999.

Synnyin lumisateisena lauantaina 5.12.1964 Turussa, Heidekenin synnytyslaitoksella. Elämäni alkutaipaleen vietin Peronkadun varrella, josta muutimme minun ollessa vielä hyvin pieni Horttokujalle Suomen ensimmäiseen elementtitaloon (rak. 1900-luvun alussa).

1960-luvun lopussa muutimme Ruskolle, 10 km päähän Turun torilta. Ruskon aikana lentokoneet tulivat melko tutuiksi, usein koneet kaarsivat aivan talomme yli matkallaan kohti pohjoista (Turun lentokentälle matkaa oli vain pari kilometriä).

Ruskolta tieni on kulkenut Turun kautta Piikkiöön ja sieltä takaisin Turkuun. Vuodesta 1988 olen asunut Runosmäessä, jossa viihdyn erittäin hyvin (vuoden 1997 alkupuoliskon asuin tosin Härkämäessä, siellä en viihtynyt alkuunkaan).

Kouluni kävin Ruskon ala-asteella (kokeiluperuskoulu), yläasteen vietin Turussa Aurakadun koulussa. Sieltä tieni vei Tuureporin lukioon, jossa kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 1983. Lukion jälkeen jatkoin opintojani Turun yliopistossa opiskellen tietojenkäsittelyoppia. Nuo opinnot ovat vieläkin kesken... Työni ohella olen viime vuosina opiskellut elektroniikkaa ja mikrotietokoneita Turun Ammatti-instituutin iltakursseilla.

Työtäkin olen vuosien varrella tehnyt: kantanut tiiliä, jakanut lehtiä, valmistanut suklaamunia ja -patukoita, naputellut tilitapahtumia, operoinut tietokoneita... Vuonna 1993 aloitin työt tuolloin Nokian omistamassa Turun televisiotehtaassa, ensin kuutisen vuotta tuotannon puolella ja joulukuusta 1999 alkaen tuotekehityspuolella softatestaajana. Moniaiden omistajavaihdosten ja muiden järjestelyjen seurauksena päädyin norjalaisen hotelli-tv-järjestelmiä kehittävän Otrumin palvelukseen. Syksyllä 2002 työni Otrumissa päättyi Turun yksikön lopettaessa. Sittemmin palasin tv-tehtaan eli Finlux Oy:n palvelukseen, toimien softaosastolla koodaajana/testaajana. Valitettavasti tehdas ajautui konkurssiin syksyllä 2005, ja työurani jatkui Oy Exrei Ab:n palveluksessa. Keväästä 2009 alkaen olen työskennellyt Matkahuollossa koordinaattorina.

Isän ja äidin lisäksi minulla on isosisko, pikkusisko ja pikkuveli. Heistä vain isosiskolla on kotisivu. Vaimokkeen kotisivusta en tiedä, koska en ole häntä vielä tavannut (ja jos olenkin niin vaimous ei ole vielä tullut puheeksi). Ehkäpä se olet juuri sinä?

Sivustoni kansi kertonee jotain kiinnostukseni kohteista, lisäksi pyöräilen melko paljon Turussa ja lähikunnissa sekä suunnistelen lähimetsissä.