Työvoimatoimisto ja muita työnvälittäjiä Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun alueella

Kaikki työpaikat eivät löydy työvoimatoimistosta. Osa työpaikoista on ainoastaan ilmoitettu sanomalehdissä, netin ilmoituspalveluissa tai esim. yksityisten rekrytointi-ja henkilöstöyritysten omilla www-sivuilla. Mm. sanomalehtien työpaikkailmoitukset löytyvät netin Oikopolku-palvelusta. Oikopolun ja yli 50 muun yksityisen työvoimapalvelun työpaikkoja suurimmissa kaupungeissa pääset suoraan selailemeaan alla vihreällä pohjalla olevista linkeistä.

Kaupungin työnvälityspalveluita ja työvoimatoimiston osoite

Tampere

Yli 50 eri työvoimapalvelun
avoimet työpaikat, Tampere.

Tampereen työvoimatoimisto

Hämeenkatu 16
33101 Tampere
Työvoimatoimiston kotisivu

Turku

Yli 50 eri työvoimapalvelun
avoimet työpaikat, Turku.

Turun työvoimatoimisto

Linnankatu 52 B
20101 TURKU
Työvoimatoimiston kotisivu

Oulu

Yli 50 eri työvoimapalvelun
avoimet työpaikat, Oulu.

Oulun työvoimatoimisto

Torikatu 34-40
90100 OULU
Työvoimatoimiston kotisivu

Helsinki

Yli 50 eri työvoimapalvelun
avoimet työpaikat, Helsinki.

Helsingin työvoimatoimisto, Haapaniemi

Haapaniemenkatu 4 B
00530 Helsinki
Työvoimatoimiston kotisivu
Asuinpaikan postinumerot 00500-00690, 00800-00810, merialan työnvälitys (koko maa), muusikkotyönvälitys (koko Helsinki)

Helsingin työvoimatoimisto, Itäkeskus

Kauppakeskus, Itäkeskus,
Itäkatu 3-5, IV krs
00930 Helsinki
Työvoimatoimiston kotisivu
Asuinpaikan postinumerot 00820-00990

Helsingin työvoimatoimisto, Kamppi

Annankatu 42D, IV krs,
00100 Helsinki
Työvoimatoimiston kotisivu
Asuinpaikan postinumerot 00100-00440

Helsingin työvoimatoimisto, Kluuvi

Mikonkatu 7, III ja IV krs,
00100 Helsinki
Työvoimatoimiston kotisivu
Akateemisten alojen työvoimapalvelut, EURES-työnvälitys

Helsingin työvoimatoimisto, Malmi

Malmin Kauppatie 18, III krs,
00700 Helsinki
Työvoimatoimiston kotisivu
Asuinpaikan postinumerot 00700-00790

Työvoimatoimisto nippelitietoa

Työvoima- ja elinkeinokeskuksen työvoimaosaston alaisena paikallishallinnon viranomaisena toimii työvoimatoimisto tai tuttavallisemmin työkkäri. Työvoimatoimisto huolehtii työvoimapalvelujen toimeenpanosta sekä työllistämisestä ja työttömyyden torjunnasta työvoimaosaston asettamien tulostavoitteiden mukaisesti. Lisäksi työvoimatoimisto hoitaa muut sille säädetyt tai työvoimaosaston sille määräämät tehtävät. Harjoittelijoiden osalta työvoimatoimisto huolehtii ohjauksesta harjoittelupaikkoihin ja seuraa harjoittelun etenemistä.

Suomen ensimmäinen työvoimatoimisto perustettiin Helsinkiin vuonna 1903. Vuoteen 1936 saakka työnvälitys oli osa sosiaalihuoltoa ja toimi köyhäinhoidon kanssa. Nykyisin työvoimatoimisto toimii nettiajassa kuten ympäröivä maailmakin. Työvoimatoimiston www-palvelu on maamme suosituin rekrytointiaiheinen sivusto. Verkosta huolimatta työvoimatoimisto palvelee edelleen suurimmaksi osaksi henkilökohtaisesti kasvokkain. Palvelut työvoimatoimisto tarjoaa työnhakijalle maksutta.

Työvoimatoimisto löytyy Suomessa yli 200 paikasta. Suomen työvoimatoimistot välittävät noin 70 prosenttia kaikista tarjotuista työpaikoista. Kooltaan työvoimatoimisto voi olla hyvinkin eri kokoinen. Viime vuosina moni työvoimatoimisto on yhdistynyt jonkun toisen työvoimatoimiston kanssa, jotta niiden koko riittäisi paremmin monipuolisiin palveluihin. Itsenäisten työvoimatoimistojen lisäksi palveluverkostoon kuuluu 108 pienempää sivupalvelupistettä.

Nuori ja työvoimatoimisto

Nuorille työvoimatoimisto tarjoaa myös harjoittelupaikkoja. Kun nuori ilmoittautuu työvoimatoimistoon, työvoimatoimisto ottaa nuoren alkuhaastatteluun, jossa kartoitetaan nuoren tilanne ja mietitään vaihtoehtoja. Ammatinvalintapsykologille työvoimatoimisto voi myös järjestää ajan.

Työvoimatoimisto on paikka, joka tarjoaa ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalveluita, jotka auttavat asiakasta löytämään ratkaisuja ammatilliseen kehittymiseen. Tavoitteena on pohtia edellytyksiä, tavoitteita ja vaihtoehtoja ja auttaa tekemään urasuunnitelma. Asiakkaiden omatoimisen urasuunnittelun tueksi työvoimatoimisto tuottaa myös erilaisia internet-palveluja. Niiden avulla asiakas voi hankkia tietoa ja arvioida omia tavoitteitaan. Asiakas määrittelee omat tavoitteensa ja psykologi, jonka toimipaikka työvoimatoimisto on tuo keskusteluun työelämään ja ammatilliseen kehitykseen liittyvää tietämystään.

Muita sivustoja: vapaat avoimet työpaikat, etusivu | Turun työvoimatoimisto, erillissivu