Karttaseula Muut kartat (sisällysluettelo) | Anna palautetta
Pieni matkaopas: Riika

Riian kartta

Nykyajan Riika on nousemassa nopeasti kymmenien vuosin neuvostovallan ahdingosta kohti matkailun suosikkikohdetta. Riian Vanha kaupunki, Vecriga ja kaupungin Art Nouveau -korttelit houkuttelevat yhä kasvavaa turistien joukkoa. Lentoyhtiöt avaavat Riikaan reittejä eri puolilta Eurooppaa. Esimerkiksi Suomesta pääsee lentämään Riikaan Tampereelta Ryanairin kyydillä. Brittejä Riika kiinnostaa jo niin paljon, että Riikan kaupunginjohto ja Britannian suurlähetystö ovat katsoneet tarpeelliseksi painattaa käyttäytymisoppaan brittituristeille.

Riika
Riika

Vaikka Riika on helppo kaupunki suunnistaa, kartaton ja valmistautumaton turisti ei silti ehkä saa kaupungista kaikkea irti. Riikaan suuntavia matkoja ja reittejä oikaisemaan on tälle sivulle kerätty linkkejä netin mainitsemisen arvoisiin karttapalveluihin. Joissain voi karttanäkymän lisäksi katsella myös, miltä Riika näyttää ilmakuvina. (Sivun karttalinkit avautuvat omaan ikkunaan.)

1188

Tämä Riian kartta on suunnattu turisteille. Palvelussa näkyvälle kartalle voi halutessaan näpsäyttää näkyviin valikoidun joukon palveluja. Kahvilat, ravintolat, museot, hotellit, leikkikentät ja tenniskentät ovat näistä eräitä esimerkkejä. Tätä Riian karttaa voi liikutella klikkailemalla hiirellä ja zoomata 6-portaisella asteikolla. Riika on helposti saavutettava kaupunki toimivan joukkoliikennejärjestelmän ansiosta. 1188-palvelussa on mahdollista suunnitella, mitä linja-autojen ja raitiovaunujen reittejä käyttämällä Riiassa pääsee paikasta toiseen.
1188.lv

Virtuaalinen Riika

virtualriga.com-palvelusta löytyy Riian kartta, jota voi liikutella nuolilla ja zoomata. Kartalle saa valittua näkymiin hotelleja, ravintoloita, pubeja, teattereita, museoita, nähtävyyksiä, jne. Tätä palvelua vaivaa tietty karuus.
virtualriga.com

Yahoon Riika-kartta

Yahoon Riika-kartta on toimiva peruskartta. Sitä voi raahata hiirellä ja zoomailla kuten muitakin. Kartta on helppokäyttöisen tuntuinen ja riittävän tarkka. Kartan voi kytkeä myös satelliittikuva- tai hybridimoodiin, mutta valitettavasti Riika on edustettuna palvelussa vain varsin epätarkoilla satelliittikuvilla.
Map of Riga (Yahoo)

Matkustaminen Riikaan

Suomesta Riikaan pääsee mm. lentokoneella ja Via Balticaa pitkin autolla tai bussilla. Monet perinteiset lentoyhtiöt lentävät Suomesta Riikaan, mutta halvimman kyydiin tarjoaa usein Tampereelta Riikaan lentävä Ryanair. Monet matkatoimistot järjestävät bussikuljetuksia Riikaan, jolloin pakettiin voi kuulua myös majoitus. Tällöin matkustetaan ensin laivalla Tallinnaan, josta matka jatkuu. Rajamuodollisuudet Latvian rajalla vaikuttavat matkan kestoon. Yleensä rajanylitys sujuu käden käänteessä.

Muuta Riika-tietoa

Wikipediassa on sanakirjan muotoon laadittua tietoa Riiasta. Käsiteltyjä iheita ovat mm. historia, väkiluvun kehitys, hallinto, tunnetut riikalaiset ja kielenhuoltoasiaa kaupungin nimen kirjoittamisesta.
Riika Wikipedia-sanakirjassa