Olen kasvanut pitkäkarvaisten mäyräkoirien parissa, mutta kun sain tilaisuuden ottaa oman koiran vuonna 1997, halusin lyhytkarvaisen uroksen, koska sellainenkin oli perheessä ollut. Alun perin ei pitänyt harrastaa mitään muuten kuin omaksi iloksi, mutta pian löysin itseni koiranäyttelyistä ja erilaisista treeniporukoista.

kuva: Eero Lasorla

Rotuvalinta osoittautui alusta lähtien oikeaksi, vuonna 2001 mukaan tulivat lisäksi lyhytkarvaiset kääpiöt. Olen omistanut myös pari karkeakarvaista kääpiöurosta. Harrastin vuosia koirieni kanssa näyttelyitä, luola- ja jäljestämiskokeita ja olin mukana järjestötoiminnassa, ennen kuin ensimmäinen narttu tuli taloon. Olin toki perehtynyt kasvatuspuoleen jo urosten omistajana, mutta oman kasvatustyön aloittaminen selkiytti ajatuksen siitä, millaisia haluaisin mäyräkoirien tulevaisuudessa olevan. Tavoitteenani on kasvattaa käyttöominaisuuksiltaan monipuolisia, luonteeltaan tasapainoisia ja terveitä mäyräkoiria, joilla on rodunomainen rakenne.

Vaikka omat metsästysmahdollisuuteni ovatkin vähäiset, pääsevät onneksi jotkin kasvattini "oikeisiin töihin". T. Pernilleä käytetään haavakkojäljestyksessä ja siskonsa T. Petrina käy metsällä isäntänsä kanssa. Tulevaisuudessa toivottavasti useampikin Taxstorm-koira pääsee toteuttamaan mäyräkoiramaisia taipumuksiaan :)

T.Pernille


T. Petrina


Keski-Maan Kanerva "Taimi"