PERÄSMIES

Peräsmies 1

Peräsmies on supersankari, joka lentää pieremällä. Peräsmiehen pierussa on tuhannen hirmumyrskyn voima! (vanhahko viidakon sananlasku) Peräsmies on vääryyden vihollinen numero yksitoista.

Peräsmies seikkaili Pahkasika-lehdessä vuodesta 1983 vuoteen 2000. Hahmon toinen isä on Sami Laitala, jonka kanssa ensimmäiset Periksen seikkailut ideoitiin. Satunnaisesti mukana on ollut muitakin käsikirjoittajia.

Pieruritarin edesottamuksista on julkaistu kaksi sarjakuva-albumia: Herätyskello Banaani (Banana Press Oy, 1992) ja kokooma-albumi Peräsmies toistaa itseään (Banana Press Oy, 1994). Minä Peräsmies CD-rom ilmestyi syksyllä 1998. Romppu sisälsi pelejä, sarjakuvia ja huonoa makua (hajusta puhumattakaan). Rompun kustansi Plan1 Oy.

Peräsmies kuoli ikävässä yliajo-onnettomuudessa syksyllä 2000! Viimeinen Pahkasika, eli nro 3/2000 raportoi asiasta. Peräsmiehen muistonäyttely pidettiin Turussa, Cosmic Comic Cafe:ssa 8.2. - 4.3. 2001. Esillä oli sarjakuvan originaalisivuja supersankarin uran eri vaiheista.

Peräsmiehen poika ilmestyi kuvioihin jatkamaan isänsä uraa vuoden 2003 alussa. Seikkailuja on voinut seurata Koululainen-lehdestä kerran kuussa, kahden sivun värijaksoissa.

4.11.2009 Suomen elokuvasäätiö myönsi kehitystukea Peräsmiehestä kertovalle elokuvaprojektille. Helsinki-Filmin tuottaman elokuvan kehittely on vasta alkuvaiheissaan, mutta on siis mahdollista että Pieruritari herää vielä henkiin, peräti valkokankaalla. Elokuvasta ja muusta Peräsmieheen liittyvästä löytyy tietoa myös mm. Peräsmiehen Facebook-sivulta.


Peräsmiehen synty 1

Peräsmiehen synty 2

Peräsmiehen synty 3

Peräsmiehen synty 4

Peräsmiehen synty 5

Peräsmiehen synty 6