C-pentue

Synt. 21.11.1995

Emo: EC Kehräämön Amanda, BRI f, kilpikonna

Isä: IC Jolly Gismo van Locust Valley, DM, BRI b, suklaa

Gismo on Suomen ensimmäinen brittikolli, joka on saavuttanut DM-tittelin!

Amandan synnytys ei sitten sujunutkaan yhtä sutjakkaasti kuin emollaan Mintulla. Amanda on rungoltaan pienempi kuin Minttu, joka onkin varsinainen korsto nartuksi! Yksi pennuista juuttui synnytyksessä kiinni ja kun lopulta se saatiin ulos, ei elvytys tuottanut tulosta. Mutta loput neljä pentua olivatkin sitten onneksi tosi pirteitä! Yksi pennuista, Caramelle, oli huomattavan pieni (vain 57 g), mutta onneksi tosi tarmokas.

Pentueeseen syntyi kilpikonnatyttö (Caramelle eli Apina...), sinicreme tyttö (Champagne Blue eli Ottilia), sininen tyttö (Blue Candy eli Karkki) ja sininen poika (Cool Joe eli Puppe). Melko vaaleat värit huomioon ottaen vanhemmat!

Oma esikoispoikani Kristo syntyi n. kuukautta myöhemmin, eli nämä pennut todellakin tottuivat vauvaan heti alusta alkaen.

Apina sai nimensä ketteryydestään, eli kun sisarukset vielä rimpuilivat pentukopan pohjalla, Apina jo sujuvasti kiipesi sieltä ulos päästäkseen minun viereeni nukkumaan. Apinan kutsumanimi jäi käyttöön uuden "mamman" Katin luona - Apina oli niin rääpäle, etten kehdannut näyttelykissana myydä, joten sijoitin hänet ystäväni Katin luokse. Ja kyllä on Apinasta kasvanut komea! Apina alkoi näyttelyuransa vasta vuoden 1999 alussa ja on ollut nyt useissa näyttelyssä leikattuna. Ensimmäisessä näyttelyssä saavutuksena oli tuomarin paras, ja sen jälkeen on tullut värin parasta ja jopa kategorian paras kastraatti... Rääpäle on päässyt pitkälle!

Pupelle löytyi uusi koti lähes heti syntymän jälkeen - sinisillä pojilla oli kova kysyntä! Pupen koti sijaitsee Vantaalla Herpiön perheen sulostuttajana. Perheessä oli jo aikaisemmin kaksi koiraa, jotka heti adoptoivat Puppe-pojan.

Ottilian olisin itse pitänyt, jos mies olisi antanut, mutta hän suunnisti lopulta Hyvinkäälle undulaatin ja toisen britin kaveriksi! Undulaatti tosin jostain syystä kuoli melko pian varotoimista huolimatta... Kissakaverukset saivat häkin turvalaitteineen pudotettua lattialle ja lintu-parka kuoli säikähdykseen.

Jäljellä oli siis Karkki, jota en saanut myytyä minnekään. Joten, oma jämä-kisuni jäi minulle miehen vastusteluista huolimatta. Karkki kävi leikkaamattomana GIC-titteliin asti näyttelyissä ja sitten päätin päästää hänet (sekä meidän perheen ja naapurit...) kauheista juoksuajoista. Leikattuna Karkki valmistui 31.7.99 Eurooppa Premioriksi ja on ollut useita kertoja tuomarin- ja värin parhaana.

 

Tässä koko C-pentue eli vas. Karkki, Apina, Ottilia ja Puppe.

Tässä Karkki ihan vauvana

Ja tässä n. puolivuotiaana.

Ottilia vei sydämeni heti alussa suloisuudellaan!

Ottilia n. 1-vuotiaana

Puppe uudessa kodissa, ikää n. 4 kk.

Puppe n. 10 kk

Puppe 1999

Kaunis "hymy", vai mitä ;-)

Apina Nokian näyttelyssä, tuomarina Ad de Bruijn, joka (myös...) rakasti Apinaa ja valitsi tuomarin parhaaksi.

Tässä vähän normaalimpi Apina...