E-pentue

S. 30.01.1997

 

Emo: EC Kehräämön Amanda, BRI f, kilpikonna

Isä: IP BG-cat's Bilbo (Vilkki), BRI n, musta

Amandan synnytys oli jälleen kerran melko vaikea. Ennen omien pentujensa syntymää Amanda oli antaumuksella hoivannut Namun pentuja, ja kun oma synnytys käynnistyi, hän ei olisi millään malttanut hoitaa omia pentujaan vaan oli jatkuvasti Namun pentuja hoivaamassa. Vilkki-iskän omistajat Pia ja Jyri olivat seuraamassa synnytystä (ensimmäistään!) ja pääsivätkin heti katsomaan tositoimia, kun isoin pennuista (punatäplikäs poika) juuttui kiinni. Yritin kiskoa pentua kiinni, mutta en onnistunut! Kun pentu oli jo aivan eloton, pyysin Jyriä yrittämään ja hän kiskaisikin niin voimakkaasti, että pentu tuli ulos ja napanuora katkesi siinä samalla. Muistaen Amandan edellisen pentueen epäonnistunutta elvytysyritystäni, varoittelin Piaa ja Jyriä, ettei todennäköisesti tule tälläkään kertaa onnistumaan, mutta aikani pentua elvytettyäni se päästi korahduksen ja alkoi melko pian sen jälkeen parkua. Nykyään tämä elvytetty "rassu" on sellainen seitsemänkiloinen hemmoteltu kollinmötkäle!

Tässä pentueessa oli viisi vauvelia, kilpikonna tyttö Emilia, punatäplikäs poika Eetu (Leevi), musta tyttö Esmeralda (Essi) sekä siniset Elmeri (Nallu) ja Eve (Pate). Emilia muutti asumaan isänsä Vilkin luo (astutuspentu) ja muillekin pennuille löytyi uudet kodit pääkaupunkiseudulta tosi nopeasti. Tästä pentueesta Emilia on ainoa, joka on näyttelyissä käynyt ja valmistuukin lähiaikoina Eurooppa Championiksi.

D- ja E-pentueet kasvoivat samassa laatikossa, koska emot eivät suostuneet olemaan erillään! Pennutkin hoidettiin ihan ristiin, eli kävivät yhtä sujuvasti myöskin tädin tisulla jos oma äiti oli poissa kopasta. Oli tosi ihana seurata näiden pentueiden kasvua!

D- ja E-pentue sulassa sovussa samassa pesälaatikossa.

Esmeralda eli Essi

Emilia ihan vauvana

Tämä kuva on otettu Emilian 1-v syntymäpäivänä

Leevi

Leevi the tiger 2-vuotiaana

Leevi 1999

Nallu

Emilia 1999

Pate

Pate 1999