KISSAT

Ostin ensimmäisen brittikissani, Mintun, vuonna 1991. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Nykyään minulla on neljä brittitypyä, joista kolme on omia kasvattejani. Olen nk. pienkasvattaja ja kasvattajanimeni on "Kehräämön".

Miettiessäni kasvattajanimeä (ei mikään helppo homma...), sisareni mies Pekka ehdotti Kehräämöä. Kun kysyin perusteita, hän sanoi, että minun kissani kehräävät aina. Ja tottahan se on!

Kun briteistä kiinnostuneet ihmiset kyselevät minulta brittikissan luonteesta, täytyy aina vain todeta, että jos et halua olla yksin, eli nautit jatkuvasta seurasta melkein kyllästymiseen asti, hanki britti! Bonuksena tulee tietysti britin ihana nallemainen ulkonäkö (ja koko!).

EC & EP Tuulitassun Patced Minttu, BRI f, kilpikonna. Syntynyt 13.05.1991.

Minttu on varsinainen ihmisen kissa! Aina puskemassa ja vaatimassa rapsutuksia. Myös syli on suosittu paikka! Näyttelyissä Minttu on ollut useaan kertaan tuomarin- ja värin parhaana ja muutamaan kertaan myös kategorian paras!

Minttu on itseoikeutetusti kissaperheemme kuningatar ja pitää jälkeläisensä omilla paikoillaan - eli hänen alapuolellaan...

Tämä kuva on otettu 06.12.1997 näyttelyssä, jossa Minttu valmistui Eurooppa Premioriksi. Kuvasta näkyy hyvin Mintun näyttelytyyli, eli "laulaen voittoon"!

EC Kehräämön Amanda, BRI f, kilpikonna. S. 28.05.1993

Amanda on alusta asti osannut hurmata tuomarit pyöreällä olemuksellaan sekä erittäin rauhallisella luonteellaan! Amanda, kuten emonsakin, on ollut useita kertoja tuomarin- ja värin sekä kategorian parhaana.

Kotioloissa Amanda on varsinainen hellyyden kerjääjä! Amanda viihtyy käden ulottuvilla lähes koko ajan ja on kyltymätön rapsutusten suhteen. Kun suuntaan makuuhuoneeseen, Amanda säntää salamana perään, koska tietää saavansa paljon paijauksia.

EC Kehräämön Bonbon, BRI f, kilpikonna. S. 15.07.1994

"Namu" on puheliain kissoistani. Hän vastaa kun hänelle puhutaan ja on muutenkin koko ajan höpöttämässä. Namu on maailman suloisin luonne ja tämä on huomattu myös näyttelyissä. Namukin on ollut tuomarin parhaana useita kertoja näyttelyuransa aikana.

Lisäksi Namu on osoittautunut erinomaiseksi äidiksi! Pennut ovat olleet melko isokokoisia ja erittäin hyväluonteisia.

Namun näyttelyura on tällä hetkellä tauolla, koska Namu on jo saavuttanut EC-tittelin. Ehkä sitten aikanaan, kun Namu leikataan, me palaamme taas kehiin kilpailemaan leikattujen kissojen luokissa...

EP & GIC Kehräämön Blue Candy "Karkki", BRI a, sininen. S. 121.11.1995

Karkki ehti juuri valmistua GIC:ksi, kun kiikutin hänet leikattavaksi. Neiti juoksi niin paljon, ettei malttanut syödä ollenkaan ja lisäksi hänen äänensä juoksun aikana oli todella järkyttävä! Leikkauksen jälkeen ruoka alkoi taas maistua ja Karkki lihoi parissa kuukaudessa lähes kollin mittoihin. Kun vein Karkin ensimmäistä kertaa leikattuna näyttelyyn, kukaan ei tuntenut häntä! Jopa Anna, jonka kissa Gismo on Karkin isä, luuli Karkkia kolliksi. No, leikkauksen jälkeen näyttelyura kunnolla urkeni ja Karkki on ollut monta kertaa tuomarin- ja värin parhaana. Eurooppa Premiorin tittelin hän saavutti 31.7.99 Helsingissä.

Photo by Alan Robinson

Kotioloissa Karkki on todellinen mamman vauva! Aina syliin könyämässä ja hellyyttä pyytämässä. Vieraiden suhteen Karkki onkin sitten aivan liian arka - useimmat vierailijat näkevät hänestä joko piiloon vilahtavan hännänpään tai ei edes sitä!

Aivan viimeaikoina Karkki on hyväksynyt myös mieheni Jyrkin paijaukset...