:: Kuulumiset :: Koirat :: HARRASTUKSET :: Pennut :: Arkisto :: Linkit ::
Anna Sinerheimo
Noukanniementie 70
40820 Haapaniemi

045-676 1261
anna.sinerheimo@saunalahti.fi

» Vieraskirjamme «

Harrastukset

Collie on monipuolinen harrastuskaveri. Rakenteensa puolesta se sopii lähes kaikkiin koiraurheilulajeihin, ja paimenkoirana se on suhteellisen helppo koulutettava. Omasta mielestäni kaikessa harrastamisessa ja kouluttamisessa tulisi pyrkiä parhaisiin mahdollisiin suorituksiin, vaikka kilpailemaan ei aikoisikaan mennä. Vaikka tavoitteet eivät olisikaan korkealla, parantamisen varaa löytyy aina. Toisaalta, jos mielii lajissa kuin lajissa huipulle, on sen eteen oltava valmis tekemään tinkimättömästi ja pitkäjänteisesti töitä.

Jo pikkupennun kanssa touhutessa tulisi kiinnittää huomiota koiran ja ohjaajan välisen hyvän suhteen luomiseen. Leikkiminen ja yhdessä puuhastelu rakentavat pohjan, jolle on hyvä perustaa varsinainen koulutus. Kun koira viihtyy ohjaajan kanssa, sitä on helpompi motivoida vaativimpiinkin suorituksiin.

Kaikessa harrastamisessa on kuitenkin edettävä koiran ehdoilla. Jos koulutus ei etene suunnitellulla tavalla, on mietittävä voiko koira olla sairas tai loukannut itsensä, vai eikö se ehkä osaakaan siltä vaadittua suoritusta. Vaikka koira tekee varsinaisen työn, ohjaajan tulee kaikin tavoin tukea sitä saavuttaakseen hyvät tulokset.

   Agility

   Flyball


   Toko     Webdesign : Elina Riipi 2005