tiedot .. luonne .. suku .. jälkeläiset .. kilpailut .. kuvagalleria .. copy


Nimi: Ffraid Bronwen
Lempinimi: Ronja
Syntynyt: 3.6.03
Rotu: Welsh Cob (sektio D)
Väri ja merkit:  
Säkäkorkeus: 145 cm
Koulutustaso: Ko HeB Re 75cm, valjakkoajoon koulutettu

Kasvattaja: Ffraid Stud, UK
Omistaja: Suvi | Beatific Stud
Hoitaja: vapaa paikka kiinnostuneelle


Yleisesti Ronja on semmoinen siitostamman oloinen hevonen. Se ei ratsuna paljoa vääntyile eikä pompi, mutta kärryjen edessä se on omiaan ja myöskin varsojen äitinä. Ronja on herttainen, todella kiltti mamma, jonka seurassa voi tosiaan olla turvallisesti.
Hoitaessa Ronja seisoo paikallaan maltillisesti, odottaen hoitajan pyytävän sitä tekemään jotain. Ronja on niin palvelualtis, että se varmaan hyppäisi jokeen jos siltä sitä pyytäisi. Se on todella sopeutuvainen, ja tottuu muutoksiinkin pian. 
Ratsastaessa Ronja on hieman jäykkä ja ei kovinkaan kevyt ratsastaa. Ronja hyppää kauniisti pieniä esteitä, ja muutenkin tekee kaiken ratsastajan pyynnöstä - niin kuin yleensäkin, mutta ehkä sitä vain ei ole luotu huipputason ratsuksi.
Ronja on erittäin herkkäkylkinen, ja suustaankin se on herkistynyt, kun sitä on herkästi ratsastettu, joten se on hyvin tottelevainen. Muotoonkin Ronjan saa, mutta se kovin mielellään pitkään muodossa kulje alkaa sitten jo nykiä päätään kärsimättömästi. Maastossa Ronja on todella kiva, säikkymistä ei nimittäin tarvitse pelätä! Ronja ei todellakaan säikähtele mitään, eikä sen maastossa tarvitse yrittääkään.
Ajaessa Ronja on omiaan. Se rakastaa juosta kärryjen edessä, ja pystyy menemään pienistäkin porteista kolauttelematta kärryjä yhtään. Ronja on kärryjenkin edessä herkkä, ja osaa ottaa huomioon kaiken sen, mitä valjakkoajoponilta toivotaankin. Sopeutuvuutensa ansiosta Ronjalla ajetaan sekä parivaljakkoa, että yksinään. Paria vain ei vielä ole löytynyt :P


Ronja on Englannista yhtä aikaa äitinsä kanssa tuotu tamma, joten suku on Suomessa tuntematonta. Ronjan isä on tätä nykyä ruunattu, ja ilmeisesti Ronjan on isänsä ainut jälkeläinen. 

Derwa Tywysog
(welsh cob, ei mitattu)
< Derwa Tyson
EVM
Amela Princess
EVM
Ffraid Catrìona
(welsh cob, 148cm)
< Ffraid Commander
EVM
Ffraid Carianwen
EVMo. BTC Al Rafael, *22.11.03, i. Kanelipellon Cadfael
o. BTC Ardwyad, *15.11.03, i. WW Ironfall xx
t. Ceridwyn Anela, *10.9.03, i. B.B. Angelwing


NJ-näyttelyt (varsat aikuiskuvilla), 28.8. Sumuseinä, sijoitus 5/9, LKV5 KuMa JS (vanhat kuvat)

Pikanäyttelyt, 12.11 Hevostalli.net, tuomarina Phantom, sijoitus 1/5
Valjakkoajo (noviisi), 15.-17.11 Kisa-asema Sanaton, sijoitus -/-
Valjakkoajo (noviisi), 21.-23.11 Ceridwyn, sijoitus -/-, VVJ
Valjakkoajo (noviisi), 25.11 Laitakujan KK, sijoitus -/-, VVJ   


Kuvat: KaLa - kiitos hänelle!
Tekstit & otsikko: Suvi
Ulkoasu: Suvi