Alkuun pääsy

Tervetuloa tälle keskustelualueelle! Tämä sivu antaa sinulle perustiedot, että voit käyttää keskustelualuetta tehokkaasti. Jos sinulla on ongelmia alueen käytön kanssa, ota yhteyttä moderaattoreihin, jotka löydät alapalkin kohdasta Contact.

Viestien lukeminen ja lisääminen

Kuka tahansa jolla on WWW-yhteys voi lukea viestejä tällä keskustelualueella. Pääset lukemaan keskusteluja kun näpäytät haluamaasi aihealuetta aihelistasta. Takaisin pääset käyttämällä sivun yläosassa olevia navigointilinkkejä.

Keskusteluihin osallistuminen

Jos haluat lisätä viestin olemassa olevaan keskusteluun, näpäytä "Lisää viesti" -nappia sivun lopussa. Voit käyttää normaaleja HTML-komentoja viestisi muotoiluun. Mikäli aiheen moderaattori on niin halunnut, saattaa viestin lisääminen vaatia käyttäjäksi rekisteröitymisen (käyttäjätunnus ja salasana). Joillakin alueilla on myös käytössä vapaa viestien lisääminen. Seuraa sivun ohjeita antaaksesi tarvittavat tiedot viestin lisäämiseksi.

Jos "Aloita uusi viestiketju" -nappi on näkyvillä, voi näpäyttää sitä ja aloittaa uuden aiheen. Tämä toimenpide lisää uuden keskustelunaiheen alueelle jolla näpäytit nappia. Sinun on myös kirjoitettava ensimmäinen viesti aloittamaasi ketjuun. Kun olet antanut ketjullesi otsikon, lue annetut ohjeet siitä kuinka lisäät tekstin ensimmäiseen viestiin.

Haku keskustelualueelta

Voit etsiä viestejä tältä keskustelualueelta lisäysajankohdan tai tekstin perusteella. Molemmat tavat mahdollistavat sinua kiinnostavien viestien helpon etsimisen.

Jos olet rekisteröitynyt käyttäjäksi, niin voit antaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja hakuohjelma kertoo mitkä viestit on lisätty edellisen käyntisi jälkeen. Jos et ole rekisteröitynyt, voit käyttää muita hakutaulukon vaihtoehtoja etsiäksesi uusia viestejä.

Alapalkin vaihtoehdot Last day ja Last week antavat saman tuloksen kuin haku "Uusia viestejä viimeisen 1 päivän aikana" tai "viimeisen 7 päivän aikana".

Hakeaksesi viestejä näpäytä alapalkin Keyword search -painiketta. Sen jälkeen voit antaa haluamasi hakusanat. Sivulla on myös lisäohjeita haun suorittamiseksi. Kun olet suorittanut haun, voit näpäyttää linkkejä päästäksesi kyseiselle sivulle.

Rekisteröityminen käyttäjäksi

Rekisteröityminen käyttäjäksi antaa seuraavat edut:

Kun haluat rekisteröityä käyttäjäksi, paina alapalkin User profile -painiketta.

Mistä saan lisätietoa

Lisätietoa tämän keskutelualueen käytöstä löydät alapalkin painikkeesta Trouble shooting. Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit saada niihin vastauksia kysymällä sopivassa kesustelualueen ryhmässä. Voit myös ottaa yhteyttä moderaattoreihin, joiden yhteytiedot löydät alapalkin painikkeesta Contact.

Säännöt ja "Netiketti"

Kun kirjoitat viestejä, käyttäydy kuin olisit kasvotusten jonkun kanssa. Loukkauksia ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä ei suvaita. Voit halutessasi olla vahvastikin eri mieltä muiden kanssa, mutta muista silti kunnioittaa näitä henkilöitä ja heidän mielipiteitään. On suuri rikkaus että meillä on erilaisia mielipiteitä asioista. Muista myös että viesteissä esiintyvät mielipiteet ovat kirjoittajien, eivät moderaattorieden tai keskustelualueen ylläpitäjän.


Copyright © 2002, DiscusWare, LLC, all rights reserved
Kääntäjä / Translated into finnish by Vesa Murto, vesa.murto@iki.fi


Keskustelualueet Uudet viestit (1 pv) Uudet viestit (7 pv) Hakemistopuunäyttö Alkuun pääsy Muotoilu Virhetilanteet Discus Haku Käyttäjäprofiili Yhteydenotto