Takaisin etusivulle

Toiminta

Koulutus

Jatko-opiskelijat

Apurahojen haku

Palkitut tutkimushankkeet

Verkko-opiskelu

 

 

 

Klinikkapalvelut

VKT-säätiön alaisuudessa toimiva  Poliklinikka Integrum on yksityishenkilöiden ja perheiden kokonaisvaltaiseen hoitoon erikoistunut vastaanotto. Erikoislääkärit, psykologit ja psykoterapeutit tutkivat ja hoitavat ajankohtaisia elämänkriisejä, stressi- ja uupumistilanteita, pelko- ja paniikkihäiriötä, unihäiriöitä, masennustiloja ja muita tunne-elämän ja sopeutumisen ongelmia. Lisäksi klinikalla on lääninhallituksen erityislupa perheasiain sovitteluun ja pariterapiaan.

Poliklinikalla toimivilla psykoterapeuteilla on ammattikoulutuksensa lisäksi virallisesti hyväksytty erityistason tai vaativan erityistason terapeuttikoulutus. Integrum järjestää psykoterapiakoulutusta alan ammattihenkilöille.

AJANVARAUS POLIKLINIKALLE p. (02) 2516 596

Hoitomuodot

Lyhytterapioiksi kutsutaan yhden tai useamman kohdeongelman tavoitteelliseen ratkaisemiseen tähtäävää hoitojaksoa, joka on toteutettavissa alle 20 hoitokerran tai muutaman kuukauden sisällä. (Lisää lyhytterapioista, ks. artikkeli.)

 

Intervalliterapia tarkoittaa yksilöllisesti suunniteltua ja yhdestä tai useammasta hoitojaksosta koostuvaa ja portaittaisesti etenevää hoito-ohjelmaa, joka pyrkii parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

 

Kognitiivinen psykoterapia on lääketieteen piiriin kuuluva hoitomuoto, joka auttaa muuttamaan psyykkistä kärsimystä tuottavia oireita ja toimintatapoja aktiivisilla, jäsennetyillä ja itsehallintaa parantavilla terapiamenetelmillä. Kognitiivinen terapia auttaa tunnistamaan ja muuttamaan sellaisia haittaavia toiminta- ja ajattelumalleja, jotka ylläpitävät emotionaalisia oireita, sairastamisalttiutta tai sopeutumisvaikeuksia. Terapiajakso sisältää 1-4 työskentelykerran puitteissa rakennettavan uudelleenjäsennyksen sekä käynnistää itsehavainnointi- ja harjoitteluohjelman, johon sisältyy toiminnallisia ja kokemuksellisia tehtäviä. Kognitiivisella terapialla on saatu dokumentoituja hoitotuloksia mm. pelko- ja paniikkitilojen, masennuksen, pakko-oireiden, syömishäiriön, päihdeongelman ja muiden impulssikontrolliongelmien, epävakaisen toiminnan, stressi- ja uupumustilojen, eräiden kiputilojen ja toiminnallisten vaivojen sekä seksuaalielämän ongelmien hoidossa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kognitiivisesta terapiasta  (klikkaa tästä)

Lukemistoja psykoterapiasta (klikkaa tästä)

Hyödyllisiä linkkejä ulkomaille:

www.acat.org.uk/2.htm

www.schematherapy.com

 

 

Takaisin alkuun