TERVETULOA CATTICARTANON SIVUILLE!
YLEISTÄ
ALKUPERÄ
KUVIOINTI
VÄRITYKSET
TYYPILLINEN BENGALI
HISTORIA SUOMESSA
BENGALIN KUVIOINTI

Bengalilla on kaksi kuviointia,
klassinen täplikäs sekä marmori.

Riippumatta kuviotyypistä bengali kuvioinnin tulee olla selkeää ja joko horisontaalisesti tai satunnaisesti asettunutta. Avonainen kuviointi on toivottavaa. Vertikaalisuus kuvioinnissa on ei toivottua, se viittaa kesykissan perimään. Kaikilla bengaleilla tulee olla täplikäs vatsanalunen.

Täplikäs kuviointi

Täplien muoto, koko ja väri on vaihteleva. Täplät voivat olla joko suuria tai pieniä, ruusukkeilla tai ilman – monimuotoisia.
Ruusuke on täplä, jonka keskustan väri on reunaa vaaleampi. Keskustan väri voi olla niin sanottu kolmas väri, joka on erilainen kuin turkin muu väritys, esim. klassisella ruskealla täplät voivat olla reunoiltaa hyvin tumman ruskeita ja keskusta lähes mahongin punainen.
Ruusuketyyppejäkin on useanlaisia, esimerkiksi

donitsiruusuke (suljettu ympyrä),
nuolenpääruuseke (kolmiomainen),
kaksi- tai kolmitäpläinen tai
tassuruusuke, joka muistuttaa kissan tassua.

Ruusukkeet ovat vain yksi monista bengalin erikoisuuksista eikä niitä voi esiintyä ”tavallisilla” kesyroduilla. Myös marmorikuvioisella kissalla voi olla turkissaan ruusukkeita

Marmorikuvionti

Marmorikuvio on horisontaalisesti aaltoilevaa kaunista kaksi- tai kolmivärikuviota, jonka muoto vaihtelee. Tämä kuviointi on täysin uniikkia. Sitä ei esiinny muilla kesyroduilla. Eniten bengalin marmorikuviointia muistuttaa ehkä Sokoken kuviointi, mutta sekin eroaa marmoribengalin kuviosta selvästi.

Molempia kuviotyyppejä esiintyy kaikilla väreillä.


© CattiCartano 2006