Koskelle Kalaan

Nykälänkosket ja Koskentila 

 

 


 

Alueen kuvaus

Yleisesittely

Kalastusalueen kuvaus

Tilat ja palvelut

Hinnasto

Yhteystiedot

Kartat

Valokuva-albumi

 

Kalapäiväkirja

Kalastusaiheiset linkit

 

 

Tunnettu suomalainen, maailman kalavedet kiertänyt ja kuvannut valokuvaaja ja kirjailija Martti Lintunen on kirjoittanut Koskentilasta:

"Yksi on Koskentilassa ylitse muiden, perinteinen maalaistalon miljöö ja ennen kaikkea eräs komeimmista suurista hirsisistä tuvista mitä olen nähnyt. Kalastajat kertovat kalajuttuja. Niille täytyy olla paikka ja tilaa. Parempaa voin tuskin kuvitella kuin hämyinen suomalainen hirsitupa ja Baabelin kielien sekamelska."


Muita artikkeleita Nykälänkoskista kirjoissa ja lehdissä:

Markku Kemppainen: Etelä-Suomen koskikalastus, Otava 1998

"Nykälänkosket ovat joukko koskia hienossa jokilehtomaisessa oikeastaan yllättävän vehreässä maisemassa Nykälän kylässä."

Helsingin Sanomat 7.7.1998

"Suomessa on paljon urheilukalastuspaikkoja, mutta yleensä niissä on vain luvanmyynti ja kalastusmahdollisuus. Suonio on järjestänyt tilalleen kalastuksen lisäksi majoitus-, väline-, myynti- ja ravintolapalvelut." "Tilan kymmenen rakennusta ovat peräisin viime vuosisadan lopulta. Hirsisen päärakennuksen tuvalla on kokoa, seinät ovat pituudeltaan yhdeksän metriä. Päärakennuksessa on myös neuvottelutiloja."
Mikko Sepponen

Savon Sanomat 17.7.1998

"Suomessa upeimmaksi paikaksi he (Gary ja Monika Wescott / The Turtle Expedition, Unltd) kehuivat Nykälässä sijaitsevaa ihkauutta Koskentilaa."
Mikko Sepponen

ERÄ 8 / 98

"Vakuutuin Nykälänkoskista tulleen korkeatasoisen suomalaisen kalapaikan, jossa varmasti viihtyvät kaikki luonnonrauhaa etsivät purokalastuksen ystävät."
Ari Manninen

Metsästys ja kalastus 8 / 98

"Kalastusta harrastava linnustaja yhdistää sorsastusmatkaansa varmasti myös taimenen koskikalastuksen tai säynävän tuulastuksen Nykälänkoskilla."
Mikko Sepponen

Vapa 6 / 98

"Harvoissa suomalaisissa kalastuspaikoissa on yhtä mielenkiintoinen ympäristö kuin Nykälässä." "Monen muun hyvän asian lisäksi Nykälän Koskentilalla on erinomaiset ja laajat Internet-sivut."
Juha Vainio

Perhokalastus 4 / 98

"Nykälänkosket hyvä perhokalastuskohde." "Koskentila on kuin tehty kalastus- yms. kurssien pitopaikaksi tai kalastusseurojen retkikohteeksi."
Lauri Syrjänen

 


 

Ylläpito ja copyright ©2001 Deltatio Oy

Valid HTML 4.0!