24


Tapahtumaohje

Hyvin Pieni Kourallinen Lohjan seudun Seikkailu- ja Autoiluihmisiä järjestää

VALIKKOTAPAHTUMAN "24"

23.10.2010 klo 8:00 alkaen.

Tapahtumassa ajellaan yleisessä käytössä olevilla teillä ja alueilla sekä liikutaan jokamiehen oikeuksilla etsien maastosta tunnuksia ns. "karttoja" ja "ohjeita" käyttäen. Kohteita on hyvän matkaa kahdeksatta sataa. Tunnuksen sijaan muutamissa paikoissa "tunnuksen" virkaa hoitaa maastossa jo oleva kilpi, taulu tai vastaava. Tällaisessa tapauksessa kohteesta annetaan aina vinkki ja "karttaan" kyseisen kohteen numero on merkattu tummennetulla soikiolla.

Tunnus maastossa
Tunnus maastossa. A5-muovilaminaattiin laitettu n. 90 mm korkuinen musta merkki, numero tai kirjain. Viivaleveys n. 15 mm. Merkin taustaväri vaaleanvihreä, keltainen tai punainen. Alareunassa kaksi punaista heijastintäplää.

Tapahtuma on "rogaining" -tyyppinen kuitenkin olematta rogaining ja autolla suunnistamista olematta autosuunnistusta. Pakolliset varusteet ovat kynä ja kello, suositellaan sellaista varustusta, joka soveltuu ulkona liikkumiseen kaikkina vuorokauden aikoina sekä hyvää otsa- tai taskulamppua mikäli aikoo pimeän aikana hyvin löytää tunnuksia (aurinko nousee 8:23, laskee 17:51 ja hämärän kesto on 44 minuuttia). Kulkuvälineestäkään ei ole haittaa... Mukaan mahtuu kolmekymmentä (30) kahden (2) hengen tiimiä. Tiimin on kuljettava yhdessä, hajaantua saa vain paikallisesti tunnusta etsittäessä. Fillariluokassa mukaan pääsee myös "sooloilijoita".

Tapahtuma on jaettu neljään (4) etappiin, joista kunkin kontrolliaika on kuusi (6) tuntia ja kullekin on oma lähtöaika, joka siis on tasan kuuden tunnin välein. Etapeille osallistujat lähetetään kahden (2) minuutin välein. Lähtöaika = kartanjakoaika, ensimmäinen lähtöaika on klo 8:00. Etapin maali on seuraavan etapin lähtöpaikka. Etappien lähtöpaikat ja päivystysajat ovat:
  1. ABC Lohja (Karnainen) klo 6:30 - 9:00
  2. ABC Karjaa klo 12:00 - 15:00
  3. TB Kivihovi, Suomusjärvi klo 18:00 - 21:00
  4. ABC Karkkila, klo 0:00 - 3:00
  5. ABC Lohja (Karnainen) klo 6:00 - 9:00
Päivystysaika päättyy 30 minuuttia viimeisen lähtöajan jälkeen.

Ohjaajakokous ja ensimmäiselle etapille lähtö sekä tapahtuman maali ovat Lohjan ABC:llä 1-tien Roution liittymässä (Karnainen). Klo 6:30 alkaen on mahdollista kokeilla "prologin" muotoisena lyhyt etappi, jossa on yksi tai kaksi kaikkien vaikeusasteiden mukaista kohdetta.

Tapahtumaan voi osallistua myös vain yhteen, kahteen tai kolmeen etappiin. Osallistumismaksu koko tapahtumaan on kuitenkin aina 25 euroa / tiimi ja tiimin muodostaa aina tasan kaksi jäsentä (fillarilla saa sooloilla).

Osallistumismaksu sisältää "kartat" ja tarpeelliseksi katsomamme "ohjeet" sekä mahdollisesti, mikäli jotain kiintoisaa keksimme, jonkun muistopalkinnon. Reitti on suunniteltu autoiltavaksi, mutta osallistua voi myös polkupyörällä tai jalkaisin. Sallittuja muita apuvälineitä tai karttoja ei ole mitenkään rajattu mutta ulkopuolisen avun käyttäminen on kielletty. Tiimi saa "anomalla" yhden jäsenen vaihdettua tapahtuman aikana mikäli on pakottava tarve (sairaus, työeste tms.)

Kyseessä ei ole kilvanajo, joten lämpimästi toivomme, että tapahtumaan ei lähdetä millään hurjannäköisellä kilvanajokalustolla. Punakilpisellä ajoneuvolla ei tapahtumaan voi osallistua. Reitillä on ehdottomasti liikuttava siististi huomioiden kaikki tienkäyttäjät ja paikallinen asutus.


Tapahtuman toimihenkilöt

(jotka samanaikaisesti muodostavatten tapahtuman tuomariston):

Isosulkaisin Herra: Eräs Autosuunnistaja
Ratametsämies: Omituinen Väkertäjä
Puskaradio: Tsuurnalisti
Osallistujain tuloksien määrittely: Satunnainen Seikkailija ynnä Isosulkaisin Herra, tarvittaessa myös muut tapahtuman toimihenkilöt.


Valikon säännöt pähkinänkuoressa

Osallistujat saavat pisteitä sen mukaan mikä on ratametsämiehen ja/tai Isosulkaisimman Herran (tai jonkun muun kyseiseen tehtävään soveltuvan henkilön) mukaan tunnuksen löytämisen vaikeusaste. Vaikeusaste on merkattu "karttaan" seuraavin symbolein:

Ympyrä: kohde, tunnus tai tunnuksen selkämys näkyy autoon (ainakin vilahdukselta) ja se on enintään n. 10 metrin päässä lähimmästä paikasta mihin autolla voi (lue: saa) ajaa. Saalis 3 pistettä.

Kolmio: kohde ja tunnus ovat max n. 30 metrin etäisyydellä autolta. 5 pistettä.

Neliö: kohde ja tunnus ovat max n. 200 metrin etäisyydellä autolta. 7 pistettä.

Tunnus löytynee maastosta "kartalla" olevan symbolin keskikohdasta. Jotkut ympyrät vaativat autosta nousemista, jotkut kolmiotunnukset taas saattavat näkyä autoon. Neliö merkitsee aina ulkoilemista. Alun kuvassa on kolmion arvoinen tunnus.

Tunnus ja sen löytöaika merkataan tarkastuskorttiin oikealle riville (tunnuksen numero on "kartassa") minuutin tarkkuudella. Mikäli tunnus on tarkastuskortissa väärin tai sotkettu siitä rangaistaan sen arvon verran miinusta, nolla pistettä mikäli merkattu aika ei sovi reittijärjestykseen tai puuttuu kokonaan. Väärin kirjoitetun tunnuksen tai ajan saa ruksata yli ja kirjoittaa oikean tunnuksen numeron, ajan ja tunnuksen varariville (kts. malli alla). Ruksaus on tehtävä piirtämällä siisti ruksi väärin menneen kirjaimen/ajan päälle, sotkeminen on kielletty. Mikäli tunnusta ei maastosta todellakaan löydy (voihan niitä tietysti hukkaantua) ei kannata jäädä sotkemaan paikoilleen vaan matkaa kannattaa jatkaa.

Malli tarkastuskortista alla olevassa kuvassa.


Kilpailukorttimalli, jossa näytetään miten väärin tehty merkintä korjataan.

Käytetystä ajasta saa virhepisteitä seuraavasti:

Neljä ja puoli tuntia on kullakin etapilla virhevapaa-aika, jonka ylittävä ensimmäinen puoli tuntia joka kolmas alkava minuutti vähentää yhden pisteen, toinen puoli tuntia vähentää yhden pisteen joka toinen alkava minuutti ja tämän jälkeen jokainen alkava minuutti on yksi virhepiste kontrolliaikaan asti.

Kontrolliajan ylitys

Kontrolliajan ylittyessä saa kaksi virhepistettä / alkava minuutti etapeilla 1-3. Seuraavalle etapille on lähdettävä 30 minuutin kuluessa omasta lähtöajasta. Viimeisessä etapissa kontrolliajan ylitys merkitsee tuloksen mitätöimistä.

Tiimien tulee työskennellä itsenäisesti. Tiimien yhteenliittyminen tai ulkopuolisen avun käyttäminen merkitsee tuloksen mitätöimistä.


Updated/päivitetty 2010-10-24 KM