1954 Cadillac Series Sixty-Two Sedan

Tämä Roadrunner -LP:n kannesta kaikille tutuksi tullut Caddy saapui Kaliforniasta Helsingin Munkkivuoreen vuoden '63 keväällä merikapteeni Alfred Boströmin toimesta. Auto ensirekisteröitiin maahamme 15. toukokuuta 1963 tunnuksin AN-160. Boström ajeli Cadillacillaan kymmenisen vuotta, jonka jälkeen auto kulkeutui, niin ikään Munkassa asuvalle evp. majurille.

Sirpa Häkkisen päiväkirjan mukaan Cisse hankki Cadillacin syyskuun 15. 1973. Cisse hankki Caddyn aluksi kimpassa Remun kanssa. Yhteisomistusta lienee kestänyt reilun kuukauden, sillä auton rekisteripaperit kertovat sen siirtyneen muusikko Christer Häkkisen omistukseen 24. lokakuuta 1973. Caddy oli ostohetkellä ikäisekseen loistavassa kunnossa.

Cisse itse muisteli ostopäätöksen tekoa tähän tapaan "Ajattelin, että Hurriganesin pitää liikkua Cadillacilla ja sit kun se oli vielä viisnelonen, eli vuodelta jolloin Rock 'n' Roll oli syntynyt."

Legendaarista Roadrunner -LP:n kantta lähdettiin kuvamaan Ripa Vuorimiehen toimesta keskiviikkona 23. lokakuuta 1974 Ruskeasuolle. Albumin kannessa Remu, Cisse ja Albert nähdään istumassa takapenkillä paljaan sisävalon loisteessa. Get On / Mister x -sinkun kannessa kundit taasen ovat auton vierellä ja Richard Stanley istuu salamyhkäisesti Cadillacin keulalla.

Voimanlähteenä autossa on 230 heppaa ja 450 newtonin väännön tuottava 331 cid (5.4 litrainen) veekasi, jatkonaan nelivaihteinen Hydramatic -automaatti. Hurriganes liikkuikin alkuvuosinaan pääkaupunkisedun keikollaan näyttävästi Cadillacilla. Yhden keikan aikana fanit olivat kirjoitelleet bilikan täyteen tervehdyksiään ja niinpä Caddy sai vaaleansinisen pikavärin.

Alkuvuodesta 1976 Hurriganes teki Shellin leffateatterimainoksen, jossa heidän ohella pääosassa oli Caddy. Mainos menestyi sen verran hyvin, että bändi saivat siitä pari palkintoakin. Toinen tuli musiikista ja toinen suomalais-amerikkalaisesta toteutuksesta.

Alla huoltolasku joulukuulta 1976. Klikkaamalla saat suuremmat kuvat

 

Cissellä ei kuitenkaan ollut Caddylle sopivaa tallia, joten hän joutui sailyttelemään autoaan milloin missäkin mm. Hotelli Haagan kellarissa. Niinpä Cisse luopuikin viisnelosestaan toukokuun kuudentena 1977. Uusi omistaja oli autonkuljettaja Markku Mäki Helsingistä. Markku Mäki verhoilutti ainakin penkit, joiden sisältä löytyneet 1940 ja -50 luvuilta olevat jenkkikolikot oli tallettettu autoon saatteen kera:

Caddy suuntasi kesällä 1980 Kuopioon, Dj. Nitelle, joka ajeli autollaan vain pari kesää, jonka jälkeen auto purettiin kunnostusta varten. 27 vuoden seisokin jälkeen Cadillac löysi uuden kodin Saimaan rannalta. Uusi omistaja onkin kunnostanut legendaansa innolla ja työnjälki on upeaa. Ainakin näin aluksi Caddy tullaan näkemään vuoden 1976 vaaleansisisessä maalissa, mutta myöhemmin olisi tarkoitus palauttaa auton alkuperäinen Gabot Gray/Norman Gray -väriteema

 

 

Cissen entinen Cadillac on komeasti mukana myös Black Devilsin

Get On -musavideolla.

 

 

 

 
Matti Vilkuna

Sivujen ulkoasu © Mari Storhammar 2005