1976 Buick Century Coupe

Tämä hopeanharmaa Buick oli Cissen käytössä maaliskuusta '79 toukokuuhun '80, jonka jälkeen auto kiersi yli 20 vuotta Suomea omistajalta omistajalle, vaihtaen useaan otteeseen väritystään, tekniikkaansa ja yms. Auto oli siis "kiertopalkintona" vailla sen kummempaa arvostusta.

Mutta 1999 kesällä alkoi tapahtua, kun auton vielä ollessa Häkkisen käytössä otettu kuva julkaistiin Mobilisti-lehtden artikkelissa "Cisse Häkkisen ajopelejä". Niinpä Buick ilmestyikin saman vuoden syksyllä Keltaisen Pörssin myyntipalstalle, lisähuomautuksella "Aito Hurriganes-tavara, Cissen entinen" ja kuten arvata saattaa oli hinnassa reilu ns Cisse-lisä.

 

Buick ilmaantui vielä muutamaan otteeseen myyntiin, nähtävästi aikalailla huonosta kunnostaan johtuen, kunnes jyväskyläläisen Rollovers-yhtyeen voimahahmo Jali Tuhkunen korjasi sen talteen Kuopiosta vuoden 2000 syksyllä.

Tästä alkoikin Buickin uusi nousu. Auto käytiin totaalisesti läpi ja on pyritty saattamaan mahdollisimman alkuperäiseen asuun. Suurimpina muutoksina tai pikemminkin palautuksina mainittakoon violetin värin vaihtaminen alkuperäiseen hopeanharmaaseen sekä Oldsmobilen V8- moottorin vaihtaminen ko. auton alkuperäisen kaltaiseen vuoden 1976 Buickin 5,7 litran V8-tekniikkaan. Myös sisusta puhdistettiin ja verhoiltiin tarvittavilta osin uudelleen.

Jali Tuhk usen miettiessä, että miten voisi viitata ulkoisesti auton menneisyyteen, hän keksi lisätä Century-mallitekstien alle tyyliinsopivat Del Monte-logot. Tämä toimiikin hyvänä vihjeenä asiasta kärryillä oleville.

 

 

 

 

 

 

 
Matti Vilkuna

Sivujen ulkoasu © Mari Storhammar 2005